Connect with us

Stiri

Vrem, nu vrem, mâncăm calcan!

Maria Ionescu

Publicat

la

Potrivit Gărzii de Coastă, la sfârşitul săptămânii trecute, un vas al Grupului de Nave Constanţa aflat în patrulare a descoperit în Marea Neagră, la aproximativ 60 de mile marine travers de municipiul Constanţa, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României. La bordul ambarcaţiunii se aflau şapte cetăţeni turci, iar comandantul acesteia s-a supus somaţiilor legale iniţiate de nava Gărzii de Coastă, permiţând poliţiştilor de frontieră să urce pe vas pentru efectuarea controlului specific. Astfel, la bordul pescadorului au fost descoperite mai multe plase de pescuit, precum şi aproximativ 100 de exemplare de calcan, în greutate de peste 250 de kilograme.

După ce au escortat pescadorul în portul Constanţa, poliţiştii de frontieră constănţeni au efectuat cercetările specifice, în colaborare cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură şi ai Căpităniei Constanţa. Oamenii legii au confiscat pescadorul, evaluat la aproximativ 14.500 de euro, precum şi cele 20 de plase de pescuit găsite la bord, cu o lungime totală ce depăşea un kilometru, evaluate la 4.000 de lei. Întreaga cantitate de peşte, în valoare totală de peste 7.000 de lei, a fost predată unei societăţi comerciale de profil.

Echipajul ambarcaţiunii, format din şapte cetăţeni turci, cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani, nu deţinea documente legale care să le permită conducerea unei nave sau ambarcaţiuni. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals privind identitatea, pescuit comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuit în perioada de prohibiţie, transportul peştelui fără documente legale şi folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit comercial, precum şi pentru conducerea unei nave sau ambarcaţiuni de către o persoană ce nu deţine brevet sau certificat de capacitate corespunzător, încredinţarea cu ştiinţă a conducerii navei unei persoane fără brevet şi punerea în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

Comandantul şi secundul pescadorului, au fost reţinuţi, duminică, pentru 24 de ore, prin ordonanţa procurorului investit în cauză, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile. Ceilalţi cinci cetăţeni turci sunt cercetaţi în stare de libertate. Ancheta în dosar va fi continuată sub coordonarea procurorului investit în cauză din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Acesta este cel de-al patrulea caz de braconaj în Zona Economică a României în care au fost implicate pescadoare turceşti, unul petrecut în urmă cu ceva mai mult de o săptămână, iar celelalte două în luna aprilie. În total, la bordul navelor a fost descoperită o cantitate de aproximativ o tonă şi jumătate de calcan.

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Fără apă potabilă în localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și modernizare la nivelul Gospodăriei de apă Limanu, RAJA S.A. va întrerupe furnizarea apei potabile în noaptea de joi spre vineri, 17 spre 18 septembrie 2020, în intervalul orar 22,00 – 04,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Limanu, 2 Mai și Vama Veche.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de aceste intervenții să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Foto: Ilustrativ

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Mâine se oprește apa în orașul Murfatlar

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane, cu diametrul de 400 mm, la nivelul conductei de alimentare cu apă, de pe strada General Vasile Milea din orașul Murfatlar, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, marți – 15 septembrie 2020, în intervalul orar 09,00 – 16,00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți onsumatorii din localitatea Murfatlar.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Consumatorii din Agigea și Lazu, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a unei avarii survenite astăzi, 7 septembrie 2020, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm din localitatea Agigea (zona Dedeman), județul Constanța, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, în intervalul orar 13.30 – 18.30.

Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din localitățile Agigea și Lazu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp.”, precizează Biroul de presă.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: