Connect with us
Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, dr. Adrian Bîlbă, vorbește de două mari proiecte care ar putea schimba cu totul fața acestei cunoscute instituții constănțene. Un prim proiect se referă la extinderea bazinelor Delfinariului. Bazinul actual are un volum de un milion de metri cubi de apă. Creșterea volumului, prin investiții corspunzătoare, cu încă trei milioane de metri cubi de apă ar permite reprezentații cu șase delfini, așa cum se întâmplă la alte delfinarii reprezentative din Europa. Pentru acest proiect, Horia Marius Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, instituția care patronează CMSN, a obținut o finanțare nerabursabilă de 4,5 milioane de euro din fonduri europene gestionate de Ministerul Turismului – așa cum afirmă Adrian Bîlbă. Consiliul Județean Constanța ar urma să cofinanțeze proiectul cu 500.000 de euro.

De asemenea, potrivit directorului CMSN, Direcția Generală de Proiecte din cadrul Consiliului Județean are și o altă temă de proiectare, care vizează constuirea unui acvariu modern, cu geam acrilic, în curtea Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, de pe bulevardul Mamaia. În acest caz vorbim deocamdată de o idee salutară, urmând ca pe viitor să fie căutate soluții de finanțare din fonduri europene. În  momentul de față, acvariul din Constanța funcționează pe bulevardul Elisabeta, în vecinătatea Cazinoului. Clădirea a fost la origini o anexă-restaurant a Cazinoului, legată de acesta printr-un tunel subteran. Dacă acest proiect se va materializa și acvariul va fi relocat în curtea CMSN, clădirea din zona Cazinoului ar putea ajunge în administrarea Primăriei Constanța.

Pe lângă cele două mari proiecte, Adrian Bâlbă a mai vorbit și de alte investiții pe care și le-ar dori, respectiv de un planetariu nou și de spații speciale în cadrul Microrezervației pentru pinguini, macaci din Gibraltar, lemurieni și flamingo.

În clipul atașat puteți vedea declarația integrală a directorului CMSN, dr. Adrian Bîlbă, pe acest subiect.

Comments

comments

Societate

Școala de pian Alexandra Mărculescu, recital caritabil. O pianină cu luminițe care salvează copiii cu autism

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Mulți părinți care au copii atipici o consideră un înger. Alexandra Mărculescu îi smulge pe micuții cu tulburare de spectru autist din lumea lor, îi învață sunetele, notele muzicale, ritmul și măsura. Prin ceea ce face, ea le creează acestor copii empatia care le lipsește în mod natural. Însă tot acest proces pleacă de jos. În paralel cu terapia ABA, în care copiii atipici învață comportamente, și cu terapia 3C în care își dezvoltă inteligența motrică, la cursurile de pian ale Alexandrei Mărculescu se deprind mai întâi cu zgomotul, învățând să elimine fobia față de sunetele puternice. Ulterior învață să cânte la clape fără prompt, iar unii din ei ajung chiar la nivel de performanță. Alexandra Mărculescu predă cursuri de pian și pentru copiii tipici. Împreună, întreaga școală, cu tipici și aticipi, a susținut un recital caritabil la Hotelul Bulevard din Constanța. Evenimentul a avut loc duminică, 9 decembrie 2018, în scopul colectării sumelor necesare achiziției unei pianine cu luminițe. Instrumentul este foarte util copiilor atipici, care pot învăța mai ușor notele muzicale. Inițiativa a fost susținută de Asociația SMARY M din Constanța. În clipul alăturat puteți vedea cele mai importante momente ale recitalului, un scurt interviu cu Alexandra Mărculescu, precum și premierea micilor artiști.

Comments

comments

Continuă să citești

Entertainment

4 ani de la inaugurarea restaurantului Voila din centrul Constanței

admin

Publicat

la data de

Scris de

Restaurantul Voila (din limba franceză, se citește voala), situat în centrul municipiului Constanța, într-o clădire de epocă, reamenajată, pe bulevardul Tomis nr. 128, se pregătește să sărbătorească 4 ani de existență. Pe 1 decembrie, Voila a găzduit o petrecere românească, dedicată Centenarului Marii Uniri. Talentații artiști ai formației Autentic Folclor au delectat publicul cu melodii îndrăgite din folclorul românesc. Restaurantul i-a premiat pe participanți în cadrul unei tombole, în care marele premiu a fost un sejur la munte, în stațiunea Predeal. De asemenea, au fost oferite câștigătorilor sticle de vin de cea mai bună calitate și o cină romantică, în cuplu, la restaurantul Voila. Extragerea numerelor câștigătoare a fost efectuată de o copilă de 4 ani, prezentă la petrecere alături de familia sa. În clipul atașat puteți vedea câteva momente ale petrecerii.

Pe 6 decembrie, restaurantul a programat o petrecere cu muzica anilor 90. Și în cadrul acestui eveniment se va organiza o tombolă cu premii. De asemenea, în toată luna decembrie se oferă clienților promoții importante în cursul săptămânii, de luni până joi, la meniurile de pește, sushi, produse libaneze și carne de vită. Dacă n-ați mâncat niciodată mâncare libaneză, ar fi timpul să mergeți la Voila. Restaurantul beneficiază de un ambient plăcut, mâncare gustoasă și servire promptă, asigurată de un personal tânăr, frumos și bine pregătit.

(Articol Publicitar).

Comments

comments

Continuă să citești

Entertainment

Petrecere de neuitat la Restaurantul Voila din centrul Constanței

Următorul eveniment monden de la restaurantul Voila este programat joi, 22 noiembrie 2018, ora 20. Vorbim aici de o petrecere grecească autentică, susținută de formația Zorba Greek Band

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Publicul Restaurantului Voila din centrul Constanței a avut parte, sâmbătă seara, de o petrecere pe cinste. Atmosfera a fost încinsă de noul band al restaurantului, dar și de vocile plăcute ale tinerilor interpreți constănțeni Ionuț Bostan, Julai, Ramona Stamate și Raluca Maria. Au fost interpretate coveruri internaționale, muzică ușoară românească, muzică populară românească și armânească, muzică grecească și rusească. În clipul alăturat puteți vedea câteva momente ale serii. Trebuie să spunem că prietenii Voila au ieșit la dans și au petrecut până spre ora 3 dimineața. De asemenea, o persoană și-a sărbătorit astfel ziua de naștere, alături de familie și prieteni.

Următorul eveniment monden de la restaurantul Voila este programat joi, 22 noiembrie 2018, ora 20. Vorbim aici de o petrecere grecească autentică, susținută de formația Zorba Greek Band, de artistul Tolis Xionas, supranumit #The Kink of Bouzouki, și de dansatorii excepționali din Ansamblul Elpis al Comunității Elene din Constanța. Spectacolul este organizat de Theatrix Music în parteneriat cu Restaurantul Voila. Pentru rezervarea locurilor, organizatorii pun la dispoziția publicului numerele de mobil 0726147983 și 0746422541.

Restaurantul Voila este situat pe bulevardul Tomis nr. 128, Capitol, zona cu sens unic. Pe lângă mâncarea din bucătăria internațională, aici puteți servi și preparate tradiționale libaneze. (Articol publicitar).

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: