Connect with us

Stiri

Zeci de mii de copii primesc gratuit rechizite

Maria Ionescu

Publicat

la

Înțelegând rolul educatiei și importanța acesteia pentru comunitate și viitorul ei, Primăria Municipiului Constanța și Consiliul local anunță că, în perioada 5 – 10 septembrie a.c., aproximativ 30.500 de copii vor fi susținuți cu materiale necesare începerii anului școlar 2016 – 2017.
În acest sens, copiii din învățământul preșcolar, școlar și gimnazial vor primi gratuit ghiozdane și rechizite specifice fiecărui nivel de învățământ, astfel:
– pentru copiii preșcolari:
caiet desen 16 file, format 17 x 24 cm;
5 caiete tip 1 – 24 file;
5 caiete tip 2 – 24 file;
12 creioane colorate;
12 carioca cu un capăt;
10 batoane tiplate plastilină non – toxică.

– pentru elevii din clasele I – IV:
bloc desen 16 file tip A4;
5 caiete A5 tip dictando – 48 file;
5 caiete A5 tip matematică – 48 file;
acuarele 18 culori în cutie de plastic cu capac;
penar cu fermoar, complet echipat.

– pentru elevii din clasele V – VIII:
5 caiete A4 tip dictando – 60 file;
5 caiete A4 tip matematică – 60 file;
penar etui tubular sau triunghiular;
trusă geometrie (linie, 2 echere, raportor).

Municipalitatea își propune să continue această acțiune dedicată elevilor, în fiecare an școlar, dar și să o extindă prin măsuri care să sprijine dezvoltarea competențelor și pregătirea copiilor constănțenilor, în vederea accesării formelor de educație superioare.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Stiri

Locuitorii orașului Ovidiu au rămas fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 28 ianuarie 2021, în jurul orei 13.41, în incinta Stației de Pompare Caragea Dermen s-a înregistrat o cădere totală de tensiune, motiv pentru care pompele de la nivelul acesteia nu au mai putut funcționa.

Până la remedierea avariei, consumatorii din localitatea Ovidiu, nu vor avea apă potabilă la robinete.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor, pe care îi asigurăm că, imediat ce disfunctionalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică vor fi remediate, lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei.”, precizează Biroul de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Avarie RAJA. Orașul Hârșova, fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă, de pe strada Amurgului din orașul Hârșova, RAJA S.A. este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile din cursul acestei nopți, 28 spre 29 ianuarie 2021, ora 24.00, până mâine – 29 ianuarie 2021, ora 10.00.

În acest timp, vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din orașul Hârșova.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create utilizatorilor din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic pe perioada întreruperii furnizării apei.”, precizează Biroul de Comunicare.

Comments

comments

Continuă să citești

Stiri

Darabani, Dulcești, Plopeni și Corbu, în continuare fără apă potabilă

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În majoritatea localităților afectate de lipsa apei, ca  urmare a căderilor și fluctuațiilor de tensiune electrică, s-a reluat furnizarea apei pe parcursul zilei. La această oră se înregistrează încă căderi de tensiune la stațiile de pompare ce asigură alimentarea cu apă a localităților Darabani, Dulcești, Plopeni și Corbu.

”Ne cerem scuze pentru neplăcerile create și asigurăm toți consumatorii afectați de lipsa apei că lucrătorii RAJA vor relua furnizarea apei la parametrii normali imediat ce vor fi remediate disfuncționalitățile de la nivelul sistemelor de alimentare cu energie electrică.”, precizează  Biroul de Comunicare.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: