Connect with us

Administratie

(VIDEO) Făgădău: „Am alocat astăzi 5 milioane de lei pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță!“

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul Local Constanța s-a întrunit, astăzi, în ultima ședință ordinară din acest mandat. Cu această, ocazie, primarul Constanței, Decebal Făgădău, a anunțat că, la propunerea sa, au fost alocate 5 milioane de lei pentru unitățile de învățământ din oraș, „pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță!“.

„Acest Guvern ne-a abandonat.

 • Din luna martie, din partea Guvernului am primit doar promisiuni, nicio măsură concretă, nu tablete, nu măști, nu proceduri, nimic. Totul a fost aruncat pe seama părinților, a dascălilor și a primarilor.
 • Astăzi, cele 5 milioane de lei vor merge către unitățile de învățământ, pentru a deschide anul școlar, așa cum am făcut în fiecare an, în condiții cât mai bune. Asta nu înseamnă că îi vom absolvi pe cei de la centru. Eu personal îi consider responsabili pentru fiecare copil constănțean care s-ar putea îmbolnăvi.
 • Vreau să le mulțumesc directorilor unităților școlare. Avem 69 de școli plus 30 de unități arondate în sistemul public și 35 de unități de învățământ în sistemul privat. An de an ne-am descurcat de unii singuri. Vreau să transmit un mesaj de încredere către cele 3 mii de cadre didactice, doamne educatoare, învățătoare, profesori: am încredere deplină în dumneavoastră și mă gândesc cum să luăm împreună cele mai bune măsuri astfel încât și dumneavoastră să fiți în siguranță, dar și copiii noștri. Am un mesaj special și pentru părinții celor peste 45 de mii de copii care merg în grădinițele, liceele și școlile constănțene.
 • Sunt convins că prin cele 5 milioane de lei alocate de astăzi și cele peste 32 de mii de pachete cu rechizite oferite an de an, consecvent, vom găsi împreună soluții, astfel încât să fie mai bine și mai sigur pentru viitorul copiilor noștri.
 • Începând din acest moment, invit toți directorii unităților de învățământ să depună documentele necesare pentru a-și achiziționa tot ceea ce consideră esențial pentru buna desfășurare a activităților de curs.“, a declarat Făgădău.

🖊Am alocat astăzi 5 milioane de lei pentru ca anul școlar să înceapă în condiții de siguranță! Acest Guvern ne-a abandonat. •Din luna martie, din partea Guvernului am primit doar promisiuni, nicio măsură concretă, nu tablete, nu măști, nu proceduri, nimic. Totul a fost aruncat pe seama părinților, a dascălilor și a primarilor. •Astăzi, cele 5 milioane de lei vor merge către unitățile de învățământ, pentru a deschide anul școlar, așa cum am făcut în fiecare an, în condiții cât mai bune. Asta nu înseamnă că îi vom absolvi pe cei de la centru. Eu personal îi consider responsabili pentru fiecare copil constănțean care s-ar putea îmbolnăvi. •Vreau să le mulțumesc directorilor unităților școlare. Avem 69 de școli plus 30 de unități arondate în sistemul public și 35 de unități de învățământ în sistemul privat. An de an ne-am descurcat de unii singuri. Vreau să transmit un mesaj de încredere către cele 3 mii de cadre didactice, doamne educatoare, învățătoare, profesori: am încredere deplină în dumneavoastră și mă gândesc cum să luăm împreună cele mai bune măsuri astfel încât și dumneavoastră să fiți în siguranță, dar și copiii noștri. Am un mesaj special și pentru părinții celor peste 45 de mii de copii care merg în grădinițele, liceele și școlile constănțene. •Sunt convins că prin cele 5 milioane de lei alocate de astăzi și cele peste 32 de mii de pachete cu rechizite oferite an de an, consecvent, vom găsi împreună soluții, astfel încât să fie mai bine și mai sigur pentru viitorul copiilor noștri.•Începând din acest moment, invit toți directorii unităților de învățământ să depună documentele necesare pentru a-și achiziționa tot ceea ce consideră esențial pentru buna desfășurare a activităților de curs.#Constanta

Publicată de Decebal Făgădău pe Luni, 31 august 2020

Comments

comments

Administratie

Au fost emise ordinele pentru constituirea consiliilor locale și învestirea primarilor din alte 11 localități

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a emis Ordine ale Prefectului privind convocarea consilierilor locali declaraţi aleşi la data de 27 septembrie 2020 și validați de instanțele de judecată, pentru ședințele de constituire pentru alte 11 consilii locale, după cum urmează:

– Cobadin, la data de 31.10, ora 11:00;

– Costinești, la data de 31.10, ora 12:00;

– Tuzla, la data de 31.10, ora 14:00;

– Pecineaga, la data de 01.11, ora 10:00;

– Amzacea, la data de 01.11, ora 13:00;

– Mangalia, la data de 01.11, ora 17:00;

– Negru Vodă, la data de 02.11, ora 10:00;

– Albești, la data de 02.11, ora 12:00;

– Topraisar, la data de 02.11, ora 14:00;

– Chirnogeni, la data de 02.11, ora 13:00;

– Lumina, la data de 06.11, ora 16:00.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

(VIDEO) Primarul orașului Eforie, Robert Șerban, a depus jurământul pentru un nou mandat

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Oficial, orașul Eforie are, începând de astăzi, un nou consiliu local. În fața prefectului Silviu Coșa, 14 aleșii locali din data de 27 septembrie, validați de instanță, au depus jurământul. Consiliul Local Eforie urmează să fie completat în ședința următoare cu alți trei aleși. În total, forul legislativ din Eforie numără 17 aleși. Totodată, primarul ales Robert Șerban a depus jurământul în fața consilierilor locali pentru un nou mandat.

Iată lista consilierilor locali din Eforie care au depus jurământul:

 1. PÎRVESCU FLOAREA – PNL
 2. TODE ANTONELA – PNL
 3. ABDULA DOINA-GETA – PNL
 4. MINCEA ANIȘOARA – PNL
 5. IZET HASAN-LEVENT- PNL
 6. SAMSON ELISABETA – PNL
 7. TUDOR SILVIU-ANTONIO – PNL
 8. BERHECI GEORGIANA – PNL
 9. ORBOCEA DANIEL-VICTOR – PNL
 10. CHIRU GIGI-CHRISTIAN – ALDE
 11. CIOCĂNEL NICULAE – ALDE
 12. DIACONU OVIDIU-IOAN – ALDE
 13. ANDREI VASILE – PSD
 14. SĂRĂCILĂ LUCIA – PMP

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

De la 1 noiembrie, constănțenii vor beneficia de căldură în locuințe

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța a dispus ca RADET să demareze lucrările necesare pornirii căldurii, astfel încât la data de 01.11.2020 să beneficieze de căldură toți consumatorii racordați. Această decizie a fost luată urmare a faptului că temperaturile nocturne exterioare au scăzut la nivelul la care se impune pornirea încălzirii locuințelor în municipiul Constanța.

„Orice disfuncționalitate apărută cu privire la această operațiune poate fi comunicată la dispeceratul R.A.D.E.T.: 0241.616.792 sau 0341.461.000.“

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: