Conecteaza-te cu noi

Justitie

Zarvă mare în penitenciare: angajații se pregătesc de manifestații publice

Published

on

Pe site-ul Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor a fost postat un comunicat de presă, sub titulatura: ”Adevărul despre starea penitenciarelor”, pe care îl redăm integral: Având în vedere că ministrul Justitiei refuză dialogul, iar problemele din penitenciare continuă să rămână nerezolvate, vineri, 09 februarie 2018, la ora 10.00 vom fi prezenți la sediul Ministerului Justiției cu o listă de revendicari pentru ministrul Tudorel Toader. Solicitam ministrului justitiei rezolvarea urgentă a problemelor legate de condițiile de lucru improprii, deficitul de personal și plata orelor suplimentare nerecuperate.   În concret, în lista de revendicari includem: 1. Măsuri pentru îmbunatățirea condițiilor de lucru pentru personalul din penitenciare. In pofida promisiunilor, condițiile de lucru din penitenciare rămân la fel de improprii pe cât sunt sunt cele de detenție, motiv pentru care cerem un plan de măsuri de îmbunătațire a acestora și un buget care să asigure implementarea acestuia. Nu doar deținutii, ci și personalul penitenciarelor are dreptul la un tratament decent din partea autorităților. 2. Rezolvarea crizei de personal prin deblocarea concursurilor de ocupare a functiilor vacante. Deși deficitul de personal este de aproape 40%, ministrul Justiției ține din octombrie 2017 la sertar. Memorandumul privind scoaterea la concurs a funcțiilor vacante. Având în vedere că recenta suplimentare cu 1.000 de funcții a statelor penitenciarelor este doar pe hârtie, posturile nefiind bugetate, cerem deblocarea concursurilor și finanțarea posturilor vacante. 3. Promovarea rapida a proiectului privind plata orelor suplimentare nerecuperate. Urmare a scandalului provocat de existența celor peste 1 milion de ore suplimentare nerecuperate în ultimii 2 ani, ministrul Justitiei a promis în decembrie 2017 că va promova un proiect de act normativ prin care datoria Guvernului față de personalul din penitenciare să fie plătită, urmând ca, pe viitor, aceste ore suplimentare să fie plătite la timp. Cerem, deci, finalizarea și transmiterea acestui proiect de act normativ spre aprobare, munca forțată fiind interzisă prin Constituție. Pe agenda de lucru vom include și propuneri referitoare la statutul polițiștilor de penitenciare, eliminarea discriminarilor și disfunctionalitatilor din legislatia salarizării și pensionării, dar și solutii pentru deblocarea negocierilor colective, aflate la acest moment într-un impas care poate duce la un conflict de muncă. Nu ne așteptăm desigur la minuni. În situația în care ministrul Justitiției refuză în continuare dialogul, vineri 09 februarie 2018 va fi momentul reluării protestelor personalului din penitenciare: manifestații publice la sediul penitenciarelor, actiuni în justiție și refuzul de a efectua ore suplimentare până la blocarea activității penitenciarelor. Calendarul urmează a fi anunțat.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions