Conecteaza-te cu noi

Politica

(VIDEO) Remus Negoi: Senatul a aprobat noi facilități pentru medicii de familie

Published

on

Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, a declarat că a votat „pentru” propunere legislativă  care prevede posibilitatea deschiderii unor puncte secundare de lucru ale cabinetelor de medicină de familie în alte unități administrativ teritoriale. Remus Negoi spune că legea vine în completarea celor care reglementează accesul la serviciile medicale, precum initiațivele USR adoptate până acum privind caravanele mobile și asistența medicală mobilă.

„Fiind și membru în comisia de Sănătate din Senat, am avut o intervenţie în plenul Senatului cu privire la acestă lege, după ce, în cadrul comisiei, am dezbătut amendamentele de la Colegiul Medicilor.

Proiectul de lege prevede:

Cabinetele de medicină de familie pot deschide cel mult doua puncte secundare de lucru, în alte unităţi adminsitrativ-teritoriale, daca solicitantul asigura un program fracţionat de minimum 10 ore pe săpămână.

Advertisement

Autorităţile adminsitraţiei public locale pot acorda facilităţi şi stimulente aferente înfiinţării şi funcţionării punctului secundar de lucru, în conformitate cu dispoziţiile legale în vigoare.

Necesarul de asistenţă medicală primară, mai ales în mediul rural, este mare şi se impune adaptarea legislaţiei la nevoile curente ale comunităţilor locale.“, a declarat Remus Negoi.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions