Conecteaza-te cu noi

Politica

(VIDEO) Proiect pentru sănătatea românilor. USR propune o nouă etichetare a produselor alimentare

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a avut o intervenţie în plenul Senatului referitoare la inițiativa legislativă a deputatului USR Adrian Wiener, privind etichetarea nutrițională voluntară „Nutri Score şi importanţa unei alimentaţii sănătoase“.

„Riscul nutrițional este cel mai mare risc la adresa sănătății publice atât în România, cât şi în Europa, iar alimentaţia necorespunzătoare reprezintă cauza a numeroase boli. Pentru a conştientiza şi ameliora riscul nutritional, este nevoie de o îmbunătăţire a accesului la informaţii despre conţinutul produselor alimentare şi impactul lor asupra sănătăţii. România are nevoie de un nou model de etichetare nutriţională, iar Nutri Score prezintă mai multe avantaje: este un sistem vizual; este bazat pe o structură cromatică, uşor de interpretat; informează consumatorul, indiferent de nivelul de educaţie al acestuia, despre calitatea nutrițională a alimentelor oe care le cumpără. Sistemul a fost aplicat deja în mod voluntar în mai multe ţări europene, iar studiile au arătat că o astfel de inscripţionare cromatică este asociată cu alegeri alimentare mai sănătoase.“, a declarat Remus Negoi.

Legea a fost respinsă la vot în Senat, deși parlamentarii USR au votat „pentru“.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions