Connect with us

Politica

(VIDEO) Deputatul Lucian Lungoci, despre reglementările lui Chițac

Tatian Iorga

Publicat

la

Interzicerea vânzării de salam în stațiunea Mamaia este o falsă problemă creată de actuala conducere a Primăriei Constanța, care antagonizează două tipuri de activități comerciale, a declarat deputatul de Constanța al PSD Lucian Lungoci. El spune că este o acțiune distructivă, pentru că în urma discuțiilor cu proprietarii de magazine alimentare a constatat faptul că volumul de vânzare al produselor preambalate, cum este salamul, („pentru că nu vine nimeni produse vrac – ouă sau carne“), este unde la 4% din totalul de vânzări zilnice. Proprietarii de magazine alimentare sunt oricând dispuși să renunțe la această categorie de produse, afirmă Lungoci.

Social-democratul spune că actuala conducere a Primăriei Constanța blocat activitatea aproximativ 70 de agenți economici din stațiunea Mamaia, după ce a trimis o serie de adrese prin care operatorii economici din Mamaia au fost anunțați că nu vor mai avea avizată autorizația de funcționare, deoarece se încalcă o prevedere legală, mai exact Hotărârea nr. 559 /2001 emisă de Ministerul Turismului de la acea vreme. Practic, spune social-democratul, li s-a impus agenților economici să obțină un aviz de la Ministerul Turismului. În urma solicitărilor făcute de agenții economici la instituția care ține acum loc de ministerul turismului, s-a specificat că această prevedere din Hotărârea nr. 559 /2001 este, de fapt, un aviz de specialitate legat de documentațiile de urbanism și amenajarea teritoriului, eliberat de autoritățile locale. Mai exact, spune deputatul, la PUZ-ul făcut în 2017, Ministerul Turismului și-a dat avizul pe acel Plan Urbanistic și nu este nevoie de un aviz separat pentru fiecare operator în parte. Lungoci spune că poate s-a înțeles intenționat greșit această prevedere legală, care a adus la blocarea activității a 70 de agenți economici din stațiunea Mamaia.

„Problema este că acești agenți economici nu au aviz de funcționare, și nu e o autorizare nouă. Este un abuz al actualei administrații locale din Constanța și nu face decât să arate linia distructivă cu care ne obișnuim de la preluarea mandatului.“, a spus Lucian Lungoci.

Deputatul constănțean reproșează actualei conduceri a administrației publice locale și că nu a găsit soluții pentru relocarea roții de la Poarta 1 și pentru a intrarea în legalitate a teraselor care funcționează pe domeniul public. De asemenea, Lungoci a criticat și regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață în municipiul Constanța. El a spus că în urma consultărilor din partid, aleșii locali ai PSD vor veni cu o serie de amendamente la acest proiect, „care conține aberații“. Lungoci a criticat, în primul rând, orarul de funcționare al restaurantelor, barurilor și teraselor, care a fost stabilit de conducerea Primăriei până la ora 22.00, în zona de Peninsulă, și ora 20.00 în zona de oraș.

„Nu are nicio legătură cu măsurile luate din cauza pandemiei. Discutăm de un regulament care se va aplica de acum încolo. Practic, se obstrucționează activitatea acestor agenți economici în sezonul estival prin limitarea acestui orar de funcționare. Din punctul meu de vedere ar fi trebuit să lăsat ca și până acum. Este foarte greu ca un agent economic să le spună clienților să părăsească locația la ora 22.00ׅ“, a declarat deputatul.

Lungoci a remarcat faptul că regulamentul are patru pagini din 44 numai cu sancțiuni și contravenții. Adică 10% din regulament este rezervat doar pentru cum vor fi sancționați agenții. În plus, au fost crescut excesiv atribuțiile de control ale Poliției Locale.

„De ce se întâmplă acest lucru? Pentru persoana care a lucrat la acest document (Horia Constantinescu, n.r.) vine din zona protecției consumatorului și cred că dorește să aibă în continuare aceste atribuții de control“, a mai spus Lungoci.

 

Comments

comments

Politica

Mesajul lui Huțucă în bătălia internă pentru supremație: „Lupta nu trebuie dusă dincolo de linia roșie“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pe cine va susține PNL Constanța la șefia partidului? Asta e întrebarea la care mulți liberali constănțeni așteaptă un răspuns. Liderul liberalilor constănțeni, deputatul Bogdan Huțucă, a postat un mesaj pe Facebook în care spune că nu trebuie dusă lupta internă dincolo de o linie roșie.

„Partidul Național Liberal a fost mereu puternic atunci când am fost cu toții împreună, când am avut cu toții același scop și același ideal. Acest lucru a fost valabil și acum 100 de ani când am făcut Marea Unire, dar și în ultimii ani, când am trecut împreună prin două crize globale complicate, criza sanitară și criza economică.

Modul în care am gestionat aceste crize mi-a confirmat încă o dată de ce membrii Partidului Național sunt atât de mândri de partidul lor. Într-un context extrem de dificil am asigurat pentru țară o guvernare liberală care a început în toamna anului 2019 și care continuă cu succes și astăzi.

Avem în fața noastră un nou Congres, o nouă ocazie să ne arătăm susținerea pentru o echipă sau alta, o nouă ocazie să decidem drumul pe care va merge Partidul Național Liberal.

În campania electorală internă ce va urma se vor face cu siguranță declarații mai mult sau mai puțin contondente. Așa se întâmplă mereu, așa se va întâmpla și acum. Oamenii se vor poziționa în tabere diferite, e absolut normal să fie așa. Totuși, în actuala cursă internă nu trebuie să uităm că atunci când am fost împreună, atunci când am vâslit cu toții în aceeași direcție, atunci lucrurile au fost bune atât pentru Partidul Național Liberal cât și pentru România. De aceea, cred că nu trebuie să ducem această luptă internă dincolo de o linie roșie. Acest lucru nu va ajuta nici Partidul Național Liberal și nici România. Indiferent de rezultatul Congresului ce va avea loc pe 25 septembrie, avem obligația de a rămâne împreună și de a consolida și întări marea familie liberală.

Echipa care va câștiga la Congres trebuie să fie echipa Partidului Național Liberal și echipa României. Doar așa vom fi siguri că împreună vom putea asigura o lungă și prosperă guvernare liberală. Doar așa vom fi siguri că vom reuși măcar să ne apropiem de măreția liderilor liberali din urmă cu un secol. Doar așa vom fi siguri că România este pe mâini bune.“, a spus Huțucă.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul USR Remus Negoi vrea urgentarea plantării de perdele forestiere în județul Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că în toamna acestui an va fi înaintată o inițiativă legislativă prin care se da posibilitatea trecerii mai ușoare a unor terenuri din domeniul privat în domeniul de interes public în vederea înființării de perdele forestier. Negoi spune că trebuie creată o legislație mai permisivă prin care statul să poată intra mai ușor în posesia unor terenuri și pe care să poată fi plantate perdele forestiere. Evident, spune Negoi, oamenii trebuie să fie despăgubiți pentru terenurile cedate la valoarea pieței.

„Lipsa perdelelor forestiere are efecte negative şi asupra agriculturii, iar judeţul nostru a devenit una dintre cele mai aride zone din ţară. Studiile arată că perdelele forestiere sporesc producţia agricolă cu peste 35%.“, spune Negoi.

El atrage atenția că, având doar 29,52% suprafață împădurită (conform IFN), România este departe de media țărilor din UE (43%), iar Constanța se află în topul judeţelor cu o suprafață împădurită foarte redusă, sub 10%.

Negoi afirmă că refacerea terenurilor degradate ajută la recuperarea biodiversităţii, iar pădurile absorb emisiile de carbon care generează efectul de încălzire globală.

„Prin programul nostru de guvernare urmărim stoparea tăierilor ilegale, prin lansarea DNA-ului Pădurilor, și transparentizarea pieței lemnului, propunem declanșarea unui program multianual de împădurire a terenurilor degradate care sunt optime pentru vegetația forestieră şi ne dorim profesionalizarea administrației silvice. Este de dorit să se atingă un ritm de împădurire anual care să facă posibilă acoperirea cu păduri a aproximativ 40% din suprafața terestră a României, până în 2050. Creșterea treptată a capacității de împădurire se potate realiza prin atragerea de fonduri europene, prin fonduri private și prin alocări bugetare.“, a mai spus senatorul de Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Cîțu vrea reorganizare administrativ-teritorială în „mod natural“ nu printr-o lege

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîțu a nu susține ideea unei reforme administrativ-teritoriale care să ducă la scăderea numărului de localități. El vrea ca reorganizarea să se facă în „mod natural”.

„Aș vrea să creăm motivația să se realizeze natural reorganizarea administrativ-teritorială, nu printr-o lege, să creăm proiecte în jurul cărora aceste UAT-uri (unități administrativ-teritoriale) să se unească. Dacă venim într-o zonă și finanțăm școală, spital, să se unească natural”, a declarat Florin Cîțu, joi, la Alba Iulia. El a punctat că aceasta este opinia sa personală.

Prim-ministrul a mai susținut că 1.250 de localități din totalul de circa 3.200 au cheltuieli cu salariile mai mari decât veniturile: „E o problemă de sustenabilitate a finanțelor. Multe UAT-uri chiar nu au venituri, nu au de unde să plătească”.
La finele lunii trecute, Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca, a susținut că sistemul de împărţire pe judeţe, care datează din 1968, reprezintă o piedică în calea dezvoltării, prin urmare e nevoie de o modifcare a Constituției.

Sursa: B1

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: