Conecteaza-te cu noi

Administratie

(VIDEO) Cum se modernizează stațiunea Eforie Sud cu fonduri europene

Published

on

56.038.581 de lei, adică peste 11 milioane de euro, reprezintă valoarea totală a investițiilor derulate în Eforie Sud de Primărie. Una dintre cele mai importante investiții cuprinde construcția unui Centru de Excelență intitulat „Carmen Sylva“, pentru servicii educaționale, culturale și recreative integrate și care va cuprinde, printre altele, o bibliotecă media, două terenuri de squash, dar și o modalitate modernă prin care autoritățile își propun reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile. Centrul de Excelență este ridicat cu fonduri europene pe locul fostului internat, care este demolat în această perioadă. Valoare totală a investiției se ridică la 23.256.411,69 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 19.670.841,44 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 3.008.481,62 lei.

O nouă faleză!

Un alt proiect derulat pe fonduri europene vizează modernizarea și reabilitarea infrastructurii conexe de utilitate publică în scopul creșterii competitivității destinațiilor turistice în Stațiunea Eforie Sud. În principal, proiectul cuprinde reabilitarea și modernizarea falezei. În total, proiectul are valoarea de peste 22 de milioane de lei și vizează modernizarea străzilor Faleză Sud și Dezrobirii. Acestea vor fi dotate cu rețele de utilități moderne, tramă stradală, piste de bicicliști, trotuare cu dale, spații verzi, fântâni arteziene, locuri de joacă, sensuri giratorii, stâlpi de iluminat cu LED-uri și parcări în zonele Cazino, restaurant Orizont și braseria Pescăruș. În total, vor fi modernizați 4,2 kilometri de trotuare, alei și trasee pietonale. De asemenea, în zona Cazino proiectul prevede lucrări de consolidare a taluzului, care s-a surpat în anii anteriori, conducând la oprirea traficului rutier în zonă. În sfârșit, proiectul prevede înființarea unei rețele de internet wireless, care va putea fi utilizată de toți turiștii în mod gratuit. Valoarea totală a proiectului se ridică la 22.568.009 de lei (4.668.407 de euro), din care finanțarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 19.182.807 de lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 2.933.841 de lei.

Trei parcuri noi

La fel de important este și proiectul privind reconversia a trei terenuri degradate din Eforie Sud și care presupune transformarea acestora în parcuri. Acestea sunt amplasate pe strada Pescarilor, strada Albatrosului și strada Siretului. În afară de acestea, Primăria Eforie mai lucrează și la reabilitarea a două terenuri degradate în Eforie Nord, unu pe bulevardul Republicii, iar altul pe strada Traian. În total, valoarea lucrărilor se ridică la 21.822.415 de lei (4.514.174 euro), cei mai mulți bani fiind din fonduri europene.

Pe lângă toate astea, în Eforie Sud au fost finalizate recent lucrările de racordare a localității la rețeaua de alimentare cu gaz.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions