Conecteaza-te cu noi

Administratie

(VIDEO) Eforie, orașul care va avea spații verzi peste media europeană

Published

on

În timp ce unele administrații se acoperă de betoane, altele își concentrează atenția pe amenajarea de parcuri. Vorbim în acest caz de Eforie, care va fi unul dintre puținele orașe din România ce va avea spații verzi cu mult peste media europeană impusă. Șeful serviciului Fonduri Europene din cadrul Primăriei Eforie, Cecilia Crețu, a declarat pentru Ordinea.ro că, în prezent, sunt deschise cinci șantiere pentru proiectul de reconversie a terenurilor degradate în folosul cetățenilor din Eforie. Este vorba de cinci zone degradate care erau lăsate în paragină și pe care le administrația locală din Eforie le transformă în parcuri de recreere. Trei dinte aceste sunt amplasate în Eforie Sud, unul pe strada Siretului, unul pe strada Albatrosului și unul pe strada Pescarilor, iar celelalte două sunt amplasate în Eforie Nord, din care unul pe strada Republicii.

„Este cel mai mare parc, de aproape 2 hectare de teren, un hectar opt sute. Celălalt parc din Eforie Nord este amplasat pe strada Traian, în zona ANL-urilor. Se lucrează în acest moment intens la toate parcurile. Chiar dacă noi suntem un oraș cu o suprafață de destul de mare de spațiul verde pe cap de locuitor, fiind fruntaș la suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor, cu aceste cinci parcuri, pe care le vom finaliza într-un timp extrem de scurt, vom fi cu mult peste media europeană recomandată.“, a spus Cecilia Crețu.

Întrebată de Ordinea.ro dacă arborii care vor fi plantați vor fi inventariați în registrul spațiilor verzi, șeful serviciului Fonduri Europene din cadrul Primăriei Eforie a spus că în mod sigur.

„Cu siguranță că da. Acest registru al spațiilor verzi va fi actualizat. El este tot timpul actualizat. Vor fi, cred că, în jur de 3 hectare de spațiu verde suplimentar față de ce aveam acum. Este o primărie destul de mică, cu puțini angajați, nu suntem foarte mulți angajați, o localitate cu 10.000 de locuitori, care a reușit totuși să acceseze fonduri și încă avem, în continuare, proiecte depuse care sunt unele în contractare, altele în evaluare. Deci, ar mai fi proiecte depuse pe ultima sută de metri, cu evaluarea, în valoare de 17 milioane de euro, cel puțin.“, a subliniat Cecilia Crețu.

În prezent, legislația, atât cea europeană, cât și cea națională, prevede un minimum de 26 de metri pătrați pe cap de locuitor.

Advertisement

Și, dacă tot vorbim de finanțare europeană, este interesant de amintit faptul că administrația locală din Eforie are în derulare patru proiecte cu fonduri UE în valoare de 18,5 milioane de euro, adică aproximativ 2.000 de euro pe cap de locuitor.

„Investițiile privind falezele atât din Eforie Nord, cât și din Eforie Sud au drept rezultat, în primul rând creșterea și îmbunătățirea confortului turiștilor, care vizitează orașul nostru prin executarea de lucrări pentru crearea de piste de biciclete, modernizarea sistemului de iluminat, precum și amenajarea de trotuare și alei. Un proiect extrem de important este și cel privind ecologizarea lacului Belona, un proiect de aproximativ 5 milioane de euro, care, printre altele, prevede lucrări de dragare și ecologizare a lacului, precum și consolidarea malurilor.“, a subliniat Cecilia Crețu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions