Conecteaza-te cu noi

Actual

Vreți să vindeți mărțișoare? Iată ce aveți de făcut!

Published

on

Este bine cunoscut de către toată lumea că, în lune februarie, avem străzile pline de tarabe unde se vând mărțișoare și cadouri făcute de mână pentru ziua de 1 Martie. Pentru oamenii de rând e simplu: trebuie doar să aibă niște bani și foarte multă răbdare pentru a căuta ceea ce-și doresc. Dar pentru cei care se ocupă de fabricarea și de vânzarea acestor obiecte lucrurile sunt mult mai complicate. Iată ce au de făcut: începând cu data de 16 ianuarie, operatorii economici interesați de această activitate trebuie să se prezinte la Centrul de Informare pentru Cetățeni din cadrul complexului City Park mall, cu următoarele documente:  – cerere tip;
– certificat de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerțului;
– actul constitutiv al societății sau actul emis pentru desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care să conțină codul CAEN 4789 (corespondent cod CAEN 5262); – certificat de atestare fiscală eliberat de Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța din care să reiasă că nu figurează cu debite restante.
Taxele pentru ocuparea temporară a domeniului public (pentru fiecare amplasament) sunt cele prevăzute în  H.C.L. nr.382/2016 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale, pentru anul 2017 – anexa nr.8, respectiv:
– 200 lei  taxa de autorizare pentru desfăşurarea de activităţi temporare;
– 1,50 lei/mp/zi pentru zona A; – 1,00 lei/mp/zi pentru zona B. Va dura, probabil câteva zile rezolvarea cererii lor dar mai apoi trotuarele se vor umple. Și vom uita în ce zile reci am scris aceste rânduri pentru că va veni primăvara până atunci!

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions