Conecteaza-te cu noi

Administratie

(VIDEO) Lupu vrea să angajeze mai mulți juriști la Consiliul Județean Constanța. Palaz: „Aveți oameni incompetenți?“

Published

on

consiliul judetean constant

Consilierii județeni au aprobat astăzi, la propunerea președintelui Mihai Lupu, un proiect de hotărâre privind aprobarea achiziției serviciilor de consultanță juridică pentru obiectivele de investiții realizate la nivelul județului. În referatul de aprobare, Lupu spune că achiziția de servicii juridice este necesară, pe de o parte, din cauza volumului activității curente a Serviciului Juridic și Contencios, a numărului mare de dosare în instanță la nivelul acestui serviciu, și, pe de altă parte, din cauza notorietății, anvergurii, complexității și dificultății aspectelor de fapt și de drept care fac obiectul unor investiții, nefiind posibilă susținerea tuturor activităților doar cu resurse interne ale autorității publice.

Propunerea a făcut obiectul unei discuții în contradictoriu între liderul PMP, Claudiu-Iorga Palaz, și președintele CJ Constanța, Mihai Lupu.

Palaz l-a întrebat pe Lupu care este motivul pentru care se dorește angajarea de juriști, în condițiile în care Departamentul a fost completat.

„Pentru a nu greși la proiectele europene, mai ales că sunt proceduri europene care exced competențelor noastre“, a răspuns Lupu.

Advertisement

În replică, Palaz l-a întrebat pe președintele CJC dacă instituția are oameni incompetenți.

Iată discuția completă dintre Claudiu Palaz și Mihai Lupu:

După ședință, PMP a dat cu comunicat de presă în care critică proiectul CJC:

„Lupu își recunoaște incompetența. Pe banii noștri

Advertisement

Coaliția de guvernare a reușit să impună un model de scut în jurul “generalului”, care se aplică la toate nivelurile, dar numai când e vorba de incompetență. Se apără, acoperă, aplaudă, se plătește incompetența cum rar ne-a fost să vedem și astăzi s-a arătat că în Consiliul Județean Constanța se merge pe principiul: “dacă recunoaște că e incompetent, e băiat bun, să îl ajutăm să rămână în funcție plătindu-i din banii cetățenilor toți consultanții de care are nevoie”.

Concret, în cadrul ședinței de astăzi, cu un orb al găinilor în cazul celor cu experiență (mi-ar plăcea să cred), consilierii județeni de la celelalte partide au votat să plătească incompetența președintelui Lupu, aprobând proiectul nr 30 de pe ordinea de zi, “privind aprobarea achiziției serviciilor de consultanță juridică pentru obiectivele de investiții realizate la nivelul Unității Administrativ-Teritoriale Județul Constanța”.

Iar asta s-a întâmplat după ce acum câteva zile CJC a recunoscut că a pierdut finanțarea câștigată de noi, vechea conducere, împreună cu vechiul aparat administrativ, pentru extinderea Delfinariului, respectiv 5,6 milioane de euro. Și acesta este numai un exemplu.

Adică astăzi, domnul Lupu a spus în ședință că “nu suntem în stare să absorbim fonduri europene” și de asta are nevoie de servicii de consultanță juridică. Dle Lupu, până să umpleți aparatul administrativ cu te miri câți juriști, funcționarii din mandatul trecut au reușit să absoarbă aproape 90 milioane de euro în numai 3 ani. Și am reușit împreună să și implementăm proiectele, nu să pierdem bani nerambursabili.

Aștept cu o amară nerăbdare declarațiile dlui Lupu când Constanța va intra în colaps financiar din cauza incompetenței sefului CJ. Oare ce vă spune atunci? “Am intrat în colaps financiar pentru că am angajat <profesioniști> cu nemiluita, i-am adunat pe toți cunoscuții cunoscuților  sub umbrela Consiliului Județean și am reușit cu brio să pierdem finanțările câștigate de conducerea anterioară. Așa că, dragi constănțeni, acum bugetul județului se împarte în salarii pentru profesioniști cunoscuți și plata proiectelor pentru care am pierdut banii europeni”, cam așa ar suna o declarație care să prezinte situația obiectiv.“

Advertisement

Iată ce prevede proiectul:

achizitii juridice cjc proiecte cjc

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions