Connect with us

Actual

Virusul West Nile, la Mangalia! Confirmarea oficială mai așteaptă!

Maria Ionescu

Publicat

la

După cum știți, în cursul zilei de ieri presa a vorbit despre un caz neobișnuit care a fost înregistrat la Spitalul Municipal Mangalia. Acolo, la începutul lunii septembrie, a fost internat un băiat de 15 ani, care a ajuns la spital cu febră mare. După primele investigații, el a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, unde a fost internat și a fost tratat de sindrom febril. Firește, copilului i s-au recoltat mai multe probe de sânge care au fost analizate la un spital din București. Din câte se pare, rezultatul venit din Capitală ar fi pozitiv, adică pacientul ar fi avut virusul West Nile în sânge. Cu toate acestea, în cursul zilei de astăzi am primit un  comunicat de presă din partea Direcției de Sănătate Publică Constanta, prin care ni se aduceau la cunoștință următoareloe aspecte: ”Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța anunță clasificarea, conform definiției de caz, ca și caz probabil de meningită cu virus West Nile, a primului caz pentru sezonul 2016. Confirmarea cazului se va putea face numai după recolta setului 2 de probe biologice (o probă sânge) la 14 zile de la debut.” Aceiați sursă precizează că, în data de 9 septembrie, copilul bolnav a fost externat vindecat. DSPJ Constanța menține aceleași recomandări către populație în vederea prevenirii îmbolnăvirilor: – să evite expunerea la înțepături de țânțari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi; – să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari; – să împiedice pătrunderea țânțarilor în casă (sita de protectie); – să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodariilor sau din subsolurile blocurilor; – să îndepărteze recipientele de apă stătută. ”Recomandăm populației ca, la primele semne de boală (febră, dureri de cap, tulburări de vedere – disconfort vizual la lumină, dureri de corp, greață, vomă, erupție cutanată pe fața anterioară și posterioară a toracelui și abdomenului) să se prezinte la medicul de familie sau la Serviciul de Urgență al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța. Pentru localitățile aflate de-a lungul litoralului și riverane Dunării s-au înaintat adrese încă de la începutul sezonului cald privind efectuarea de acțiuni de dezinsecție în zonele unde există luciu de apa – lacuri, bălți, canale de irigatii etc.”, precizează biroul de presă al DSP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: