Connect with us

Societate

(video) Constanța. Scandal la o brasserie din Piața Ovidiu. Ce măsuri au luat inspectorii OPC

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Scandal la o braserie din centrul istoric al Constanței. Clienții unei braserii aduc acuzații grave patronului localului. Un constănțean a postat pe Facebook un video filmat în Brasseria Manara din Piața Ovidiu. Din imagini se vede cum, pe lângă o cafea comandată, acestuia i s-a impus să comande și de mâncare… pentru a ajunge la limita impusă de de lei.

Iată imaginile:

Piața Ovidiu…o braserie obosita..unde saracii nu au ce cauta…astept comentarii daca eu am gresit cu ceva..

Publicată de Marius Popa pe Duminică, 2 februarie 2020

Imaginile au fost publicate, duminică, 2 februarie a.c., pe Facebook.

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor, pe fir

Horia Constantinescu, inspectorul șef al OPC Constanța, a declarat că o echipă s-a deplasat, ieri, la locația respectivă și a convocat discuții cu cei din conducerea localului.

“Colegii noștri s-au deplasat la locația respectivă în cursul zilei de ieri, iar azi am convocat la discuții conducerea localului. Vor fi sancționați pentru deficiențe de informare și le-am impus acestora o comunicare către consumatori, a condițiilor în care acesția pot beneficia de serviciile restaurantului. Aceștia vor avea de ales între înscrierea în meniu a unui produs de uzanță internațională COPERTO (o taxă de scaun) sau stabilirea unei alte maniere de transmitere a modalității de ocupare a meselor respective, fie prin rezervare, fie prin conducerea la mese a clienților, informandu-i ÎN SCRIS despre această situație”, a transmis Horia Constantinescu.

Ce spun patronii localului

Într-un mesaj public, patronii Manara transmit că au dorit să aducă un altfel de concept în Constanța și vor remedia situația împreună cu inspectorii de la Protecția Consumatorilor.

Iată mesajul:

Mulțumim tuturor constănțenilor și turiștilor care ne-au vizitat și au apreciat eforturile noastre de a aduce un lucru unicat in centrul orașului, in zona istorica a Constantei.
Atunci când am instalat igloo-urile pe terasă am vrut să le oferim clienților posibilitatea de a savura preparatele noastre într-un spațiu modern și confortabil. Am fost surprinși de numărul mare de rezervări, iar aceste spații au devenit virale pe toate rețelele de socializare. Am stabilit o consumație minimă, fara a face o informare scrisa. Unii dintre clienți nu au fost încântați de această decizie!
Ne dorim sa oferim lucruri de calitate si inedite pentru orasul nostru de fiecare data, dar si sa evitam orice neintelegere, neplacere.

Le mulțumim tuturor celor care ne-au atras atenția pe paginile de socializare și anunțăm că suntem în curs de remediere a acestei situații alături de inspectorii Autorității pentru Protecția Consumatorilor.

Împreună cu autoritățile, am decis să aplicăm COPERTO, o formă legală de a permite tuturor clienților să petreacă momente speciale la Manara.

COPERTO va fi achitată doar de cei care vor comanda doar apă/cafea/băuturi răcoritoare

COPERTO este în valoare de 20 lei/persoană și presupune accesul și un loc în igloo-urile noastre.

COPERTO nu este achitat de cei care savurează preparatele culinare și/sau consumă o sticla de alcool.

COPERTO se aplica in zilele de vineri, sambata, duminica si la evenimentele speciale organizate.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la MANARA!

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Societate

Un constănțean și un tulcean, prinși la pescuit fără documente legale

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în zona de competență doi cetățeni români care transportau peşte fără să deţină documentele legale.

În data de 11.07.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea, în cooperare cu lucrători ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au efectuat un control asupra a două persoane aflate într-o ambarcațiune, pe raza localității Sfântu Gheorghe, județul Tulcea.

Astfel, în cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei doi sunt cetățenii români G.N. și I.T., în vârstă de 65, respectiv 63 de ani, domiciliați pe raza județelor Tulcea și Constanța.

De asemenea, în urma verificării ambarcațiunii, a fost descoperită cantitatea de 35 kilograme pește, diverse specii, în stare proaspătă, capturată în plase de pescuit de tip setcă din fir textil, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.

Peștele a fost confiscat și predat unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar în cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Mașini noi pentru practica elevilor de la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța. Primăria a plătit 72.500 de lei!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Autoturisme noi pentru practica elevilor de la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța.

Unitatea de învățământ a achiziționat cu fonduri de la Primăria Municipiului Constanța, două mașini noi pe care elevii vor putea să învețe să conducă.

Monica Răgușilă – directoarea Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida din Constanța – ”Cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța am achiziționat aceste două autoturisme care ne sunt foarte utile.  Noi avem clase de învățământ dual și clase de profesională care au în programa școlară modulul “Conducerea autovehiculelor”, iar ei fac practică de conducere auto și legislație”.

Cristina Dragomir – director executiv adjunct al Direcției Tehnic Administrativ din cadrul Primăriei Municipiului Constanța: “Este vorba despre două autoturisme în valoare de 72.500 de lei, luate prin achiziție de către unitatea de învățământ cu bani prin rectificare bugetară de la Primăria Municipiului Constanța.

Mașinile vor fi folosite pentru clasele din învățământul profesional și dual, deoarece partea aceasta de practică este foarte importantă în formarea profesională a elevilor. Primăria Municipiului Constanța sprijină și învățământul profesional și învățământul dual cu o dotare adecvată. În urmă cu scurt timp, la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Constanța au fost achiziționate două table interactive dar și pe parcursul anului precedent Primăria Constanța a alocat o sumă importantă de bani pentru igienizarea sălilor de curs și pentru băile de la internat”.

În funcție de disponibilitatea bugetară, toate unitățile de învățământ care depun note de fundamentare pot primi finanțări complementare din partea Primăriei Municipiului Constanța. (comunicat de presă Primăria Constanța)

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Fregata ”Regina Maria” arborează pavilionul NATO la catarg

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Fregata ”Regina Maria”, cu un echipaj alcătuit din 240 de militari, desfășoară misiuni NATO, în Marea Neagră, în perioada 9-29 iulie, ca parte componentă a grupării navale permanente SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), din care mai fac parte și navele militare ESPS „Alvaro de Bazan” (Spania), TCG „Kemalreis” (Turcia) și BGS „Drazki” (Bulgaria).

Gruparea navală NATO prezentă în Marea Neagră, din care face parte și nava militară românească, este de a descuraja potențialele amenințări la adresa securității Alianței și de a furniza răspunsul militar rapid, în situații de criză. Totodată, navele SNMG-2, împreună cu navele care alcătuiesc SNMCMG-2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group), cea de-a doua grupare navală permanentă NATO prezentă în Marea Neagră în această perioadă, vor participa și la exercițiile multinaționale, pe care le vor organiza partenerii bulgari și ucraineni, în luna iulie.

România a subliniat constant importanța componentei maritime și aeriene în cadrul prezenței înaintate adaptate (Tailored Forward Presence, tFP) a Alianței Nord Atlantice în Marea Neagră, dată fiind importanța strategică a regiunii. Măsurile adoptate de NATO sunt defensive, proporționale și conforme cu obligațiile și angajamentele internaționale asumate de statele membre.

Prin participarea fregatei „Regina Maria” și a dragorului maritim „Locotenent Lupu Dinescu” la misiunile celor două grupări navale NATO în Marea Neagră este demonstrat angajamentul continuu al țării noastre pentru asigurarea securității europene şi euro-atlantice, conform principiului solidarității Alianței.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: