Actual

Zeci de bolnavi fumează în Spitalul Judeţean Constanţa! Iată ce amenzi au plătit

apr. 10, 2018 Maria Ionescu

În urmă cu câteva zile, pe adresa Poliţiei locale a venit o solicitare din partea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sfântul Apostol Andrei Constanta cu privire la acordarea sprijinului pentru combaterea și prevenirea efectelor consumului produselor din  tutun în spațiu public închis. Pentru că, numai cine nu a fost prin spital nu ştie că şi aici, chiar dacă nu există nici un loc special amenajat, se fumează.

Aşa că, în perioada 02.04.2018 -05.04.2018, în intervalul orar 14:00 – 17:00 lucrătorii instituției au acționat în interiorul unității sanitare și au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 600 lei, conform dispozițiilor legale în vigoare.

“Pe această cale, aducem la cunoștința opiniei publice că nerespectarea normelor legale în vigoare privind fumatul în unitățile sanitare, de stat sau private, poate atrage răspunderea contravențională cu amendă cuprinsă între 100 lei și 500 lei.

Menționăm faptul că polițiștii locali vor avea în permanență în atenție aceste solicitări și vor interveni cu prioritate pentru respectarea normelor legale în vigoare.”, a precizat Biroul de presă al Poliţiei locale.

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!