Connect with us

Politica

Victor Ponta: “România are cinci bombe cu ceas. Orice zi pierdută este o zi pierdută pentru toţi românii”

Published

on

Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri că România are nevoie de un Guvern care să abordeze “frontal”, fără amânare, cel puţin cinci “probleme sistemice” referitoare la Finanţe, Energie, Poliţie, Educaţie, salarizarea bugetarilor.

“Ianuarie 2018 – premierul României (oricare ar fi acesta) trebuie să înceapă anul cu motoarele turate la maxim şi să abordeze frontal cel puţin cinci probleme sistemice care pot exploda în orice moment şi deci nu pot fi amânate – Finanţe, Energie, Poliţie, Educaţie, salarizarea bugetarilor. (…) Cele cinci ‘bombe cu ceas’ sunt completate de multe alte probleme – pentru a le rezolva România are nevoie de un Guvern competent şi stabil – credeţi că Liviu Dragnea e de acord cu acest lucru?! Orice zi pierdută este o zi pierdută pentru toţi românii – şi asta ne costă foarte mult”, a scris miercuri Ponta, pe Facebook.

În opinia sa, la ANAF şi în Ministerul de Finanţe este “un dezastru provocat de absurda ‘revoluţie fiscală'”.

“Premierul Tudose poate să rezolve situaţia printr-o ordonanţă care să proroge termenele de intrare în vigoare până când se face o analiză serioasă şi se îndreaptă greşelile şi măsurile absolut inaplicabile (totul consultând mediul de afaceri care este disperat de situaţie). Dezastrul din sectorul energiei care va exploda o dată cu vremea rece – atât preţurile la energie electrică (şi acum şi gaze) ajunse la un nivel insuportabil pentru populaţie, dar şi pentru agenţii economici/importurile de energie la preţuri exorbitante – dar mai ales incapacitatea de producţie în perioada rece şi lipsa investiţiilor în modernizarea producţiei şi a transporturilor. În educaţie (după minciuna sinistră cu creşterea de 25% care este de fapt 1% – pentru că 21% au devenit contribuţii la angajat şi 3% inflaţia anuală) acum apar întârzierile la salarii – iar bugetul pentru educaţie şi cercetare este în 2018 cel mai mic de după 2010”, notează Ponta.

Potrivit acestuia, “haosul şi lipsa de autoritate şi responsabilitate în cel mai ‘greu’ minister din Guvern – Ministerul de Interne în loc să asigure aplicarea legii şi siguranţa cetăţenilor, din păcate, Poliţia Română a devenit doar un nou instrument acaparat de Liviu Dragnea şi ‘Cartelul de la Teleorman’ şi folosit pentru răfuieli şi putere personală!”.

Fostul premier a adăugat că Legea salarizării “adoptată fără avizul Guvernului începe să îşi arate ‘fisurile’, iar după ce oamenii vor primii salariile în februarie (pentru ianuarie 2018) nemulţumirea va fi greu de gestionat”.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!