Conecteaza-te cu noi
SEAS

Video

VIDEOREPORTAJ. Distrugerea din Parcul Tăbăcărie. Stelian Ion (USR): ”Este un dezastru ecologic”

Published

on

Distrugerea din Tabacarie foto clip Stelian Ion

Proiectul de reabilitare a Parcului Tăbăcărie, demarat de Primăria Constanța, oarecum în regie proprie, prin SC Confort Urban SRL, este criticat de deputatul USR Stelian Ion, după o descindere pe ”șantier” alături de specialiștii de talie internațională Diana Culescu și Alex Purcaru.

”Ceea ce se întâmplă acum în Parcul Tăbăcărie este un real dezastru ecologic, iar principalul responsabil este Vergil Chițac! În maratonul de răspunsuri video prin care mimează interacțiunea cu cetățenii, primarul susține despre Tăbăcărie că „împreună cu operatorii vom îngriji spațiile verzi“ și că „există deja un proiect peisagistic“. Realitate este, însă, alta!
Proiectul nu a fost văzut de nimeni, pentru că nu a existat nicio consultare cu cetățenii. Pur și simplu, Chițac a băgat buldozerele în parc într-un demers electoral grosolan și fără scrupule. Treaba nu doar că este făcută prost, cu lipsă de profesionalism, ci reprezintă chiar o crimă asupra tot ceea ce însemna spațiu verde în zonă. Nu o spun eu, ci doi specialiști de talie internațională, Diana Culescu și Alex Purcaru, care m-au însoțit în parc pentru a vedea împreună ce se întâmplă acolo.
Până acum au fost extrase aproximativ 200 de rădăcini și s-a lucrat cu utilaje pentru construcții de clădiri – solul a fost tasat, fiind întreruptă oxigenarea de care plantele au nevoie. Arbuștii au fost smulși cu excavatorul, fiind distrusă chiar și fauna. Zeci de arbori au fost măcelăriți pentru că aveau iederă pe tulpini – planta putea fi îndepărtată fără probleme, însă n-au fost în stare de asta și au decis că mai bine taie pomii. Pomii care au scăpat cu o „toaletare“ au fost, în schimb, otrăviți cu vopsea pe bază de ulei.
Dacă lui Chițac i-ar fi păsat câtuși de puțin de soarta parcului și s-ar fi consultat cu măcar un specialist înainte de a masacra mii de hectare, poate că alta ar fi fost acum situația.” – notează deputatul Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.
Mai jos puteți vedea videoreportajul realizat de Ordinea.Ro:

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Adrian Cârlescu este fondator și redactor-șef al publicației Ordinea.Ro. Activează în presa locală constănţeană din anul 1998. A fost reporter şi editor de ştiri la MTC TV, redactor-şef la Replica de Constanţa, redactor în departamentul de investigații la Ziua de Constanţa, co-fondator la Dezvăluiri.Ro, redactor de investigații la Constanța.ro. Este absolvent al Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti (1998), finalizată cu o teză de licenţă coordonată de profesorul Gabriel Liiceanu, şi a unui master de filosofia culturii (2000). Este autor al volumului „Columbia – spectacolul morţii. Regimul de detenţie în Colonia Cernavodă a Canalului Vechi”, Editura Ex Ponto, Constanța, 2014, și coautor coordonator al volumului ”O istorie a orașului Cernavodă”, Editura Star Tipp, Slobozia, 2015.

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions