Connect with us

Stiri

Vom vota pe 11 decembrie 2016! Românii din străinătate sunt nemulțumiți!

Maria Ionescu

Publicat

la

Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare, respectiv 11 decembrie 2016. Guvernul a invocat motive de constituționalitate, susținând că mandatul actualului Parlament expiră la mijlocul lunii decembrie și nu puteau organiza mai devreme alegerile, având în vedere că tot procesul electoral durează 90 de zile.  Declarațiile făcute de liderii politici lasă să se întrevadă dedesubturile. Data propusă de premierul Dacian Cioloș coincide cu cea propusă de PNL, 11 decembrie. PSD ar fi vrut ca data alegerilor parlamentare să fie 27 noiembrie. Liviu Dragnea a declarat că 11 decembrie ar fi mult prea târziu, pentru că ar putea să ningă și românii nu ar mai ieși la vot, iar preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a insistat că viitorul cabinet va fi format târziu, abia la începutul anului 2017. Dar este oficial!

Scade numărul parlamentarilor

Numărul parlamentarilor va fi de 466, în scădere faţă de actualul număr de 588 câţi au fost aleşi în 2012. În noul legislativ vor fi 308 deputaţi, cărora li se adaugă cei 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Românii din diaspora vor fi reprezentaţi de 4 deputaţi şi 2 senatori. Norma de reprezentare este un deputat la 73.000 locuitori şi un senator la 168.000 locuitori, iar pragul electoral de intrare în Parlament pentru un partid este de 5 procente.

Românii din străinătate vor mai mult

În urmă cu câteva zile, însă, Daniel Tecu, președintele FADERE, a precizat că este inadmisibil ca pentru cetățenii din țară norma de reprezentare să fie de 1 deputat la 70.000 de persoane, în timp ce pentru diaspora să fie de 1 deputat la 1.400.000 de persoane. Răspunsul reprezentanților Guvernului României a fost, că dacă se va  mării numărul parlamentărilor pentru diaspora s-ar modifică „intenția legiuitorului”. De aceea, dacă Guvernul României nu va rezolva problema discriminării românilor din diaspora, FADERE declară public că va ataca în instanță Ordonanța de Guvern pentru modificarea legii electorale. Așteptam de la acest Guvern tehnocrat să fie în slujba cetățenilor, dar el se comportă ca un servitor al acelor partide politice care continuă să se teamă de votul românilor din diaspora”, a declarat Daniel Tecu, președintele FADERE.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Miercuri se oprește apa în zona Tomis Nord-Campus din municipiul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În vederea executării lucrărilor de deviere a conductei magistrale, cu diametrul de 600 mm, de la intersecția bulevardelor Aurel Vlaicu cu Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri, 30 septembrie, în intervalul orar 08.00 – 21.00.

Vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

  • Aurel Vlaicu (tronsonul delimitat de bd. Tomis și Alexandru Lăpușneanu), precum și străzile adiacente acestui bulevard: Topazului, Smaraldului, Rubinului, Opalului, Perlei, Safirului, Agatului și Aleea Universității;
  • perimetrul delimitat de străzile: bd. Aurel Vlaicu – bd. Alexandru Lăpușneanu – Dispensarului – bd. Aurel Vlaicu, precum și consumatorii arondați punctelor termice 142 și 45.

Tot în acest interval orar, se va furniza apă cu presiune scăzută consumatorilor aflați în perimetrul delimitat de străzile: bd. Alexandru Lăpușneanu – Suceava – al. Lotus – Cișmelei – Dispensarului – bd. Alexandru Lăpușneanu, precum și celor arondați punctului termic 140.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa pe strada Cuza Vodă din municipiul Constanța. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură din punctul termic nr. 1, de pe strada Ștefan Mihăileanu, din municipiul Constanța, echipele RAJA S.A. sunt nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 29 septembrie 2020, în intervalul orar 09.00 – 12.00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii de pe strada Cuza Vodă, tronsonul delimitat de str. I. G. Duca și Mihai Viteazu, precum și cei de pe străzile adiacente, respectiv: Ilarie Voronca, George Enescu, Căpitan Petre Romulus, Gheorghe Lazăr și Jupiter.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: