Conecteaza-te cu noi

Actual

Viceprimarul Costin Răsăuțeanu s-a testat! A vrut să-și încurajeze colegii!

Published

on

Fundaţia Baylor Marea Neagră a demarat, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, o acţiune prilejuită de „Săptămâna Europeană a Testării”. Timp de trei zile, echipele Baylor testează aparatul administrativ pentru HIV, hepatita virală B şi hepatita virală C.„Sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa este extrem de important pentru Fundaţia Baylor Marea Neagră. Dorim ca locuitorii Constanţei să înţeleagă faptul că primul pas pentru o viaţă îndelungată este cunoașterea stării de sănătate. Testarea reprezintă acest prim pas. Baylor oferă consiliere pre-testare, testare gratuită, dar şi sprijin în eventualitatea unui rezultat nedorit. Ne bucurăm că administrația publică locală ni s-a alăturat în această acţiune”, a declarat Ana-Maria Schweitzer, directorul executiv al Fundaţiei Baylor Marea Neagră. Printre primii testaţi la acţiunea organizată împreună cu Primăria Constanţa a fost chiar viceprimarul Costin Răsăuţeanu. „Acţiunea organizată de Fundaţia Baylor Marea Neagră este binevenită şi ne bucură faptul că angajaţii Primăriei au fost receptivi şi au venit la testare. Am fost printre primii testaţi, dorinţa mea fiind să îmi încurajez colegii să răspundă apelului Baylor”, a mai spus viceprimarul Răsăuţeanu. „Sloganul Săptămânii Europene a Testării este: testare, tratament, prevenire. În acest an organizăm sesiuni speciale de testare cu scopul de a ajuta comunitatea să fie conştientă de starea de sănătate, pentru că doar aşa pot lua decizii corecte în privinţa tratamentului si a prevenirii transmiterii”, a declarat Mihaela Bogdan, coordonator al Programului de Consiliere şi Testare Gratuită.

Despre Programul Baylor de Consiliere şi Testare Gratuită

Aproape 5.500 de constănţeni s-au testat în 2016 prin Programul de Consiliere şi Testare Gratuită în cele trei centre Baylor (Centrul Clinic de Excelenţă Baylor, centrul de testare din Policlinica 1 Constanţa şi centrul de testare din Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea). Dintre aceştia, 0,23% au avut rezultate reactive la HIV, 3% la hepatita virală B şi 2,2% la hepatita virală C.  Statisticile Baylor din perioada 2010-2015 arată că cele mai multe rezultate reactive la HIV au fost la tineri cu vârste între 20 şi 29 de ani. În cazul hepatitelor virale, rezultatele sunt la polul opus. Astfel, infecţiile cu virusurile hepatitice B şi C sunt mai des întâlnite la persoane cu vârste cuprinse între 50 şi 60 de ani. Cel mai des vin la testare, pentru HIV, persoanele cu vârste între 30 şi 39 de ani, iar în cazul hepatitelor B şi C, cele peste 60 de ani.  „Săptămâna Europeană a Testării” este un demers al mai multor organizaţii europene menit să crească gradul de conştientizare asupra importanţei testării în depistarea hepatitelor virale şi a infecţiei cu HIV.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions