Connect with us

Societate

(VIDEO) Povestea unei bătrâne din Constanța abandonată de un preot la o mănăstire din județul Suceava

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

O bătrână din Constanța povestește, în lacrimi, cum a fost abandonată la o mănăstire de un preot în care a avut încredere și i-a cedat casa printr-un document încheiat la notar și care a asigurat-o că o va îngriji.

Petria Neamțu a fost dusă de un preot din Constanța la o mănăstire din județul Suceava pentru o lună, însă de mai bine de doi ani, respectiv din martie 2017, bătrâna locuiește tot acolo.

Bătrâna povestește cum a fost lăsată fără casă și abandonată la mănăstirea din munți de un preot în care a avut încredere și pe care l-a ajutat. Petria Neamţu a ajuns la Mănăstirea Catrinari din comuna Panaci, judeţul Suceava, în urmă cu doi ani şi două luni, după cum chiar ea povestește, atunci când un preot din Constanţa a adus-o şi i-a spus atât ei, cât şi celor care îngrijesc lăcașul de cult, că va sta numai o lună. Toate acestea după ce bătrâna i-ar fi lăsat preotului casa din Constanţa, printr-un document legalizat la notar.

Potrivit unui preot de la Mănăstirea Catrinari, care are grijă de bătrână, de curând, preotul din Constanţa a sunat pentru a-i cere bătrânei o semnătură prin care intenționează să demoleze casa pe care aceasta i-a lăsat-o.

“Nu vreau să mor până nu văd casa”

Singura dorinţă pe care bătrâna o mai are este să îşi vadă casa pentru ultima dată. Mai mult decât această ultimă dorință, bătrâna ar vrea să-l întrebe pe preot și de ce și-a bătut joc de ea, de ce a păcălit-o și a abandonat-o în vârful munților?

“De ce şi-a bătut joc de mine acest preot, când eu l-am adunat de pe drumuri cu tot cu copii? Plătea chirie 20 de milioane. El acum de ce m-a trimis pe mine în fundul munţilor. Să îmi spuie ce a făcut cu capela lui Mircea (n.r. soţul bătrânei)”, a spune bătrâna și a menționat că cel căruia i-a întins o mână de ajutor are trei copii.

Deși, bătrâna a fost sfătuită de cei cu care locuiește la mănăstirea Catrinari din Suceava să plângere împotriva preotului din Constanţa, Petria Neamțu a refuzat să îi facă rău:

“Nu vreau să îi fac rău, să îl pedepsească Dumnezeu. Nu vreau să mor până nu văd casa”, spune bătrâna.

Iată întreaga poveste:

sursa video: Daniel Tiron Bucovina

Casa bătrânei, așa cum reiese din video, se află pe str. Locomotivei nr. 19 în municipiul Constanța. Tot din declarațiile bătrânei aflăm că preotul se numește Pădure Marilen, iar pe soția sa o cheamă Pădure Felicia.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

(Video) Simona Halep a pupat mâna Patriarhului Daniel

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, Simona Halep a fost decorată la Patriarhia Română cu Ordinul ”Crucea Patriarhală” pentru mireni, distincție ce i-a fost oferită de Patriarhul Daniel.

Campioana de la Wimbledon, care a învins-o în finală pe Serena Williams cu 6-2, 6-2, a fost primită de Patriarhul Daniel astăzi în jurul orei 12:00.

”Simona este pentru mulți tineri astăzi un simbol al hărniciei, perseverenței și speranței. Ne bucurăm să scoatem în evidență că toate realizările domniei sale sunt expresia talentului cultivat prin efort susținut, prin efort constant.

Pe lângă toate acestea însă, Biserica, dragă Simona, prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public prin semnul Sfintei Cruci credința creștină ortodoxă și prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat”, a spus Patriarhul României, potrivit basilica.ro.

Simona a reacționat și ea: „Mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce mi-a oferit și pentru familia în care am crescut. Mă bucur că sunt româncă, mă bucur că sunt pe acest pământ și sper să bucur cât mai mulți oameni și copii, să-i inspir să reușească și ei ceea ce-și doresc. Slavă Domnului și Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți!”.

Exclusiv: Simona Halep a primit din partea Patriarhului României cea mai înaltă distincție, Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni. #SimonaHalep

Exclusiv: Simona Halep a primit din partea Patriarhului României cea mai înaltă distincție, Ordinul ,,Crucea Patriarhală" pentru mireni. #SimonaHalep

Publicată de TRINITAS TV pe Joi, 18 iulie 2019

Foto: gsp.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Facilități pentru elitele Universității Ovidius din Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Universitatea Ovidius Constanța va implementa din această sesiune a admiterii un program de susținere a elitelor, prin care candidații admiși la programele de licență vor putea obține o bursă ocazională de 2.000 de lei și cazare gratuită pe tot parcursul anului universitar, dacă nu au domiciliul în municipiul Constanța.

Pentru a putea beneficia de aceste facilități, viitori studenți trebuie să îndeplinească cel puțin unul dintre următoarele criterii:

  • au fost șefi de promoție la liceul absolvit;
  • au fost membri ai loturilor olimpice – fazele naționale și internaționale;
  • au participat la competiții internaționale;
  • au obținut media 10 la bacalaureat.

Condiția de a avea aceste facilități în continuare este de a obține, într-un an de studiu, cel puțin media 9.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Un magnat din Dubai cumpără 10 hoteluri din sudul litoralului românesc

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Un magnat din Dubai, cu afaceri în 14 țări, se pregătește să cumpere 10 hoteluri de pe litoralul românesc, scrie, în exclusivitate, profit.ro.

Potrivit sursei citată, proprietarul grupului arab Mohammad Omar Bin Haider Holding (MOBH), un conglomerat cu sediul la Dubai, se pregătește să cumpere nu mai puțin de 10 hoteluri din sudul litoralului românesc, ajungând deja în România și având o discuție și cu guvernanți români. Totodată, surse din piața hotelieră spun pentru Profit.ro că reprezentanții grupului s-au arătat interesați să cumpere, din start, 10 hoteluri în sudul litoralului românesc, printre care Agat, California, Coral, Cristal, Mera, Onix, Diamant, Opal (foto), Rubin și Topal. Prin aceste achiziții, Mohammad Omar Bin Haider s-ar poziționa din start drept unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri de pe litoralul românesc, alături de Mohammad Murad și compania THR Marea Neagră, controlată de SIF Transilvania.

Surse din piața de turism spun că investitorul arab a fost pe litoral în intervalul 6-9 iulie, aceasta fiind prima vizită în România în perspectiva deschiderii acestei piețe pentru grupul din Dubai. Investitorul caută hoteluri mari și, deși nu are o limită de buget, vrea ca pretențiile financiare ale eventualilor vânzător de hoteluri să fie realiste.

MOBH este un conglomerat diversificat, cu operațiuni în domeniile imobiliar, ospitalitate, asistență medicală, educație, servicii financiare, investiții, asigurări, brokeraj, aviație, călătorii, transport, inginerie, contractare și comerț, fondat în 1968 de omul de afaceri Mohammad Omar Bin Haider. De asemenea, Grupul MOBH, cu capital privat, are 5.000 de angajați și peste 60 de subsidiare, afiliați și parteneriate în societăți-mixte la nivel internațional. Printre investițiile din portofoliu se numără Banca Comercială Internațională (CBI) și asigurătorul National General Insurance (NGI), printre cei mai mari din Emirate, la care MOBH deține participații strategice.

Informații importante despre această tranzacție, dar și despre cine este omul de afaceri din Emiratele Arabe Unite, puteți citi pe profit.ro .

NOTĂ! Cele mai multe unități hoteliere din sudul litoralului au fost lăsate, în ultimii ani, de izbeliște. Nu au mai fost făcute investiții, iar turiștii au ocolit inclusiv zona, stațiunile din sudul litoralului, din cauza condițiilor extrem de precare pe care le-au găsit aici.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: