Connect with us

Administratie

Viceprimarul Cocargeanu: Serviciul Public de Impozite şi Taxe va fi mutat într-un sediu al RAEDPP Constanța

Published

on

Viceprimarul Constanței din partea USR, Florin Cocargeanu, a declarat că a fost semnat contractul pentru începerea lucrărilor de reabilitare a clădirii istorice de pe strada Mercur nr. 10, aflată în patrimoniul RAEDPP Constanţa. În noua clădire va fi mutat unul dintre sediile administrative ale Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT), ce acum funcţionează într-un spaţiu închiriat de pe bulevardul Tomis şi pentru care municipalitatea plăteşte o chirile lunară de 27.000 de euro, spune edilul.

„Reabilitarea clădirii istorice de pe strada Mercur a reprezentat o parte a soluţiei problemei chiriilor exorbitante plătite de Primăria Constanţa, deşi în proprietatea instituţiei există mai multe construcţii lăsate în paragină ce pot fi renovate şi date în folosinţă. Demersul a fost început în decursul anului trecut când am identificat această clădire şi a fost emis certificatul de urbanism.

Punerea în valoare a clădirii de pe strada Mercur reduce risipirea banului public, eficientizează activitatea unui serivciu din cadrul Primăriei şi crerază premisele regenerării urbane în zona Pieței Grivița, ce ar trebui să completeze reabilitarea străzii Ștefan cel Mare.

Țin să reamintesc că, începând cu 1 ianuarie 2022 nu a mai fost semnat un alt contract de închiriere pentru sediul SPIT de pe strada Sulmona, unde era plătită o chirie de 15.000 de euro lunar. Activitatea a fost mutată în centrul comercial Tomis Mall, unde în prezent este plătită o chirie de numai 1.500 de euro. Această mutare nu doar că a redus semnificativ cheltuielile, ci a permis să reorganizarea întregii arhive a instituției care, la momentul respectiv, era divizată în cadrul mai multor sedii administrație, fără a fi respectate toate normativele prevăzute de lege, în unele locuri fiind chiar expuse factorilor de deteriorare.“, a spus viceprimarul Cocargeanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta