Connect with us

Actual

(VIDEO) Au fost RELUATE vizitele în Spitalul Județean Constanța. Ce reguli trebuie respectate

Publicat

la

După doi ani de restricții, vizitarea bolnavilor internați în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost parțial reluată.  Potrivit purtătorului de cuvânt al unității medicale, Crina Kibedi, vizitele se pot face zilnic, între orele 14.00 și 16.00.

Trebuie însă respectate mai multe măsuri. Este important de precizat faptul că masca este obligatorie în incinta spitalului. Tot obligatoriu este și echipamentul de protecție. Acesta este pus gratuit la dispoziția vizitatorilor de către conducerea spitalului și se regăsește la intrarea în fiecare secție.

În afara orelor de vizită, aparținătorilor nu le este permisă intrarea în secțiile și compartimentele spitalului.

Accesul este interzis, în continuare, în sectoarele Covid, pe secțiile Obstetrică- Ginecologie I și Obstetrică- Ginecologie II şi pe secția Neonatologie. Excepţie fac doar nou-născuții aflați la Terapie intensivă, care pot fi vizitați oricând de către părinți.

De asemenea, pe secția de Pediatrie au acces numai părinții sau tutorii legali pentru minorii fără însoțitor. În ceea ce priveşte secția ATI, aici, vizitarea pacienţilor în secţiile/compartimentele de terapie intensivă este permisă zilnic, în intervalul orar 13.00-15.00, doar membrilor familiei, cu condiţia ca vizita să se facă individual sau cel mult două persoane, cu respectarea procedurilor interne.

„Pentru pacienții internați în secțiile cu risc, menținem serviciul de curierat, între orele 11.00- 12.00 și 16.00-17.00.”, se precizează în regulile postate pe pagina oficială a unității medicale.

Pentru secțiile unde programul de vizită se reia, aparținătorii sunt rugați să respecte următoarele reguli și masuri de siguranță: masca de protecţie este obligatorie, în Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Totodată, în incinta spitalului este obligatorie purtarea echipamentului de protecţie (halat de unică folosinţă, botoşei). Echipamentul de protecţie este pus la dispoziția aparținătorilor gratuit și se găsește la intrarea în fiecare sectie.

În plus, este obligatorie dezinfecţia mâinilor, la intrarea, dar și la ieșirea din spital. Când urcaţi pe secţii, nu uitaţi că se permite accesul unui singur vizitator pentru un pacient, timp de maxim 15 minute. Totodată, vizitatorii sunt rugați să folosească numai circuitele și căile de acces semnalizate pentru vizitatori, pe toată durata vizitei.

Urmăriți mai jos declarația referitoare la măsurile care trebuie respectate:

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între o autoutilitară și un autoturism, în județul Constanța. Sunt mai multe victime

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, 15 august, în jurul orei 20.45 a avut loc un grav accident rutier în județul Constanța, în care au fost implicate o autoutilitară și un autoturism.

Accidentul a avut loc la intersecția Drumului European E87 cu șoseaua spre localitatea Cogealac. Din primele informații, sunt șase victime conștiente.

La fața locului intervin: o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Stația Midia, un  SMURD B Midia, un SMURD Alezzi, un echipaj de descarcerare Fripis, o autospecială pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), precum și 3 echipaje SAJ.

Știre în curs de actualizare.

Update: Potrivit dr. Claudia Tatarici, medic în cadrul Serviciului de Ambulanță Constanța, în urma accidentului au rezultat cinci victime.

”Este vorba despre 3 adulți și 2 copii, cu vârste de 4, respectiv 10 ani.Toți cei cinci sunt conștienti, au traumatisme de membre și de coloană vertebrală și au fost transportați la  spitalul județean Constanța.”, a precizat dr. Tatarici.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ploaia a dat peste cap planurile Primăriei Constanța. Concertul ”Ave Maria” și focurile de artificii din această seară, REPROGRAMATE

Publicat

la data de

Scris de

Ploaia puternică din această după amiază a dat peste cap planurile Primăriei municipiului Constanța. Așa cum bine știți, în această seară at fi trebuit să aibă loc concertul ”Ave Maria”, susținut de corul Madrigal din capitală, alături de actorul Marius Manole.

Detalii despre acest concert găsiți în textul de mai jos:

AVE MARIA – un concert unic pe litoral susținut de Corul Madrigal împreună cu actorul Marius Manole

Din cauza vremii, concertul nu a putut avea loc.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța, se caută soluții pentru reprogramarea acestuia:

”Din nefericire, condițiile meteo nu permit susținerea evenimentului „Ave Maria” în această seară. Vom reveni cu vești despre ce soluții vom identifica pentru ca toți cei care își doreau să participe la acest concert să-l poată viziona.

Totodată, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, focurile de artificii din această seară au fost reprogramate pentru mâine seară, în intervalul orar 22:00-23:00.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

RO-ALERT. Averse torențiale și vijelie puternică în județul Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Meteorologii au emis cod portocaliu de furtună în mai multe localități din județul Constanța. Codul este valabil astăzi, 15 august, în intervalul orar 15.50 – 16.30 și vizează următoarele localități: Constanța, Năvodari, Ovidiu, Mihail Kogălniceanu, Eforie, Lumina, Agigea, Corbu, Săcele.

Se vor semnala: averse torențiale ce vor depăși 35…40 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelie, frecvente descărcări electrice, grindină.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: