Connect with us

Politica

(VIDEO) Deputatul Lucian Lungoci, despre reglementările lui Chițac

Publicat

la

Interzicerea vânzării de salam în stațiunea Mamaia este o falsă problemă creată de actuala conducere a Primăriei Constanța, care antagonizează două tipuri de activități comerciale, a declarat deputatul de Constanța al PSD Lucian Lungoci. El spune că este o acțiune distructivă, pentru că în urma discuțiilor cu proprietarii de magazine alimentare a constatat faptul că volumul de vânzare al produselor preambalate, cum este salamul, („pentru că nu vine nimeni produse vrac – ouă sau carne“), este unde la 4% din totalul de vânzări zilnice. Proprietarii de magazine alimentare sunt oricând dispuși să renunțe la această categorie de produse, afirmă Lungoci.

Social-democratul spune că actuala conducere a Primăriei Constanța blocat activitatea aproximativ 70 de agenți economici din stațiunea Mamaia, după ce a trimis o serie de adrese prin care operatorii economici din Mamaia au fost anunțați că nu vor mai avea avizată autorizația de funcționare, deoarece se încalcă o prevedere legală, mai exact Hotărârea nr. 559 /2001 emisă de Ministerul Turismului de la acea vreme. Practic, spune social-democratul, li s-a impus agenților economici să obțină un aviz de la Ministerul Turismului. În urma solicitărilor făcute de agenții economici la instituția care ține acum loc de ministerul turismului, s-a specificat că această prevedere din Hotărârea nr. 559 /2001 este, de fapt, un aviz de specialitate legat de documentațiile de urbanism și amenajarea teritoriului, eliberat de autoritățile locale. Mai exact, spune deputatul, la PUZ-ul făcut în 2017, Ministerul Turismului și-a dat avizul pe acel Plan Urbanistic și nu este nevoie de un aviz separat pentru fiecare operator în parte. Lungoci spune că poate s-a înțeles intenționat greșit această prevedere legală, care a adus la blocarea activității a 70 de agenți economici din stațiunea Mamaia.

„Problema este că acești agenți economici nu au aviz de funcționare, și nu e o autorizare nouă. Este un abuz al actualei administrații locale din Constanța și nu face decât să arate linia distructivă cu care ne obișnuim de la preluarea mandatului.“, a spus Lucian Lungoci.

Deputatul constănțean reproșează actualei conduceri a administrației publice locale și că nu a găsit soluții pentru relocarea roții de la Poarta 1 și pentru a intrarea în legalitate a teraselor care funcționează pe domeniul public. De asemenea, Lungoci a criticat și regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța. El a spus că în urma consultărilor din partid, aleșii locali ai PSD vor veni cu o serie de amendamente la acest proiect, „care conține aberații“. Lungoci a criticat, în primul rând, orarul de funcționare al restaurantelor, barurilor și teraselor, care a fost stabilit de conducerea Primăriei până la ora 22.00, în zona de Peninsulă, și ora 20.00 în zona de oraș.

„Nu are nicio legătură cu măsurile luate din cauza pandemiei. Discutăm de un regulament care se va aplica de acum încolo. Practic, se obstrucționează activitatea acestor agenți economici în sezonul estival prin limitarea acestui orar de funcționare. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să lăsat ca și până acum. Este foarte greu ca un agent economic să le spună clienților să părăsească locația la ora 22.00ׅ“, a declarat deputatul.

Lungoci a remarcat faptul că regulamentul are patru pagini din 44 numai cu sancțiuni și contravenții. Adică 10% din regulament este rezervat doar pentru cum vor fi sancționați agenții. În plus, au fost crescut excesiv atribuțiile de control ale Poliției Locale.

„De ce se întâmplă acest lucru? Pentru persoana care a lucrat la acest document (Horia Constantinescu, n.r.) vine din zona protecției consumatorului și cred că dorește să aibă în continuare aceste atribuții de control“, a mai spus Lungoci.

 

Comments

comments

Politica

„BNR este Mercur retrograd“ – senatorul Remus Negoi, ironic cu cea mai nouă angajată la Banca Națională

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, este ironic cu cea mai nouă achiziție a Băncii Naționale a României. Este vorba de celebrul astrolog Minerva (64 de ani), pe numele ei real nume real Gabriela Dima, care a spus că, în prezent, lucrează la Banca Națională, pe un post de execuție. Informația a fost confirmată pentru HotNews.ro de către oficiali ai BNR, care au precizat că astrologul lucrează la departamentul de mentenanță al Băncii Naționale.

„Indicele ROBOR – ascendent în Uranus

Noua angajată se va ocupa de mentenanță la BNR. Adică întreținere. A previziunilor astrale privind ratele dobânzilor.

Păi cum, dacă Viorica Dăncilă a deschis drumul, de ce nu, viitorul angajat al BNR să nu fie un şaman? Sau un vraci? Poate temperează cineva rata inflației.

=BNRMercurRetrograd“, a declarat Remus Negoi.

Anunțul a fost făcut în podcastul lui Damian Drăghici: „La ora actuală am o funcție de execuție, lucrez în Banca Națională. Din păcate, n-o să mai am dreptul să ies pe sticlă, dar asta nu înseamnă nimic, pentru că tot mă bătea gândul să-mi fac un podcast. Fac astrologie de la 14 ani,” a declarat Minerva.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

PSD și PNL, târg politic pe scaunele miniștrilor Dîncu (Apărare) și Popescu (Energie) – surse

Publicat

la data de

Scris de

Liderii coaliției de guvernare, cu excepția lui Kelemen Hunor care este plecat din țară, s-au reunit de la ora 14 într-o ședință în care unul dintre subiecte ar putea fi remanierea guvernamentală, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Sursele citate susțin că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

De altfel, liderul PSD Marcel Ciolacu, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Președintele PSD s-a referit și la ministrul Energiei, Virgil Popescu, atunci când a explicat intențiile PSD de a propune în Coaliție reglementarea prețurilor din energie.

„Politica energiei într-o țară o face ministrul Energiei. Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea”, a declarat Ciolacu.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, liberalii nu ar vrea să îl schimbe acum pe Virgil Popescu, justificând în fața partenerilor de coaliție perioada grea care urmează și toate problemele cu care ministerul Energiei se va confrunta, însă nu exclud o eventuală remaniere a lui Popescu după ce trece iarna.

O remaniere ar fi cerută și în rândul miniștrilor UDMR, unul dintre numele vehiculate fiind cel al ministrului Sportului Eduard Novak, însă liderii maghiari nu intenționează să schimbe niciun ministru.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Crușoveanu (PNL), despre alocarea fondurilor pentru investiții: Țara noastră are la dispoziție aproape 90 de miliarde de euro

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul Marian Crușoveanu (PNL) transmite o veste importantă pentru toți românii. România are la dispoziție aproximativ 90 de miliarde de euro, din fonduri europene, anunță parlamentarul constănțean pe contul său de Facebook.

Iată mesajul complet.

“#GuvernulRomâniei pregătește rectificarea bugetară pentru anul 2022.

Cea mai importantă veste cu care vine #GuvernulCiucă este reluarea contractelor de investiții, oprite ca urmare a creșterii prețurilor materialelor de construcții. Alocarea de fonduri, prin rectificarea bugetară, este încă o dovadă de preocupare serioasă a Guvernului de a menține un climat economic stabil, predictibil, atât pentru investitori, cât și pentru antreprenorii români.

Urmează ca rectificarea bugetară să fie făcută publică în cursul săptămânii viitoare, căci Guvernul României, în frunte cu premierul Nicolae Ciucă continuă să acorde o importanță deosebită proiectelor de investiții. În perioada următoare, țara noastră are la dispoziție aproximativ 90 miliarde de euro, din fonduri europene, după cum urmează:

✔️ 10 miliarde euro, din perioada de programare 2014-2020 care se termină în 2023;
✔️ 80 de miliarde de euro provin din PNRR și din exercițiul financiar 2021-2027.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: