Connect with us

Actual

(VIDEO) Explozie urmată de incendiu la Fabrica de amidon din Medgidia

Publicat

la

Update3: Cauza probabilă a fost autoaprinderea maltodextrinei (substanță rezultată în urma prelucrării porumbului) în timpul uscării. Au fost afectate: instalația de uscare (tanc 72 mc) și instalația aferentă uscătorului. Linia tehnologica era în probe.
Intervenția s-a încheiat la ora 14.21.
La fața locului a rămas pentru supraveghere o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Update2: Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, în momentul în care au ajuns la fața locului, cei 42 de pompieri au văzut că este vorba despre un incendiu la o celulă de prelucrare produs porumb cu degajare mare de fum.

”Aceștia sunt și la această oră la fața locului și lucrează pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative. La acest moment nu mai există nici un incendiu, nu sunt victime și nu sunt persoane care să fi avut nevoie de transport la spital.”, a precizat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt al ISU Constanța.

Update: La ora actuală se lucrează pentru înlăturarea efectelor negative. Nu mai există flacără, iar pompierii intervin pentru răcirea zonei. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Problemele au apărut la centrifuga de mare capacitate aflată în probe.

Știre inițială:

În urmă cu puțină vreme, în jurul orei 12.30, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină la Fabrica de Amidon din Medgidia, unde a avut loc o explozie urmată de incendiu.

La fața locului se deplasează de urgență mai multe echipaje de intervenție și salvare.

Deocamdată nu se știe care a fost cauza exploziei și dacă sunt victime.

Precizăm că Fabrica de amidon este în probe și obținuse în luna decembrie 2021 autorizația de funcționare.

La fața locului au fost alocate următoarele forțe: 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de intervenție la înălțime, 1 autospecială de transport personal și victime multiple, 1 autospecială CBRN și 2 ambulanțe SMURD.

Misiunea este în dinamică.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Un autotren încărcat cu îngrășăminte bio s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2 București – Constanța la un accident în urma căruia un autotren s-a răsturnat.

În această după-amiază, în jurul orei 14.30, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină pe Autostrada Soarelui, calea 2, km 45, la un accident rutier, în urma căruia un autotren, încărcat cu 23 de tone de rocă fosfatică granulată (îngrășământ bio), s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau poluări ale mediului.

”La sosirea pompierilor militari la fața locului s-au identificat scurgeri ușoare de combustibil din rezervorul autovehiculului, însă pericolul a fost înlăturat urgent.

Salvatorii au asigurat măsuri de protecție pentru a înlătura orice pericol.

Circulația nu a fost întreruptă nici un moment pe respectivul tronson de drum.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Călărași.

Foto: Facebook/ISU Călărași

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Minor din Constanța, arestat pentru furt calificat

Publicat

la data de

Scris de

Un minor din Constanța a fost arestat pentru furt calificat.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat 2 minori, de 13, respectiv 16 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 14/15 august a.c., cei doi au sustras o bicicletă, prin forțarea sistemului de asigurare al suportului de bicicletă, montat pe plafonul unui autoturism.

Totodată, la data de 15 august a.c., bărbații au sustras un telefon mobil, dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat pe plajă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și restituite persoanelor vătămate.

La aceeași dată, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea sesizării instanței de judecată.

Ieri, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-un apartament din Medgidia. O femeie a fost evacuată de vecini

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 16 august, în jurul orei 13.20, s-a declanșat un incendiu într-un apartament din Medgidia, situat pe strada Independenței, nr. 69, etajul IV.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului intervin 3 autospeciale de stingere, un SMURD B, un echipaj de Descarcerare de la Medgidia.

O persoană – femeie – a fost evacuată de vecini. Intervenția este în dinamică.

Se pare că incendiul s-a manifestat la tabloul electric.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: