Connect with us

Actual

Vremea caniculară în Dobrogea. Vezi ce temperaturi se vor înregistra

Publicat

la

Astăzi, în Dobrogea vremea va fi călduroasă în zona continentală, iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși, izolat, pragul critic de 80 de unități. Cerul va avea înnorări temporare, mai ales după-amiaza și seara, când, local, se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 31 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi între 20 și 22 de grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.

Mâine vremea se menține călduroasă, pe alocuri caniculară, iar disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, temporar mai noros după-amiaza și seara, când, izolat, se vor semnala averse slabe. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 35 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral și în deltă, iar cele minime vor fi între 20 și 22 de grade.

În intervalul 26 – 27 iunie, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Dobrogei, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în cursul după-amiezii, când fenomene specifice instabilității vor avea loc. Local, vor fi averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 33 de grade, cu cele mai scăzute valori în zona de coastă, iar cele minime între 18 și 22 de grade.

Duminică vremea se va răci usor dar se va menține caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales în cursul după-amiezii si serii, când local, vor fi averse, frecvente descărcări electrice, vijelii și izolat grindină. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 30 de grade, cu cele mai scăzute valori în zona de coastă, iar cele minime între 18 și 21 de grade.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Haos pe calea ferată, după ce două trenuri s-au ciocnit în Gara Fetești

Publicat

la data de

Scris de

Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Feteşti pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, iar circulaţia feroviară este închisă de la miezul nopţii.

Nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, informează ISU Ialomiţa.

″În jurul orelor 23,45, pompierii militari din cadrul Staţiei Feteşti au fost solicitaţi prin apel 112 să intervină la un accident feroviar produs în urma coliziunii a două trenuri. Salvatorii s-au deplasat la faţa locului cu o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD, în sprijin sosind şi un echipaj SAJ Ialomiţa″, precizează ISU.

Accidentul s-a produs în urma coliziunii dintre locomotiva unui tren care circula şi o altă garnitură staţionată.

Traficul feroviar a fost blocat.

Iată și punctul de vedere al conducerii CFR:

“29 iulie 2021 Update, ora 7:20: Pentru deblocarea circulației, încă de la ora producerii accidentului de la Fetești, CFR Călători a pus la dispozitia CFR SA care gestionează coordonarea ciculației, locomotive diesel. Trenurile afectate în data de 29 iulie 2021 până la ora 07.20, ca urmare a evenimentului din stația CF Fetești: RE 8005 București Nord – Mangalia se anulează pe distanța Ciulnița – Mangalia și va circula pe ruta deviată ca tren RE 12898-1 în relația  Ciulnița – Slobozia Veche – Țăndărei – Fetești – Constanța – Mangalia, în condițiile de circulație ale trenului impuse de CFR SA pe distanța Ciulnița – Fetești apoi pe distanța Fetești – Mangalia în condițiile de circulație și cu opririle comerciale ale trenului RE 8005. IR 1586/-1 Constanța.”

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un tânăr de numai 18 ani a murit înecat în zona plajei Endless beach

Publicat

la data de

Scris de

Un băiat de numai 18 ani a murit înecat în zona plajei Endless beach din Constanța, după ce a fost scos din mare de către salvamari. Tânărul a fost declarat decedat de medicul de pe ambulanța SMURD venit la fața locului. În ciuda manevrelor de resuscitare efectuate de către echipajele SMURD, tânărul a fost declarat decedat.

Sursa foto: arhivă

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ce evenimente culturale și sportive vor fi organizate vara aceasta la Constanța

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a dat publicității calendarul evenimentelor de la malul mării.  De astăzi, iubitorii mării pot face scunfundări în golful dintre Cazino, Dig Poarta 1 Constanța și faleza Cazino Constanța, iar vineri activitățile sportive în aer liber organizate în cadrul Ludis Fest vor continua în parcul Tomis II. De asemenea, spune Primăria, Parcul Arheologic va fi animat din nou de săptămâna viitoare până la sfârșitul verii pentru că „Hip Hip … Cine este Zbumzzi?“ vine la Constanța. Același parc va găzdui și concertele în aer liber susținute de orchestra simfonică de la Cluj. „Spectacole de dans, jazz, teatru, vizionări de filme, activități sportive… toate vor anima Constanța și o vor transforma în destinația de vacanță perfectă atât în timpul sezonului estival, dar și după acesta.“, notează Primăria.

Download (PDF, 238KB)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: