Connect with us

Actual

Vremea se schimbă radical! Două cicloane s-ar putea intersecta deasupra țării!

Maria Ionescu

Publicat

la

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) avertizează că, de duminică, prin nordul ţării, va pătrunde ciclonul polar Olaf, care va transforma precipitaţiile în ninsoare şi care ar putea interacţiona cu un alt ciclon, Numa, care vine din sudul continentului şi are o masă de aer cald. „Există un ciclon, Numa, pe numele lui, care vine din zona Italiei, care a afectat cu inundaţii Grecia, cu vânt şi grindină Croaţia şi care se deplasează către sudul ţării noastră, pe când Olaf este format în zona peninsulei Scandinavice, deci, până vine în România, trece mai întâi Numa. Sunt două cicloane separate, fără legătură unul cu celălalt. Numa işi pierde din intensitate până ajunge la noi, pentru că el a făcut prăpăd în Grecia şi Italia. În România, ne va afecta cu nişte precipitaţii pe parta de sud, sud-vest a ţării, cu vreme închisă, cu nori pe partea de sud-est, până sâmbătă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul Alina Şerban. Meteorologii avertizează că ciclonul Olaf, care va ajunge în România, duminică, va transforma precipitaţiile aduse de Numa, în ninsoare, în special în nord, centru şi nord-vest. „Duminică, când coboară Olaf, care are o masă de aer polar, vine cu ea cu tot, şi o aduce către zona ţării noastre, se va răci pe nord-vest, nord şi centru şi va transforma precipitaţiile, la munte în ninsoare, în zonele mai joase, la început în lapoviţă, posibil şi ninsoare. Chiar dacă va veni Olaf, nu vorbim despre temperaturi drastice pentru că cerul este mai mult acoperit şi nu le lasă să scadă. Sâmbătă şi duminică vorbim despre 6, 7 grade, 8 grade în sudul ţării, mai scăzute puţin vor fi în partea de nord a Moldovei şi Maramureşului, unde poate să ajungă undeva la 2, 3 grade”, a explicat meteorologul. Potrivit sursei citate, sunt şanse mari ca cele două cicloane să interacţioneaze, iar cel din nord, care are o masă rece, va transforma precipitaţiile aduse de ciclonul din sud, care care are o masă caldă.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Tuzla. Sancțiune de 1.400 de lei pentru că a îndemnat la votarea unui candidat

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, în jurul orei 09.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tuzla au fost sesizați cu privire la faptul că proximitatea secției de votare nr. 549, o femeie ar fi îndemnat alte două persoane să voteze un anumit candidat la primărie.

Oamenii legii au comunicat asupra faptului ca persoana în cauză a fost identificată și sancționată contravențional cu amendă în valoare de 1.400 de lei, conform Legii 115/2015.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Radu Cristian a fost la biserică și apoi la vot. ”Sunt fiul acestui oraș”

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Mangalia, Radu Cristian, a postat în urmă cu puțină vreme, pe pagina sa de Facebook un mesaj către locuitorii orașului, prin care îi îndeamnă să meargă la vot. Iată mesajul său:

”Ca în fiecare duminică, în această dimineață am fost la Biserică, iar apoi direct la secția de votare. Asemenea tuturor locuitorilor de bună-credință din Mangalia, am votat pentru continuarea proiectelor europene și reducerea prețului apei. Mulți dintre dumneavoastră mă cunoașteti personal, cu alții am vorbit la telefon de nenumărate ori. Sunt fiul acestui oraș, aici am crescut și m-am format ca om, la Școala 3 și apoi la Liceul 2 (actual Economic). Dragi concetățeni, Mangalia suntem NOI, iar astăzi trebuie să ne facem datoria civică să ieșim la vot pentru Mangalia noastră dragă! Dumnezeu să ne ajute!”

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Ora 13.00. Peste 127.000 de persoane au votat în județul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La ora 13.00, în județul Constanța votaseră peste 127.000 de locuitori.

Potrivit datelor Biroului Electoral Central, la nivelul județului Constanța sunt înscriși pe liste permanente și complementare 625.085 de alegători.

Până la această oră, votanți pe liste permanente și complementare sunt 124.201, iar pe listele suplimentare sunt 3.090 de votanți. 
 
Au votat 145 de persoane cu urnă mobilă.
Total votanți: 127.436
Prezență la urne până la această oră este de 20,38 %. 
La fiecare secție de votare este aglomerație, dar procesul decurge destul de repede.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: