Conecteaza-te cu noi

Politica

Vot în Senat. Închisoare până la 7 ani pentru cei care încearcă să vândă sau să cumpere copii

Published

on

Senatorul Remus Negoi a anunțat că în Senat a fost vot unanim pentru legea care incriminează faptele prin care copiii cădeau victime vânzării, prin ocolirea procedurilor de adopție.

„Fenomenul vânzării copiilor în Romania a luat amploare începând cu anul 1990 şi până acum mii de minori au fost vânduți, fiind trataţi ca o simplă marfă în scopul obținerii de avantaje materiale. Propunerea legislativă, inițiată de parlamentarii USR George Mîndruță și Simona Spătaru, a remediat un vid legislativ în această materie. Legea incriminează fapta părintelui sau a reprezentantului legal al unui copil  de a primi sau pretinde bani ori alte foloase materiale, în scopul încredințării copilului unor terțe persoane, prin ocolirea procedurii de adopție.“, a declarat Negoi.

Proiectul urmează să ajungă la vot în Camera Deputaților.

Senatul a adoptat, ca primă cameră sesizată, un proiect de lege prin care vânzarea sau cumpărarea unui copil, prin ocolirea procedurii de adopţie, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Advertisement

“Fapta părintelui sau a reprezentantului legal al unui copil care, direct sau indirect, pentru sine sau pentru altul, primeşte sau pretinde bani ori alte foloase materiale, în scopul stabilirii între copil şi terţe persoane a unor legături asemănătoare celor dintre părinţi şi copii, prin ocolirea procedurii de adopţie, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi cu interzicerea exercitării unor drepturi. Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează oferirea sau darea de bani sau alte materiale ori alte foloase”, potrivit iniţiatorului.

Până acum Legea 273/2004 se aplica doar în cazul în care există o procedură de adopție în derulare.

„Fapta părintelui sau a reprezentantului legal al unui copil de a pretinde sau de a primi, pentru sine sau pentru altul, bani ori alte foloase materiale în scopul adopției copilului se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea drepturilor părintești”, arată legea.

Sursa: hotnews.ro

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions