Connect with us

Video

(VIDEO) Crosul Educației de la Castelu, în imagini

Viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan, a postat astăzi pe Facebook fotografiile realizate de artistul Mani Gutău la Crosul Educației desfășurat la sfârșitul lunii septembrie în localitate.

Published

on

Ordinea.RO

Viceprimarul comunei Castelu, Antoneta Prodan, a postat astăzi pe Facebook fotografiile realizate de artistul Mani Gutău la Crosul Educației desfășurat la sfârșitul lunii septembrie în localitate. În clipul atașat vă prezentăm un montaj realizat de redacția Ordinea.Ro cu aceste imagini de excepție, care ilustrează efortul celor 333 de participanți la cursele organizate pentru a atrage atenția asupra importanței educației pentru tinerele generații.

Reamintim că evenimentul a fost organizat de Asociația Reality Check în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu și Școala Gimnazială Castelu. Crosul a fost sponsorizat de Kaufland România, Aqua Carpatica, BIC Romania, Bookster, Decathlon Romania, Fruteria, Parmafood Group Distribution, Romstal Romania și Ruvix. De asemenea, evenimentul a fost sprijinit și de Asociația OvidiuRo.

Primăria Castelu derulează parteneriate cu Reality Check și OvidiuRo de aproximativ 10 ani. Cele două asociații sunt implicate în programele locale de voluntariat, de combatere a sărăciei și de prevenire a abandonului școlar. Anul acesta, Reality Check și OvidiuRo au mai organizat în parteneriat cu Primăria și Școala Castelu o caravană medicală. În cadrul acțiunii, medici germani și români au acordat consultații gratuite localnicilor din Castelu, în vreme ce copiii și tineriii au avut acces și la servicii stomatologice.

Opinăm că exemplul comunei Castelu ar trebui urmat și de alte localități din județul Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este absolvent al Facultăţii de Filozofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui masterat de filozofia culturii în cadrul aceleiaşi facultăţi (2000). Activează în presa locală, constănţeană, din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigaţii la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro. De-a lungul timpului a publicat anchete jurnalistice despre retrocedările lui Radu Mazăre, introducerea Pădurii Comorova în intravilan şi vânzarea ei, abuzul judiciar de la Fruvimed Medgidia SA, geneza Fondului Proprietatea, jaful din piscicultură, interesele din zona investiţiilor în energia eoliană, averea ascunsă şi faptele reprobabile ale unor politicieni, magistraţi sau oameni de afaceri abonaţi la lucrări publice. În 2014, a publicat cartea-document „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”. În 2015, a publicat, alături de dr. Sorin Marcel Colesniuc, lucrarea „O istorie a oraşului Cernavodă”, redactând, în baza documentelor de arhivă, secţiunea dedicată evoluţiei oraşului din 1878 până în prezent.