Connect with us

Actual

(VIDEO) Primarul din Agigea, înfruntat pe scările Tribunalului de omul de care se teme cel mai mult

Publicat

la

Fără doar și poate, spaima cea mai mare a lui Cristian Maricel Cîrjaliu, controversatul primar de la Agigea, este aceea de a accepta o confruntare directă cu mult mai tânărul său oponent, Gabriel Ciobanu, de la USR. Cei doi s-au întrecut, fără a se întâlni în vreo dezbatere, la alegerile locale din anul 2020. Atunci, Cîrjaliu a câștigat la o diferență de numai 31 de voturi, fiind preferat mai mult în cartierele foarte sărace, unde locuiesc persoane care obișnuiesc să se vândă pe o sticlă de ulei. Și tot de atunci datează strategia sa de a evita orice confruntare directă cu Gabriel Ciobanu. În schimb, primarul frecventează studiourile de televiziune și podcasturile unor site-uri de știri, neratând nicio ocazie ca să-și denigreze opozantul, în absență acestuia și în cel mai mizerabil și degradant mod posibil. Același lucru l-a încercat și astăzi, însă realizatoarea podcastului la care a fost prezent i-a cerut să accepte o confruntare cu Gabriel Ciobanu. Ca de fiecare dată, Cîrjaliu a respins categoric propunerea, sugerând că el ar fi un imaculat, iar adevrsarul său pătat. 

Exasterat de ipocrizia primarului, Gabriel Ciobanu a mers personal să îl înfrunte, pe scările Tribunalului Constanța. Căci, după ce s-a lăudat cu integritatea sa absolută, edilul din Agigea a plecat direct la instanța de judecată, unde compare ca inculpat pentru fapte oribile de abuz în serviciu. Cum a decurs întâlnirea dintre cei doi puteți vedea în filmarea transmisă live pe Facebook de Gabriel Ciobanu. 

Cristian Maricel Cîrjaliu a fost trimis în judecată de către procurorul Andrei Bodean, șeful DNA Constanța. El este acuzat că, în complicitate cu Ancuța Calust, secretar general al comunei Agigea, a inventariat fraudulos un teren de aproape 9.000 de metri pătrați în proprietatea privată a comunei Agigea. Suprafața în cauză aparținea în mod real societății piscicole Sarda Fish SRL Agigea, cea care continuă activitățile piscicole începute la Agigea încă din perioada comunistă. Primăria lui Cîrjaliu nu a dobândit legal bunul în cauză, ci și l-a însușit, în manieră sovietică, actele întocmite reprezentând o formă mascată de expropriere. Ancuța Calust a semnat pentru legalitatea operațiunilor. Ulterior, Primăria Agigea a dezmembrat terenul situat pe malul mării în mai multe loturi. Un lot a fost vândut fără licitație publică și la un preț subevaluat către firma Golful Pescarilor SRL. La momentul tranzacției, firma era deținută de finul de cununie al fratelului primarului Cîrjaliu. La momentul de față, firma este deținută pe jumătate de ginerele primarului Cîrjaliu. Potrivit DNA, primarul ar fi comis faptele de abuz în serviciu în scopul îmbogățirii familiei sale. 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un autoturism s-a răsturnat în apropiere de Sinoe. Două persoane, transportate la spital

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 22.15, în județul Constanța a avut loc un grav accident rutier. Un autoturism s-a răsturnat în apropierea localității Sinoe.

Din primele informații, o persoană este încarcerată. La fața locului intervin mai multe echipaje de salvare, respectiv o autospecială de stingere cu apă și spumă din cadrul Stației de pompieri Midia, precum și un echipaj SMURD B.

Știre în curs de actualizare.

Update: Din accidentul rutier au rezultat 2 victime, conștiente, cooperate, ieșite din autoturism până la sosirea echipajelor. Acestea au fost preluate de către un echipaj SMURD B și o ambulanță SAJ.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un microbuz a intrat într-o remorcă încărcată cu baloți, în Ostrov. Două persoane sunt inconștiente

Publicat

la data de

Scris de

Un grav accident rutier s-a produs în această seară, în jurul orei 21.50, în județul Constanța. Un microbuz de călători a intrat într-i remorcă încărcată cu baloți.

Potrivit Biroului de presă al ISU Constanța, la intrarea în localitatea Ostrov, un microbuz cu 7 persoane a intrat într-o remorcă încarcată cu baloți.

2 persoane sunt inconștiente, restul au coborât din microbuz, conștiente și cooperante.

La fața locului intervine PTS Baneasa, Detașamentul de pompieri de la Cernavodă, cu 1 SMURD B, Detașamentul Medgidia cu 1 ATPVM, precum și Serviciul de Ambulanță, cu 3 ambulanțe tip B.

Știre în curs de actualizare.

Update: În microbuz se aflau 8 persoane, respectiv 7 pasageri și șoferul. Două victime au fost încarcerate. Una dintre ele,  inconștientă declarată decedată, cealalată conștientă, cooperantă, preluată de ambulanță SAJ.
Restul persoanelor nu au nevoie de îngrijiri medicale.

Update2: Oficial din partea Biroului de presă al IPJ Constanța

Astăzi, în jurul orei 22:00, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 3 în localitatea Ostrov.

Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un microbuz și o remorcă tractată de un tractor.

În urma accidentului a rezultat decesul la fața locului a unui pasager și rănirea ușoară a altuia, ambii aflându-se în microbuz.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trei bărbați s-au înecat azi în mare. Unul dintre ei era salvamar

Publicat

la data de

Scris de

Azi, 8 august, în decurs de câteva ore, trei bărbați și-au pierdut viața în mare. Unul dintre ei, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Suceava, s-a prăpădit în stațiunea Saturn, în jurul orei 9.30. Trei ore mai târziu s-au înecat doi bărbați, în Eforie Nord. Unul dintre ei, în vârstă de 28 de ani era din Ialomița, și s-a aruncat în valuri. Nu a mai reușit să iasă, așa că cel de-al doilea, un salvamar (Sorin Georgian Olariu) în vârstă de 48 de ani, din județul Dâmbovița, i-a sărit în ajutor. Din păcate, amândoi și-au pierdut viața.

Valurile erau foarte mari, curenții extrem de puternici, iar pe plajă era arborat steagul roșu, așa că nimeni nu ar fi trebuit să intre în mare pentru a face baie.

Este foarte important să țineți cont de câteva sfaturi, să nu vă aventurați în mare în special când este arborat steagul roșu și cel portocaliu.

Reprezentanții ISU Constanța au adresat locuitorilor rugămintea de a respecta câteva reguli minime:

  • nu vă aventuraţi la scăldat dacă nu înotaţi bine;
  • scăldaţi-vă doar în locuri special amenajate pentru înot şi respectaţi avertizările privind interzicerea scăldatului;
  • respectaţi întotdeauna recomandările administratorului locului de agrement referitoare la măsurile de prevenire a înecului şi, în cazul în care nu ştiţi să înotaţi, folosiţi întotdeauna echipament de protecţie – fără vesta de salvare, o simplă plimbare cu barca pe lac se poate transforma într-o tragedie!
  • evitaţi scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase ori pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • nu vă aventuraţi în apă când sunteţi sub influenţa alcoolului sau pe timp de noapte;
  • evitaţi scăldatul în zone în care, anterior, s-au produs incidente;
  • nu intraţi în apa rece după ce aţi stat mult la soare;
  • nu săriţi de pe platforme, poduri sau alte construcţii;
  • nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi sau în locuri unde există posibilitatea căderii lor în apă!

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: