Connect with us

Actual

(Video) Primarul Făgădău, criză de nervi față de protestul șoferilor de la CT Bus

Maria Ionescu

Publicat

la

În cursul zilei de azi, șoferii de CT Bus au refuzat să iasă pe traseu cu autobuzele și au protestat  vehement din cauza faptului că nu li s-au acordat prime de Crăciun la nivelul așteptat. Orașul a fost astfel paralizat, iar constănțenii au ajuns fie pe jos la serviciu, fie au fost nevoiți să urce într-un taximetru.

În textul postat de dimineață pe pagina ziarului Ordinea.ro puteți vedea motivele ce au dus la acest protest.

(Video) Constanța, PARALIZATĂ de greva șoferilor de la CT Bus

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a organizat, cu începere de la ora 10.00, o conferință de presă în care a explicat că este vorba despre o mișcare de protest neasumată de nimeni. El a precizat că nici un lider de sindicat nu a cerut vreodată o întâlnire cu primarul.

Făgădău a spus că, în cursul acestei dimineți, la ora 5.05 a fost sunat de către directorul general executiv al CT Bus, Bogdan Niță, care l-a informat că șoferii refuză să iasă pe traseu.

Edilul Constanței s-a arătat extrem de revoltat  de ”această mizerie pe care o face o mână de oameni, cu scop politic”, a spus Făgădău.

El a arătat jurnaliștilor prezenți cu cât s-au mărit salariile la RATC, începând din anul anul 2016. ”În doi ani, salariul unui șofer s-a dublat. (…) RATC are aproximativ 350 de șoferi. Azi trebuiau să iasă 128 dintre ei pe traseu. În realitate, sunt mulți care nu au vrut să intre în grevă dar s-au făcut presiuni asupra lor”, a spus Făgădău.

El a mai arătat că în 2017 flota RATC era la pământ, însă în doi ani condițiile de muncă s-au schimbat radical. ”Azi, vă invit să stați pe locul unui șofer.”, a precizat primarul.

”Azi voi depune plângere penală și voi cere răspunderea în solidar a celor vinovați, voi cere despăgubiri în civil a celor care au creat acest prejudiciu. Nu a vorbit nimeni cu primarul și Consiliul Local. Și eu am vorbit cu președintele de sindicat cu 10 minute înainte de conferință (n.r. – care a avut loc în cursul zilei de ieri) și nu a menționat nimic”, a spus Făgădău.

Un jurnalist a  precizat că șoferii sunt nemulțumiți și de noile autobuze, despre care spun că se simt ca într-o cușcă, dacă autobuzele pățesc ceva, ei trebuie să plătească.

”Nu știam că un șofer a devenit specialist, în ceea ce privește autobuzele pe care noi le-am plătit. Mi se pare firesc să răspundă de autobuz.”, a precizat edilul.

El a amintit că despre autobuzele MAZ nu a făcut nimeni comentarii.

”Nu au comentat pentru că aveau pumnul în gură.”, a spus Făgădău.

El a precizat că e o tentativă politică de a perturba activitatea de transport în municipiul Constanța.

”Nu vi se pare că prea miroase a sabotaj? Avocatul e deja la instanță să depună acțiunea. Aștept să se depună la Tribunal și să se judece de urgență acțiunea din care să se constate că greva e nelegală. Acțiunea în civil de cuantificarea prejudiciului astăzi o voi face, până deseară va fi dezamorsată situația. Pentru litigiile acestea avem un avocat specializat. Activează clauza de forță majoră.”, a precizat Făgădău.

El și-a exprimat speranța ca, până diseară, să fie dezamorsată situația și a precizat că, de la ora 11.00, urma să aibă o întâlnire cu liderii de sindicat. ”Îi primesc să discutăm, dar nu am primit o listă cu revendicări. Dacă nu reușesc să umplu tura de astăzi prin forță majoră, vom angaja firme specializate pentru a asigura transportul. (…) Acțiunea în civil astăzi o voi face. Voi merge până la desființarea acestei companii ca să fac o noua licitație pentru a rezolva problema. Așa o mizerie, de asta vor avea parte. Conducerea (n.r. – CT Bus) o consider una foarte bună ”, a mai precizat Decebal Făgădău, care a mai punctat că el trebuie să apere interesul municipiului Constanța.

El le-a cerut scuze tuturor constănțenilor  și a precizat că nu pleacă de la birou până când nu rezolvă această problemă.
Vedeți ce a declarat Decebal Făgădău:

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Avarie a CET Constanța. Tot municipiul a rămas fără apă caldă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Electrocentrale Constanța SA informează consumatorii că înregistrează o avarie a instalației de producere a energiei termice. În aceste condiții, Electrocentrale Constanța SA este nevoită să sisteze furnizarea agentului termic sub formă de apă fierbinte către principalul său client, RADET Constanța și, implicit, către consumatorii racordați la sistemul de termoficare al municipiului Constanța. Astfel, oprirea se va face în data de 01.07.2020, începând cu ora 22.30.

”Vă asigurăm că echipele de reparații depun toate eforturile pentru repunerea în funcțiune a instalațiilor. Estimăm că reluarea furnizării agentului termic se va face în cursul zilei de joi, 2 iulie a.c. . Ne cerem scuze pentru disconfortul creat.”, a precizat Monica Neacșu, director tehnic al Electrocentrale Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Polaris face angajări în Năvodari. Vezi ce posturi sunt scoase la concurs

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Compania Polaris M Holding face angajări. Potrivit unui anunț, Polaris M. Holding angajează pentru punctul de lucru din Năvodari – șef lot-salubrizare, lucrător salubrizare căi publice și conducător auto transport rutier de mărfuri. Relații pot fi obținute la numărul de telefon 0733.10.28.99.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Peste 1.000 de pompieri vor suplimenta efectivele de salvatori de pe litoral

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Peste 1.000 de pompieri din 26 de județe ale țării vor suplimenta efectivele de salvatori de pe litoralul românesc, pe întreaga perioadă a sezonului estival.

Măsurile dispuse la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sunt menite să asigure gestionarea eficientă a diverselor tipuri de risc și vizează acoperirea palierelor preventiv şi de intervenţie, prin suplimentarea personalului și tehnicii existente la nivelul județului Constanţa, cu efective și mijloace specifice (ambarcațiuni, ambulanțe SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate, motociclete SMURD).

Pentru creșterea gradului de siguranță a constănțenilor și a celor care aleg să-și petreacă vacanța pe litoral, în zonele intens circulate din județul Constanța, au fost operaționalizate 24 puncte de lucru temporare, repartizate după cum urmează:

  • 11 puncte de stingere a incendiilor, încadrate fiecare cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor și Mihail Kogălniceanu/Raja Ovidiu, precum și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costineşti, Vama Veche și Eforie Nord;
  • 8 puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD, în stațiunile Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche;
  • 5 puncte de salvare acvatică, încadrate fiecare cu o ambarcațiune, în zonele: Portul Turistic Tomis, Portul Belona, Portul turistic Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.

O atenție deosebită este acordată și eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe autostrăzile A2 si A4, astfel că, în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situații de urgență (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică din județele Călărași, Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti-Ilfov.

DATE STATISTICE LITORAL 2019  (01 iunie-16 septembrie)

Prin operaționalizarea punctelor de prim-ajutor ale pompierilor, au fost desfășurate 1.498 de misiuni, în urma cărora peste 3.000 de persoane, aflate în dificultate, au fost asistate medical (1.341 la corturile amplasate pe plajă, iar 2.153 de către echipajele care încadrau ambulanțe SMURD aflate în punctele de prim ajutor).

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în staţiunea Eforie, unde pompierii paramedici au asistat medical 357 de persoane, urmate de Costinești – 333 persoane, Saturn – 287 persoane, Vama Veche – 212 persoane, Mamaia – 92 persoane, Mamaia Nord – 44 persoane și Corbu – 16 persoane.

Din cele 58 acţiuni ale echipajelor care încadrează motocicletele SMURD, 43 au fost intervenţii de acordare a asistenței medicale, iar 15 au fost misiuni de asigurare a răspunsului la eventuale solicitări din partea participanților la evenimentele cu public numeros.  Echipajele MOTO din punctele de prim ajutor au asistat un număr de 43 persoane (40 adulţi şi 3 copii).

Salvatorii care au  încadrat șenilatele existente pe litoral au desfășurat 157 de misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim – ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești, pentru investigații suplimentare.

Totodată, în perioada de referință, inspectorii de prevenire au participat la acțiuni de promovare a mesajului informativ-educativ în rândul turiștilor, precum şi la activităţi de îndrumare, instruire şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor.

Personalul specializat a derulat 720 de controale la unităţi de turism şi agrement, în urma cărora au fost aplicate 3923 sancţiuni contravenţionale (3290 avertismente şi 633 amenzi), în cuantum de 1.495.600 lei. Cele mai multe obiective controlate au fost din categoriile:  restaurante, cluburi, discoteci –160, unităţi turism – 406 şi 154 alte obiective.

Pe lângă controalele tematice planificate s-au executat şi controale inopinate, pe timpul zilei și pe timpul nopţii, în perioadele de week-end sau sărbători legale.

INFO BACKGROUND:

Proiectul, lansat la inițiativa Departamentului pentru Situații de Urgență în vara anului 2016, urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor, prin mobilizarea forţelor şi mijloacelor tehnice specifice intervenţiei în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă.

  • în zonele unde au fost înregistrate în ultimii ani cele mai multe situații de urgență, au fost instalate corturi de prim-ajutor. Acestea se găsesc, pe întreaga durată a sezonului estival, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord /Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirgiol, Costineşti, Saturn-Venus și Vama Veche. Corturile sunt dotate cu toate echipamentele necesare acordării prim-ajutorului medical calificat: defibrilatoare semi-automate, medicamente, materiale sanitare și tărgi.
  • programul de funcționare al acestora este cuprins în intervalul orar 08.00 – 20.00. Lângă corturi staționează șenilatele Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, capabile să asigure intervenția pe plajă, astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime cât mai rapid la corturile de prim-ajutor;
  • intervențiile la incendii și alte situații de urgență sunt asigurate de peste 30 de autospeciale de stingere, pregătite să intervină în orice punct din judeţ;
  • pe perioada sezonului estival, misiunile de salvare pe apă sunt asigurate de 5 ambarcațiuni deservite de scafandri de la inspectoratele pentru situații de urgență din țară;
  • pentru asigurarea unui răspuns prompt și eficient, în fiecare sfârșit de săptămână din perioada sezonului estival, se asigură intervenția în situații de urgență pe autostrăzile A2 și A4, astfel:

– ISU Bucureşti-Ilfov a operaţionalizat un punct de lucru la km 19, încadrat cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare cu modul de descarcerare și prim-ajutor;

– ISU Călăraşi a operaţionalizat două puncte de lucru: unul în localitatea Lehliu-Gară, la km 64, dotat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim-ajutor și cel de-al doilea în localitatea Drajna, la km 105, dotat cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim-ajutor;

– ISU Constanţa a operaţionalizat un punct de lucru în localitatea Valea Dacilor, la km 193, dotat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim-ajutor;

– ISU Ialomiţa a dislocat o ambulanță SMURD și o autospecială de descarcerare grea la Staţia de Pompieri Feteşti, lângă Autostrada A2 – Km 142.

Similar anului trecut, echipajele de intervenție din cadrul punctelor de lucru temporare sunt completate cu elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, care, în perioada stagiului de practică desfășurat în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Constanța, vor susține misiunile de răspuns.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: