Connect with us

Administratie

(VIDEO) Internatul din Eforie Sud va fi demolat. Primăria va construi Centrul de Excelență „Carmen Sylva“

Tatian Iorga

Publicat

la

Stațiunea Eforie Sud este în plină schimbare. Primăria Eforie a accesat mai multe proiecte cu finanțare europeană care vor schimba aspectul acestei stațiuni cu tradiție. Unul dintre acestea vizează construirea Centrului de Excelență „Carmen Sylva“, care se dorește a fi un spațiu pentru servicii educaționale, culturale si recreative integrate. Centrul va fi amenajat pe locul fostului internat din Eforie Sud. Primarul Robert Șerban a declarat că în locul fostului internat va fi amenajat un spațiu ce va destinat dezvoltării posibilităților de petrecere a timpului liber, o bibliotecă media, două terenuri de squash, dar și o modalitate modernă prin care ne propunem reducerea abandonului școlar și îmbunătățirea condițiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile.

„La nivel social, se remarcă necesitatea creării unui punct de întâlnire și petrecere a timpului liber în zonă prin crearea de locuri de petrecere a timpului liber, precum și un cadru plantat propice pentru promenadă și relaxare. Crearea unor astfel de spații care să asigure tinerilor, copiilor, vârstnicilor și persoanelor cu dizabilități spații de petrecere a timpului liber în condiții de siguranță, cât și amenajarea unor zone care să fie o priveliște relaxantă tuturor categoriilor de vârstă, va contribui la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor. Ca urmare a acestor constatări, pentru a se crea condițiile adecvate activităților ce se vor desfășura în viitor, s-a propus construirea unui parc, ale cărui elemente de proiectare sa fie conform normelor europene in vigoare. Prin crearea CENTRULUI DE EXCELENȚĂ – CARMEN SYLVA – PENTRU SERVICII EDUCATIONALE, CULTURALE ȘI RECREATIVE INTEGRATE se propune reducerea excluziunii socio-spaţiale sau sociale a locuitorilor, mai ales a celor ce fac parte din grupurile vulnerabile, reducerea abandonului şcolar, dezvoltarea posibilităţilor de petrecere a timpului liber, îmbunătăţirea condiţiilor de locuire pentru grupurile vulnerabile. Tototdată se dorește îmbunătăţirea ofertei educaţionale prin realizarea in cadrul acestui centru o biblioteca media. Pentru petrecerea timpului liber se dorește amplasarea în incinta centrului a doua terenuri de squash. Funcțiunea predominanta va fi cultural-recreativa și va avea în componență spații educaționale, spatii recreative unde se pot practica diferite sporturi, spatii expoziționale, spatii pentru workshopuri sau brainstorming, spatii pentru petrecerea timpului liber si loisir. Ansamblul este completat cu spaţii de tranziţie între interior şi exterior, dimensionate corespunzător. Spațiile pentru  destindere, oaze de linişte și relaxare în aer liber completează ansamblul, astfel încât  acesta, situat într-o zonă de atracţie şi afluenţă, să devină un pol urban de calitate, cu rol polarizator de înalt interes cultural şi social…Obiectivul general al proiectului îl contituie creșterea calității vieții în zona vizata și accesibilizarea obiectivelor stațiunii, prin reabilitarea infrastructurii urbane, respectiv repararea și modernizarea unui număr de 8 străzi din Statiunea Eforie Nord.“, se arată nota de fundamentare a proiectului.

Valoarea totală a proiectului este de 23.256.411,69 lei, din care finanțarea nerambursabilă acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională este de 19.670.841,44 lei, iar valoarea nerambursabilă acordată de la bugetul național este de 3.008.481,62 lei.

Pentru realizarea proiectului un prim obiectiv vă fi desființarea corpului C1 cu suprafață construita de 652 mp și desfășurată 1304 mp, restul construcțiilor de la C2 la C11 de vor desființă prin grija beneficiarului în așa fel încât la începerea lucrărilor pentru înființarea CENTRUL DE EXCELENȚA – CARMEN SYLVA – PENTRU SERVICII EDUCAȚIONALE, CULTURALE ȘI RECREATIVE INTEGRATE terenul să fie liber de construcții. Clădirea Internatului este o construcțiie parter și etaj, cu o alcătuire structurala din zidărie portanta parțial combinata cu centuri alcătuite din profile metalice înglobate în zidărie. Execuția clădirii a fost realizata în baza unui proiect în perioada anilor 1920. Clădirea are forma literei U cu lungimea bazei de 35 m și lungimea celor doua corpuri laterale de cate 22.0 m. Scara de acces la etaj este amplasata în zona centrala a clădirii.  Acoperișul clădirii este realizat pe structura de lemn, cu șarpantă sprijinita pe zidurile perimetrale exterioare și zidurile interioare ale etajului. Învelitoarea este realizata din placi de azbociment ondulat cu pante către exteriorul perimetral al clădirii. Excepție face zona din fațadă posterioara a corpului din dreapta unde este un fronton. Înălțimea libera a parterului este de 3.43 m în zona camerelor de locuit și de 4.30 m în zona fostei Sali de mese. Înălțimea libera a etajului este de 4.33 m.

Parterul este structurat astfel:

  1. Hol intrare și Casa scării
  2. Hol longitudinal central paralel cu fațadă principală situat de o parte și de alta a casei scărilor 3. Camera de cazare în stângă și îndreaptă casei scărilor și a holului
  3. Hol central, paralel cu fațadă laterala dreapta cu camera de cazare de o parte și de a alta
  4. Sala de mese situate în zona fațadei laterale dreapta cu acces din holul longitudinal central

Etajul este structural astfel:

  1. Hol longitudinal central, paralel cu fațadă principala situate de o parte și de alta a casei scărilor
  2. Camere de cazare în stangă și în dreapta casei scărilor și a holului
  3. Hol central, paralele cu fațadă laterala dreapta, cu camera de cazare de o parte și de alta
  4. Terase circulabile pe țoață lungimea fațadei principale și laterale dreapta .

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța, peste 100.000 de lei pentru hrana câinilor din Adăpostul din oraș

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța plătește, conform unui anunț publicat pe pagina de internet a instituției, peste 100.000 de lei pentru hrana câinilor de la adăpostul din oraș.

Achiziția este una directăm iar propunerea tehnică va fi elaborată ținând cont de prevederile Caietului de sarcini și va prezenta modul de îndeplinire a condițiilor și a cerințelor minime prevăzute în Caietul de sarcini.

Oferta financiară va fi prezentată în prețuri unitare și la valoarea totală, conform structurii de mai jos:

http://www.primaria-constanta.ro/docs/default-source/documente-pwpmc/Achizitii-publice/achizitii-publice-publicate-2020/59-hrana-uscata/anunt-de-publicitate.pdf?sfvrsn=2

Valoarea estimată fără TVA este de 124.536,30 lei.

Durata contractului va fi de 12 luni de la data semnării de ambele părți și înregistrării acestuia la sediul beneficiarului.

Condiții participare: Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta cu respectarea cerințelor din prezentul anunț și al caietului de sarcini atașat, pe adresa de e-mail: andreea.apostol@primaria-constanta.ro până la data de 10.08.2020

Criteriul de atribuire: Atribuirea achiziției se va face pe baza criteriului – prețul cel mai scăzut.

Termen limită primire oferte: 10.08.2020

Informații suplimentare: Ofertantii pot solicita clarificari anterior depunerii ofertelor , pana la data de 06.08.2020 pe adresa de e-mail andreea.apostol@primaria-constanta.ro. Răspunsurile la solicitările de clarificări vor fi postate pe site-ul instituției la adresa http://www.primaria-constanta.ro/, rubrica-Anunturi achizitii publice si finantari.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Continuă acțiunile de dezinfecție a platformelor de deșeuri din oraș

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța și compania de salubrizare Polaris M Holding continuă acțiunile de dezinfecție, dezinsecție și salubrizare a platformelor de deșeuri din toate cartierele orașului. Sursa citată notează că acțiunile au fost intensificate în această perioadă pe fondul temperaturilor ridicate și ca măsură pentru gestionarea bolilor înalt contagioase. Astăzi, echipele care asigură dezinfecția platformelor au ajuns la punctele de colectare a deșeurilor din cartierele Inel I, Inel II, Far, Gară și I.C. Brătianu. Pentru dezinfecție se folosește o substanță pe bază de clor, care are proprietăți de spălare și degresare puternică a străzilor fără a afecta mediul înconjurător. Produsul este ecologic, având o biodegradabilitate primară de peste 90%.

„Pentru menținerea igienei în zona platformelor de gunoi, rugăm constănțenii să arunce deșeurile în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea. Totodată, astfel de fenomene antisociale care ne afectează pe toți pot fi semnalate cu încredere la numerele de telefon: 0241.484205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcția Generală Poliția Locală.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Făgădău: „Constanța are proiecte în implementare în valoare de 780 milioane de lei“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, s-a lăudat, astăzi, în cadrul unui interviu acordat pentru Adevărul Live că administrația pe care o conduce are proiecte în derulare de aproximativ 780 de milioane de lei. Întrebat de jurnalist de ce ar trebui să îl voteze constănțenii, Făgădău a răspuns:

„Ar trebui în primul rând să mă voteze pentru că mă cunosc, pentru că știu că sunt un om care nu produce surprize neplăcute, sunt un om consecvent, un om serios, care ia asupra lui crizele, dar le rezolvă pentru oraș și pentru constănțeni. Cuvântul care ar trebui să caracterizeze mandatul meu este normalitatea și echilibru…Am o mulțime de proiecte care au reașezat administrația și serviciile publice pe un drum ireversibil, pe un drum sănătos. După cum se știe, la Constanța era o percepție de corupție, azi, dacă întrebăm primii 100 de constănțeni, cred că în top cinci nu se regăsește corupția ca fiind unul care să definească administrația. Sunt proiecte serioase începute, printre care se numără cel privind asistența pe care o acordă Banca Mondială Constanței. 2. Pentru prima dată în istoria orașului am realizat registrul spațiilor verzi, pe care l-am realizat la nivel de detaliu, în sensul că avem fiecare copac fotografiat. Licitația pentru Planul Urbanistic General. Am schimbat percepția de mobilitate. Am schimbat flota companiei de transport. Am început o mulțime proiecte cu fonduri europene. În total, avem proiecte în valoare de 780 milioane de lei, în diferite etape de implementare, de la educație, la mobilitate, la creșterea calității spațiului public. Asta la un buget de 120 de milioane de euro.“, a spus Făgădău.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: