Connect with us

Actual

Zece bărbați din județul Constanța, trimiși în judecată pentru furturi de animale și alte bunuri

Published

on

Ieri, 19 ianuarie, Judecătoria Medgidia a fost sesizată prin rechizitoriul din data de 13 ianuarie al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care s-a dispus trimiterea în judecată a 10 inculpaţi, toţi bărbați, patru în stare de arest preventiv, unul în arest la domiciliu, unul sub control judiciar şi patru în stare de libertate, aceştia fiind acuzaţi pentru săvârşirea mai multor furturi de animale, produse agroalimentare şi alte bunuri de pe raza judeţului Constanța.

Din probatoriul administrat au rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, următoarele date:

 • În seara zilei de 14 august 2022, în jurul orei 21.00, D.C.L., D.F.l., D.S.S. și N.F. au sustras un număr de 58 de ovine din turma persoanei vătămate C.M.M. situată la marginea localității Conacu, comuna Cobadin, județul Constanța, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 40.600 lei. Inculpatul C.S.G. l-a ajutat pe D.V. să înlesnească valorificarea unei părți din animalele sustrase și anume a transportat un număr de 5 oi în vederea valorificării acestora.
 • La data de 27 august, D.V. şi C.S.G., la instigarea și cu complicitatea lui D.S.S., au sustras o baterie Bosch, cantitatea de aproximativ 100 litri motorină și un proiector din tractorul numitului C.C.G., situat în extravilanul localității Conacu, totodată distrugând ușa și grila tractorului.
 • La data de 19  august, pe timpul nopții, N.F. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate A.I., situată în extravilanul localității Conacu.
 • La data de 20 august,  pe timpul nopții, N.F. şi Ş.Ş. au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate Z.C., situată în extravilanul localității Conacu.
 • La data de 22 august, pe timpul nopții, N.F. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate R.M. și Ş.Ş. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate I.N., ambele sole ale persoanelor vătămate fiind situate în extravilanul localității Conacu.
 • La data de 23 august, pe timpul nopții, N.F. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate Z.C. și Ş.Ş. a sustras o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate P.M., ambele sole fiind situate în extravilanul localității Conacu.
 • La data de 28 august, pe timpul nopții, numiții D.C.L., D.M., D.S.S. și Ș.Ş. au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate S..G, situată în extravilanul localității Conacu.
 • La data de 8 septembrie, pe timpul nopții, D.C.L., D.M., D.S.S. și N.F. au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate M.E., situată în extravilanul localității Conacu.
 • La data de 10 septembrie.09.2022, pe timpul nopții, D.C.L. și Ş.Ş. au sustras câte o căruță de porumb știuleți din sola persoanei vătămate A.G., situată în extravilanul localității Conacu.
 • La data de 27 august,  D.C.L., cu complicitatea numiților I.C. și F.Ș., a sustras în mai multe rânduri 34 saci cu floarea soarelui în greutate de aproximativ 850 kg. din sola persoanei vătămate M.E., situată în extravilanul localității Conacu.
 • La data de 19 septembrie, numitul Ş.Ş. a cumpărat 6 oi din specia carabaș, sustrase de către numitul F.I., cioban la turma de oi a persoanei vătămate N.C., situată în extravilanul localității Potârnichea jud. Constanța, pe marginea canalului Dunăre – Marea Neagră, cunoscând că oile sunt furate.
 • În cursul anului 2022, în mod repetat și pe timpul nopții, D.C.L., împreună cu D.V., D.S.S. și D.F., dar și cu sprijinul numitului H.I., au pătruns, prin efracție, în curtea imobilului persoanei vătămate Z.I., iar de aici au sustras, prin demontare, ferestrele geamurilor de la imobil, ușile de acces și de interior, precum și ușa de la grupul sanitar, acoperișul de la garaj, gardul împrejmuitor al curții imobilului și elementele de compunere a tavanului fals aferent parterului imobilului, cauzându-i persoanei vătămate un prejudiciu în cuantum de aproximativ 25.000 euro, o parte dintre bunuri fiind găsite, cu ocazia percheziţiei, la domiciliul inculpaţilor.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Medgidia.

”Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă, arestul la domiciliu, controlul judiciar sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.”, au menționat reprezentanții Compartimentului de Informare și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!