Conecteaza-te cu noi

Societate

Workshop despre dezvoltarea regională durabilă în zona costieră a Mării Negre, la Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), prin Departamentul de Cercetare și Inovare, organizează marți, 12 decembrie, un nou workshop privind acțiunile colaborative de dezvoltare regională durabilă în zona costieră a României.

Evenimentul va avea loc în sala P23 din campusul universitar, Corp B (Aleea Universității, nr. 1),  între orele 10.00-12.00.

”Ca urmare a discuțiilor inițiate în cadrul primului workshop pe această temă cu reprezentanții din administrația publică, companii private, institute de cercetare, instituții de învățământ și ONG-uri, noul eveniment își propune identificarea direcțiilor concrete de colaborare în cadrul proiectelor UOC finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), ce vizează susținerea dezvoltării regionale durabile prin regenerarea mărilor și apelor și reziliența la schimbările climatice. În acest sens, workshopul va facilita și evidențierea acțiunilor comune posibile în relație cu obiectivele Agendei Maritime Comune pentru Marea Neagră și programele europene BlueInvest și Black Sea Accelerator.”, precizează conf. univ. dr. Natașa Văidianu, membră în comitetul de organizare a workshopului.

În contextul proiectului PNRR i5 Centrul de Competență ReSPonSE „Cercetare integrată și soluții sustenabile pentru protecția și restaurarea ecosistemelor din bazinul inferior al Dunării – zona costieră a Mării Negre”, derulat de UOC în parteneriat cu Universitatea din București (lider de consorțiu), Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Științe Biologice, ICPE Bistrița SA, BEIA Consult International SRL, Iceberg Plus SRL, SC Centrul de Mediu și Sănătate SRL și SC DDS Diagnostic SRL, participanții la workshop vor stabili cum poate fi dezvoltată colaborarea dintre mediul academic UOC, administrația publică, mediul privat și instituțiile de învățământ.

Advertisement

Temele abordate în cadrul întâlnirii vor viza, în special, propunerile de acțiune comună în domeniile ecoturism, bioeconomie și biotehnologii, reconstrucție ecologică, educație pentru mediu, antreprenoriat în zona costieră, pentru a susține creșterea și economia albastră durabilă în România.

Workshop-ul este organizat și susținut financiar în cadrul activităților proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0391 „Dezvoltarea capacității instituționale pentru cercetare de excelență și inovare în Universitatea Ovidius din Constanța cu impact asupra dezvoltării regionale durabile”, unul dintre cele șapte proiecte ale UOC, finanțate de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions