Connect with us

Societate

Vizitați Planetariul din Constanța. Vezi când sunt demonstrații

Published

on

Puteți vizita în fiecare zi Planetariul din Constanța, situat în incinta Complexului Muzeal de Științe ale Naturii.

Sunt demonstrații zilnice, la orele: 10.15, 11.45, 13.00 și 14.15.

Numărul de vizitatori admiși la o demonstrație va fi de 20 cu respectarea normelor privind prevenția și infectarea cu SARS-COV2.

Precizăm că Planetariul din Constanța este primul obiectiv de acest gen din țară, care a luat ființă în anul 1969. Potrivit reprezentanților CMSN Constanța, aici vi se dezvăluie o lume de dincolo de noi, alcătuită din stele, planete, meteori, galaxii.

Aici sunteți ajutați să învățați să călătoriți printre ele folosind constelaţiile, cele care contribuie la realizarea acestui tablou, “Cerul”, care nu a suferit nici o restaurare în ultimii 2000 de ani.

În holul Planetariului, poate fi vizitată o expoziţie cu tematică de astronomie. În cupola Planetariului au loc demonstraţii cu proiectorul ZKP- 2 şi pot fi văzute: stele (aproximativ 5000); planete; Luna; constelaţii (constelaţii zodiacale); comete; meteori; sateliţii galileeni ai lui Jupiter; sateliţi artificiali; Sistemul Solarmişcarea de revoluţie a planetelor din Sistemul Solar; determinarea coordonatelor orizontale, ecuatoriale şi ecliptice; demonstraţii cu planetariul Trippensse: formarea anotimpurilor, echinocţii şi solstiţii, eclipse de Soare şi de Lună.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!