Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Actual

Zeci de permise de conducere, reținute de polițiștii constănțeni în minivacanța de Crăciun

Published

on

politia

În perioada 22-27 decembrie a.c., peste 1.400 de polițiști, în principal din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind peste 450 de autospeciale, au acționat în județul Constanța, pentru menținerea climatului de siguranță publică.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru siguranța și fluența traficului rutier, efectivele fiind suplimentate, cu precădere în locurile aglomerate, în proximitatea lăcașurilor de cult, dar și în zonele turistice și de agrement.

În perioada de referință, polițiștii au intervenit la aproximativ 600 de evenimente, în sprijinul celor care au avut nevoie de noi, peste 500  dintre acestea fiind semnalate prin S.N.U.A.U. 112.

Totodată, au desfășurat aproximativ 280 de acțiuni, în principal pentru menținerea ordinii și liniștii publice, dar și de prevenire a comiterii de infracțiuni în mediul urban și rural.

Advertisement

În perioada 22-27 decembrie a.c., au fost aplicate 605 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 336.000 de lei.

Pentru siguranța traficului rutier, au fost reținute în vederea suspendării 49 de premise de conducere, dintre care 16 pentru depășirea limitei legale de viteză, 18 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

De asemenea, au fost retrase 51 de certificate de înmatriculare și au fost constatate în flagrant delict 19 infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Exemplu:

La data de 25 decembrie a.c., în jurul orei 17.05, polițiști din cadrul Serviciului Rutier au efectuat semnal regulamentar de oprire șoferului unui autoturism care se deplasa pe strada Poporului din orașul Ovidiu.

Advertisement

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalului, continuându-și deplasarea.

Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, vehiculul fiind interceptat după o distanță de aproximativ 3 kilometri.

La volanul acestuia a fost identificat un bărbat, de 25 de ani.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, în perioada minivacanței au fost dispuse 4 măsuri preventive față de persoane cercetate în dosarele penale și au fost depistate în flagrant delict 22 de persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni.

Advertisement

De asemenea, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat acțiuni de verificare a operațiunilor cu articole pirotehnice și au efectuat o percheziție într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de nerespectarea regimului materiilor explozive.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions