Connect with us

Politica

(VIDEO) Agigea. Ce spune Gabriel Ciobanu despre primarul Maricel și contracandidați

Tatian Iorga

Publicat

la

Candidatul Alianței USR-PLUS la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu, a făcut un portret al contracandidaților săi și care au făcut front comun cu actualul edil. În radiografia sa, Ciobanu s-a referit la experiența lor în administrația publică și ce au făcut ei pentru comunitate. Candidatul USR-PLUS s-a referit la actualul primar Maricel Cîrjaliu, care din partea PSD a fost patru ani consilier local și 12 ani primar, Daniel Niță, care din partea PSD a fost opt ani consilier local și patru ani viceprimar, și Mihai Oancea, care din partea PSD a fost șase ani consilier local. Ciobanu a punctat în primul rând că toți au studii superioare, însă unii și le-au finalizat în România, iar alții în Moldova. De asemenea, el a vorbit și de proiectele pe care le propun candidații. Ciobanu a spus că actualul primar nu a reușit în 16 ani de administrație publică să finalizeze niciun proiect pe an în interesul cetățenilor, în schimb a realizat forte multe în interes personal. Candidatul USR-PLUS s-a referit apoi la Daniel Niță și Mihai Oancea care nu au realizat sau propus vreau proiect pentru comunitate.

„În schimb, eu, din postura de candidat am realizat două proiecte: site-urile agigea.info transparenta.usr.ro. Ca să tragem o concluzie, acești indivizi care candidează la Primăria Agigea au avut ocazia să facă lucruri pentru noi și nu au făcut decât să stea cu mâna ridicată și să aprobe toate proiectele propuse de acest cetățean de onoare, inculpatul Maricel Cîrjaliu, deci au fost de acord cu toate mizeriile lui, nu au venit cu niciun proiect pentru noi și au curajul să vină în fața noastră cu promisiuni și să spună că de data asta va fi altfel și o să fac lucruri. Mihai Oancea și Daniel Niță l-au propus și l-au votat pe actualul primar să devină cetățean de onoare. Aș vrea să îl aduc în discuție și pe domnul Lămureanu, ocazie cu care aș vrea să îi mulțumesc, după ce am discutat cu oamenii, am înțeles că nu își dorește să câștige alegerile și ne susține necondiționat. Îi îndemn pe toți să ieșiți la vot, este foarte important să votați responsabili și informați Gabriel Ciobanu și Alianța USR-PLUS.“, a spus Gabriel Ciobanu.

Amintim că Mihai Oancea este candidatul PRO România la Primăria Agigea, iar Daniel Niță este candidat din partea Partidului Ecologist Român.

Candidatul USR-PLUS la președeinția Consiliului Județean Constanța, Remus Negoi, a declarat că modul de administrare a comunei Agigea trebuie schimbat radical.

 • Comandat de Uniunea Salvați România – Filiala Constanța
 • Executat de Asociația Puterea Civică – portal: ordinea.ro
 • Codul Mandatarului Financiar: 21200251

Comments

comments

Politica

Decizie finală. Stroe și Țuțuianu deschid listele la Senat și Camera Deputaților

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Punct final în telenovela listelor de candidați ale PSD Constanța. Potrivit deciziei de la București, Felix Stroe și Horia Țuțuianu deschid listele la Senat și, respectiv, Camera Deputaților.

Iată listele de candidați votate în această seară:

Senat

 1. Felix Stroe
 2. Liviu Brăiloiu
 3. Dan Georgescu
 4. Mariana Gâju
 5. Gheorghe Manta
 6. Gaqbriela Iacobici

Camera Deputaţilor

 1. Horia Ţuţuianu
 2. Cristina Dumitrache
 3. Lucian Lungoci
 4. George Vişan
 5. Radu Babuş
 6. Tănase Nicolae
 7. Mărioara Cojoc
 8. Mihai Soare
 9. Luminița Vlădescu
 10. Silviu Gârea
 11. Adriana Gheorghe
 12. Florin Chelaru

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele Iohannis: “Pandemia nu se va termina nici în martie”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Președintele Klaus Iohannis a vorbit, miercuri seară, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni, despre elegerile parlamentare și campania electorală.

“Mecanismele democratice nu trebuie blocate. Mandatul parlamentarilor se termină pe 20 decembrie. După această dată nu mai pot vota decât legi simple. Ar fi catastrofal pentru România să nu avem parlament funcțional. Tocmai pentru că avem o criză sanitară trebuie să facem ca România să nu rămână fără un legislativ cu puteri depline. Autoritățile au organizat bine alegerile locale. Avem experiența acestui scrutin car ene permite să îndreptăm erorile inerente. procesul de votare nu presupune riscuri majore, însă campania electorală da. Au fost stabilite reglementări mai strice pentru campania electorală. Avem marele avantaj că trăim într-o eră digitală și pot expune în mediul online programele. Le recomand candidaților să se orienteze către aceste metode alternative. Nu mai putem vorbi de mitinguri de susținere și solivcit autorităților să fie atente. Orice abatere va treui aspru și rapid sancționată”, a spus președintele și a afirmat că “pandemia nu se va termina nici în martie (luna martie 2021 – n.r.)”.

Întrebat dacă la 7.000 de cazuri noi pe zi de COVID -19, România ar trebui să mai organizeze alegerile, Klaus Iohannis a răspuns:

„Eu nu rămân niciodată indiferent la ce se întâmplă în țară. Da, să organizăm alegerile sub normele impuse și sub reguli strictețe.”

 

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Președintele executiv al PMP, deputatul Marius Pașcan: „Se prefigurează o posibilă guvernare PSD – USR?“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Scandalul imens după votul din Parlament pentru Consiliul Legislativ, când cei de la USR au fost acuzați de liberali că au făcut o înțelegere cu cei de la PSD, a dat naștere unor suspiciuni. Deputatul PMP Marius Pașcan consideră că trocul dintre PSD și USR nu e întâmplător. Pașcan spune că, după ce l-au votat pe Iordache președinte pe viață al Consiliului Legislativ, n-ar fi exclus ca USR să-l susțină și pe Marcel Ciolacu pentru funcția de Premier. Parlamentarul PMP afirmă că „trocul rușinos dintre PSD și USR prin care autorul OUG 13, Florin „altă întrebare” Iordache, a devenit președinte pe viață al Consiliului Legislativ reprezintă hârtia de turnesol, care ne arată că „oamenii noi din politică” plănuiesc să guverneze, după alegerile parlamentare, chiar cu politicienii metehnelor vechi, cu cei pe care pretind că vor să-i înlocuiască.“

„După ce își rupeau cămășile de pe ei în semn de revoltă împotriva celebrei Ordonanțe 13 și a puciului legislativ din Parlament în favoarea penalilor, din sinistrul tablou «noaptea ca hoții»,  USR-iștii l-au votat ieri pe Florin Iordache, protagonistul care a mătrășit Codul Penal, președinte pe viață al Consiliului Legislativ. I-au spus acum și «bogdaproste» pentru gestul obscen pe care, doar în urmă cu câteva luni, Iordache l-a transmis cu tupeu USR în timp ce cobora de la tribuna Camerei Deputaților. Useriștii au procedat la fel și în cazul senatorului PSD, Niculae Bădălău. După ce s-au pretins oripilați de jignirile acestuia la adresa Diasporei, nu au avut niciun fel de mustrări de conștiință și l-au uns pe Bădălău vicepreședinte la Curtea de Conturi. În același timp, USR-iștii au dovedit că nu dau doi bani pe principiul meritocratic, pe care-l tot clamează, votând în detrimentul fostului președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrean, preferându-l pe autorul OUG 13, absolvent de facultate de drept, la 42 de ani, să se ocupe de verificarea corectitudinii legislaţiei din România”, a declarat deputatul Marius Pașcan, președinte executiv al PMP.

Deputatul spune că blatul PSD-USR la Consiliul Legislativ prefigurează o posibilă alianță între cele două partide, după alegerile parlamentare din acest an.

„Nu m-aș mira, după ce am văzut comportamentul duplicitar al USR în Parlament și spectacolul propagandistic prin care useriștii simulau public confruntarea cu „ciuma roșie”, să se lucreze la un plan de guvernare PSD-PNL, coordonat de fostul prim – ministru Dacian Cioloş şi de vicepremierul său de la acea vreme, Vasile Dâncu. Cum ar fi să ne trezim, după 6 decembrie, cu Dan Barna la Palatul Cotroceni care-l susține cu convingere și zel pe „Marcel Ciolacu Premier?”, întreabă liderul PMP din Camera Deputaților, Marius Paşcan.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: