Connect with us

Actual

(Video) Adrian Bîlbă, directorul CMSN Constanţa: “Dacă autorităţile ne spun să stăm acasă, stăm acasă”

Maria Ionescu

Publicat

la

Adrian Bîlbă, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a postat pe pagina de Facebook a Microrezervaţiei un video, în care explică de ce este închis întreg complexul şi cum anume s-a luat această decizie.

De asemenea,  el a precizat că este în carantină şi a spus că este necesar să fim cu toţii disciplinaţi.

“Microrezervaţia este închisă, iar noi suntem în carantină. Noi suntem echivalentul dvs., care staţi acasă. Noi suntem aici acasă, între animale, le îngrijim şi le asigurăm condiţii bune de trai, de viaţă.”, a precizat Adrian Bîlbă.

El a menţionat că oricum ar fi trebuit tăiată iarba, pentru că nu trebuie să fie căpuşe, să nu fie condiţii improprii pentru animale, după ce se usucă.

De asemenea, a amintit faptul că şi Microrezervaţia este închisă, deşi iniţial s-a stabilit că poată fi vizitată de către constănţeni.

“Restul animalelor sunt bine îngrijite, carantina înseamnă şi sănătate pentru îngrijitori, că vă daţi seama cum ar fi să-i ţin acasă, în izolare la domiciliu pe 1,2…7 dintre ei. Ar fi foarte dificil. Ăsta e şi un alt motiv pentru care preşedintele Consiliului judeţean Constanţa, Horia Ţuţuianu a decis închiderea tuturor secţiilor şi după o zi sau două ne-am gândit să închidem şi Microrezervaţia, chiar dacă iniţial doream să fie pentru constănţeni un loc de recreere.”

El a spus că în câteva luni de zile este de aşteptat să apară testele rapide şi că este nevoie să fim disciplinaţi.

“Trebuie să fim disciplinaţi. Dacă ne spun autorităţile să stăm acasă, stăm acasă. Iar cei care vin din ţări străine, să se izoleze la domiciliu măcar 15 zile. (…) Simptomele se dezvoltă lent, progresiv. (…) Identificarea virusului se face dificil.”

Directorul CMSN Constanţa încheie cu o glumă:

“Parafrazând o glumă, o glumă care poate nu e bine să fie spusă dar vreau să destresez un pic frunţile: Nu luaţi COVID-19. Apare COVID-20 şi e păcat să-l luăm pe ăsta!”

În urmă cu puţină vreme, directorul Bîlbă a precizat pentru Ordinea.ro că animalele de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii au hrană suficientă şi sunt îngrijite foarte bine.

În materialul video de mai jos puteţi vedea tot ce spune dr. Adrian Bîlbă despre acest virus.

Microrezervatie Constanta HD https://youtu.be/x7PUN_lSxBQ#microrezervatie #constanta

Publicată de Microrezervatie Constanta pe Duminică, 15 martie 2020

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Polițiștii de la Transporturi Constanța au făcut zeci de percheziții. Vezi ce au confiscat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Zeci de persoane au ajuns la audieri la sediul Poliției Transporturi Constanța în urma mai multor percheziții imobiliare efectuate în județele Constanța și Ialomița. Sunt persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă, delapidare, furt și tăinuire.

În zilele de 16 – 17 septembrie a.c., polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat  30 de percheziții domiciliare pe raza județelor Constanța și Ialomița, la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, contrabandă, delapidare, furt și tăinuire, în urma depistării în flagrant delict a trei bărbați care ar fi achiziționat 275 de litri de combustibil de la personalul unei nave sub pavilion românesc.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, 5 motoare de barcă, 71 de unelte de pescuit, 6 ambarcațiuni, peste 7.500 de litri de combustibil, 71 de pachete cu țigarete fără timbru fiscal, 1 sabie confecționată artizanal, 1 pistol cu aer comprimat, precum și 7.910 euro, 4.100 de lei și aproximativ 8.000 de kilograme de cereale.

Valoarea totală a bunurilor ridicate este de aproximativ 57.000 lei.

32 de persoane au fost conduse la sediul de poliție pentru audieri.

”Acțiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al Serviciului Criminalistic din cadrul I.P.J. Constanța, precum și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat din Pecineaga și-a violat, în mod repetat, fiica în vârstă de 15 ani

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Un bărbat din Pecineaga a fost reținut de polițiști și ulterior prezentat instanței de judecată sub acuzația comiterii infracțiunii de viol.

Bărbatul a întreținut, în mod repetat, acte sexuale cu fiica sa, în vârstă de 15 ani.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, urmare a sesizării din data de 13 septembrie a.c., cu privire la comiterea infracțiunii de viol, polițiști din cadrul Secției 3 Rurală Mangalia au identificat un bărbat, de 40 de ani, din comuna Pecineaga, județul Constanța, bănuit de comiterea faptei.

Astfel, bărbatul în cauză este bănuit că a întreținut relații sexuale, în mod repetat, cu fiica sa, în vârstă de 15 ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe acesta pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de viol, iar la data de 16 septembrie a.c., instanța de judecată a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acesta a fost escortat și introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Astăzi a început activitatea medicală la Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari oferă, începând de astăzi, servicii medicale gratuite, decontate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, pacienții care au nevoie de consultații medicale, investigații sau tratamente care pot fi efectuate aici, vor beneficia de acestea gratuit, atâta vreme cât sunt asigurați.

Centrul Multifuncțional de Sănătate este situat pe Strada Sănătății nr. 1 din Năvodari și se întinde pe o suprafață de 796 mp, desfășurați pe 2 nivele.  Acesta dispune de punct lucru extern al UPU Constanța care asigură urgențele minore, Ambulatoriu de Specialitate (chirurgie, cardiologie, neurologie, boli interne, ORL, dermato venerice, pediatrie) și compartiment spitalizare de zi care include laboratorul de analize.

Programul de lucru pentru este de luni până vineri, între orele 08.00-16.00 pentru cabinetele din cadrul Ambulatoriului și non stop pentru punctul de lucru al UPU.

Lista cu medicii care dau consultații în regim de policlinică precum și programul acestora, poate fi consultată pe site-ul  www.spitalulconstanta.ro, la rubrica Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari. Consultațiile se vor acorda doar în baza unei programări. Având în vedere situația epidemiologică actuală, rugăm pacienții să se programeze telefonic la 0241/503 346 sau pe email.

Pacienții care vor veni să se programeze la ghișeu, trebuie să știe că accesul în Ambulatoriu este permis unui număr limitat de persoane în același timp.

In momentul prezentării la consultație, pentru a preveni riscul de contaminare și pentru ca activitatea medicală să se desfășoare în condiții de maximă siguranță, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli care sunt aplicate în cadrul unităților Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța încă de la debutul pandemiei. În incita unității medicale, purtarea măștii de protecție este obligatorie.

”Rugăm pacienții să vină la consultație fără însoțitori iar în cazuri excepționale (persoane cu dizabilități,vârstnici, copii) este permis accesul unui singur însoțitor. Acesta va respecta aceleași reguli de protecție valabile pentru pacient.”, a precizat Crina Kibedi, Compartiment și Relații Publice al spitalului județean.

Totodată, pentru realizarea triajului epidemiologic, tuturor persoanelor care intră în Ambulatoriu le va fi măsurată temperatura.

Și pentru pacienții care se prezintă la punctul extern UPU, preluarea se face conform reglementărilor în vigoare. Astfel, mai întâi se efectuează triajul epidemiologic. Zona de triaj  este situată în afara unității medicale, în modulul special amenajat la intrarea  în Centrul Multifuncțional de Sănătate.

”Menționăm că personalul medical poartă echipamente de protecţie şi foloseşte produse de dezinfecţie profesionale, avizate de autoritățile competente.  Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța vă asigură că, în permanență, se iau toate măsurile pentru asigurarea unui act medical continuu și de calitate. În același timp, pentru siguranța Dumneavoastră și a celor din jur, vă recomandăm să aveți răbdare și să respectați cu strictețe,  măsurile impuse.”, a spus Crina Kibedi.

Unitatea medicală a fost inaugurată  miercuri, 9 septembrie, și  face parte acum din structura spitalului.

Pe linie medicală, conducerea SCJU Constanța a recrutat și a angajat personalul necesar.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: