Connect with us

Actual

(Video) Constanța, PARALIZATĂ de greva șoferilor de la CT Bus

Maria Ionescu

Publicat

la

CT Bus SA informează publicul călător că, din cauza refuzului conducătorilor auto de a ieși pe trasee, nu poate asigura transportul în comun la această oră în municipiul Constanța.

Conducerea CT Bus SA a avut pe parcursul zilei de ieri și în această dimineață mai multe runde de discuții cu reprezentanții conducătorilor auto însă aceștia refuză în continuare să se întoarcă la lucru.

”Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și sperăm că activitatea va fi reluată în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă al CT Bus.

Șoferii cer demisia directorului general și 500 de lei, bani neimpozitați, de Crăciun.

”Suntem nemulțumiți pentru domnul director că ne-a adus în starea asta. (…) Demisia, cu oamenii lui, și 5 milioane, bani curați, în mână. Asta este dorința la toată lumea. Demisia! Demisia! Demisia”, spun angajații.

Vezi amănunte în video.

Precizăm că protestul șoferilor a demarat în cursul zilei de ieri. Amănunte puteți afla din ziarul ordinea.ro

Protest spontan la RATC. Vezi de ce sunt nemulțumiți șoferii

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Au trecut 10 ani de la accidentul aviatic de la Tuzla. 12 oameni și-au pierdut viața

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi se împlinesc 10 ani de la producerea accidentului aviatic de pe Aerodromul Tuzla, în urma căruia opt militari din Grupul Naval de Forțe pentru Operații Speciale și patru militari din Forțele Aeriene și-au pierdut viața în timpul unei activități de instrucție prin parașutare. Erau militari care executaseră numeroase misiuni în teatrele de operații din Irak și Afganistan.

Pentru a-i comemora pe cei 12 eroi, a fost organizată o ceremonie militară și o slujbă religioasă de pomenire la ansamblul comemorativ ridicat la Tuzla, în proximitatea aerodromului, la care au participat colegii și familiile acestora și s-au depus coroane de flori în memoria celor care şi-au pierdut viața.

Aceștia sunt: General de flotilă aeriană Nicolae Jianu, Căpitan-comandor Cătălin Vicențiu Antoche,  Căpitan Lavinia Guită,  Căpitan Liviu Antim , Sublocotenent Răzvan Rângheț, Aspirant Florin Claudiu Cișmașu , Aspirant Cătălin Gheorghe Rădoi, Aspirant Băduț Papuc , Aspirant Constantin Vlăduț Sărman, Aspirant Marius Cătălin Chioveanu,
Aspirant Cosmin Furtună, Aspirant Cozmin Florescu, toți avansați postmortem.

”Toți eroii sunt pomeniți la fiecare slujbă desfășurată în Biserica Veteranilor. Dumnezeu să îi odihnească în pace!
Eroii nu mor niciodată!”, precizează  Cristi Crăciun, președintele Asociației militarilor veterani AMVVD sucursala Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Zonele aglomerate din județul Constanța, verificate de autorități. Vezi ce amenzi au dat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 4 iulie, în zonele aglomerate din județul Constanța au avut loc acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, la nivelul județului Constanța au fost verificate 115 societăți comerciale și au fost aplicate  92 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 173.000 de lei, dintre care 43 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 9 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 6 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 6 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Totodată, în urma unui control efectuat la o societate comercială cu punctul de lucru în stațiunea Mamaia, s-a dispus aplicarea unei sancțiuni contravenționale în valoare de 20.000 de lei și suspendarea activității operatorului economic până la remedierea deficiențelor, conform Ordonanţei 21/1992, de către lucrători din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

În același context, polițiști de investigare a criminalităţii economice și ordine publică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului, au desfășurat acțiuni pe raza municipiilor Mangalia și Medgidia. Astfel, au fost verificate 13 societăți comerciale, ocazie cu care s-a constatat o infracțiune la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

În urma activităților, au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 67.500 de lei, și au fost ridicate ridicate, în vederea confiscării, bunuri în valoare totală de 2.690 de lei. Totodată, unui operator economic i-a fost restricționată activitatea de preparare și comercializare de alimente.

Privitor la respectarea normelor de circulație, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, împreună cu polițiști din cadrul Direcției Rutiere a Inspectoratului General al Poliției Române, au continuat acțiunea pe linia disciplinării conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psiho-active.

Astfel, polițiștii au controlat peste 680 de autovehicule, fiind constatate 2 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 1 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive. De asemenea, polițiștii au aplicat 18 de sancțiuni contravenționale, dintre care 13 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Totodată, au fost reținute 18 permise de conducere.

”Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Vremea o ia razna. Disconfort termic în sud-estul țării, ploi torențiale în mai multe județe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 5 iulie, de la ora 12.00 până la ora 19.00, județele din sud-estul țării se vor afla sub cod galben de disconfort termic.

COD GALBEN

În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în Dobrogea, local în Muntenia și sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și va depăși ușor pragul critic de 80 de unități și se vor înregistra temperaturi maxime de până la 33…35 de grade.

Cel de-al doilea mesaj al ANM este o avertizare de INSTABILITATE ATMOSFERICĂ.

Acesta este valabil de mâine, 6 iulie, ora 10.00, până pe data de 8 iulie, ora 10.00. Sunt vizate manifestări de instabilitate dar și disconfort termic. 

În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

De asemenea, a fost transmisă și următoarea AVERTIZARE METEOROLOGICĂ 

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 12:00 – 06 iulie, ora 03:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

În intervalul menționat, în sud-vestul, centrul și local în sud-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 23:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;

      În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: