Connect with us

Actual

Virusul West Nile, la Mangalia! Confirmarea oficială mai așteaptă!

Maria Ionescu

Publicat

la

După cum știți, în cursul zilei de ieri presa a vorbit despre un caz neobișnuit care a fost înregistrat la Spitalul Municipal Mangalia. Acolo, la începutul lunii septembrie, a fost internat un băiat de 15 ani, care a ajuns la spital cu febră mare. După primele investigații, el a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a fost internat și a fost tratat de sindrom febril. Firește, copilului i s-au recoltat mai multe probe de sânge care au fost analizate la un spital din București. Din câte se pare, rezultatul venit din Capitală ar fi pozitiv, adică pacientul ar fi avut virusul West Nile în sânge. Cu toate acestea, în cursul zilei de astăzi am primit un  comunicat de presă din partea Direcției de Sănătate Publică Constanta, prin care ni se aduceau la cunoștință următoareloe aspecte: ”Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța anunță clasificarea, conform definiției de caz, ca și caz probabil de meningită cu virus West Nile, a primului caz pentru sezonul 2016. Confirmarea cazului se va putea face numai după recolta setului 2 de probe biologice (o probă sânge) la 14 zile de la debut.” Aceiați sursă precizează că, în data de 9 septembrie, copilul bolnav a fost externat vindecat. DSPJ Constanța menține aceleași recomandări către populație în vederea prevenirii îmbolnăvirilor: – să evite expunerea la înțepături de țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; – să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari; – să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (sita de protectie); – să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodariilor sau din subsolurile blocurilor; – să îndepărteze recipientele de apă stătută. ”Recomandăm populației ca, la primele semne de boală (febră, dureri de cap, tulburări de vedere – disconfort vizual la lumină, dureri de corp, greață, vomă, erupție cutanată pe fața anterioară și posterioară a toracelui și abdomenului) să se prezinte la medicul de familie sau la Serviciul de Urgență al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Pentru localitățile aflate de-a lungul litoralului și riverane Dunării s-au înaintat adrese încă de la începutul sezonului cald privind efectuarea de acțiuni de dezinsecție în zonele unde există luciu de apa – lacuri, bălți, canale de irigatii etc.”, precizează biroul de presă al DSP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Bărbatul a intenţionat să se sinucidă. În momentul în care s-a pus în mişcare trenul care circula pe relaţia Constanța – București, la ora 18.50, l-a lovit. Martorii precizează că acesta s-a așezat intenționat pe calea ferată.
Asupra lui nu a fost găsit nici un bilet de adio.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

10 bărbaţi au fost amendaţi în Piaţa Tomis III. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 11.30, polițiștii Secției 2 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis, în timp ce desfășurau activități de prevenire și limitare a infectării cu noul coronavirus, au constatat faptul că, la terasele din zona Pieței Tomis 3, mai multe persoane consumă, la mese, băuturi alcoolice.

Având în vedere măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, persoanele în cauză au părăsit domiciliul fără a avea un motiv întemeiat, fapt ce contravine normelor legale în vigoare.

Forțele de ordine au identificat 10 bărbați, care au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei.

“Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să respecte normele legale și măsurile de protecție.

Reamintim faptul că deplasarea în interiorul zonei carantinate, fără un motiv justificat, este interzisă.”, precizează Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

PMP, scrisoare deschisă către prefectul județului Constanța: „Embargo, embargo, dar să știm și noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PMP-iștii constănțeni i-au trimis prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, o scrisoare deschisă în care îi adresează mai multe întrebări legate de impunerea mai multor restricții.

„Stimate domnule prefect Coșa Silviu-Iulian, aleg această cale de a comunica cu dumneavoastră deoarece alt mod de comunicare nu există, opacitatea (adică exact opusul trensparenței cu care se laudă guvernul P.N.L.) pune stăpânire pe zi ce trece pe instituția pe care cu onor o conduceți. Pentru a nu vă reține mult și pentru a limita suspansul care v-ar cuprinde prin lecturarea acestei scrisori deschise, voi intra direct în subiect.

  1. Starea de alertă pe care ați instituit-o este o măsură prevăzută de Constituția României sau nu?
  2. Considerați că starea de alertă este o măsură care afectează agenții economici din punct de vedere al măsurilor dispuse de dumneavoastră în calitate de președinte al C.J.S.U.?
  3. Agenții economici care suferă pierderi ca urmare a stării de alertă (clienții agenților economici sunt sancționați dacă sunt găsiți pe terase, în frizerii sau cabinete cosmetice etc. de către forțele de ordine, fiindu-le afectată activitatea în mod negativ) vor beneficia de sprijin financiar din partea guvernului sau din partea altor instituții sau nu? Dacă nu, vă cer să menționați public care este motivul pentru care nu îi sprijiniți pe agenţii economici, aşa cum se întâmplă in toate ţările europene, și îi împingeţi către faliment.
  4. Este corectă măsura sancționării constănțenilor care frecventează terasele restaurantelor sau ale cafenelelor?
  5. Care este criteriul care a stat la baza nominalizării activităților permise de către dumneavoastră a fi desfășurate în timpul carantinării municipiului Constanța și a celorlalte localități afectate de carantină?

Deocamdată atât. Măcar să ne lămuriți pe noi, constănțenii, în legătură cu cele cinci probleme ridicate mai sus. Nu îmi doresc un răspuns trimis pe email-ul P.M.P. sau prin poștă la adresa Mișcării Populare. Noi nu avem nimic de ascuns. Din păcate dumneavoastră, autoritățile, da. Totuși vă cerem un răspuns public problemelor semnalate și soluții pentru despăgubirea agenților economici, care azi au un embargo mascat din partea autorităților prin această declarare “perversă” a stării de alertă, tocmai pentru a nu le permite celor afectați să ceară despăgubiri.“, se arată în scrisoarea semnată de președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: