Connect with us

Actual

Zeci de salariați ai Șantierului Naval Damen Mangalia, CONCEDIAȚI

Publicat

la

Pentru mulți locuitori ai municipiului Mangalia urmează o perioadă foarte dificilă.

Zeci de angajați ai Șantierului Naval Damen vor fi concediați în luna martie. Conducerea șantierului a trimis, la finele anului trecut, o notificare către instituții ale statului, respectiv ITM Constanța, AJOFM Constanța și AJOFM Constanța – Agenția Mangalia, prin care anunța aceste concedieri colective.

Notificarea este publicată mai jos:

Notificare 2 2370 22 12 2021 DSMa Concediere%20(redaction)

În această Notificare transmisă de către angajator se menționează că vor fi concediate persoane care ocupă 96 de posturi, însă de la momentul aprobării în cadrul ședinței Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor DSMa, respectiv data de 22 decembrie 2021, până la acest moment numărul s-a redus . La ora actuală este vorba despre 65 de posturi conform listei nominale ce a fost transmisă de către angajator Sindicatului Liber Navalistul.

”Până la emiterea deciziilor de concediere efectivă (februarie 2022) se poate reduce numărul de 65 de posturi rămase dacă o parte dintre salariații respectivi încetează activitatea sau se aprobă alte relocări interne.”, a precizat Laurențiu Gobeajă, liderul Sindicatului Liber Navalistul.

Reamintim faptul că pachetul majoritar de 51% din acțiuni este deținut de către Ministerul Economiei, însă controlul operațional aparține acționarului minoritar olanedez Damen Holding BV.

Foto: Florin Spătaru

Foarte important de precizat este faptul că, la ora actuală, Ministerul Economiei este condus de Florin Spătaru, fost director HR&Afaceri Corporatiste al Șantierului Naval Damen Mangalia.

El a fost numit în acest post de conducere la sfârșitul anului trecut, cu doar două zile înainte de anunțarea concedierilor colective de la șantier. (!?!)

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă
Apasă pentru a comenta

Trebuie să te autentifici pentru a scrie un comentariu Login

Lasă un răspuns

Actual

Patru tineri, reținuți pentru tâlhărie calificată. Victima este un bărbat de 83 de ani, din Aliman

Publicat

la data de

Scris de

Patru tineri sunt cercetați sub acuzația comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată. Unul dintre ei a fost arestat, pentru doi dintre ei a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, iar cel de-al patrulea este cercetat în stare de libertate.

Urmare a cercetărilor într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, polițiști din cadrul Secției 6 Rurală Cernavodă au identificat 4 tineri, cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

”Astfel, la data de 12 ianuarie a.c., persoanele în cauză ar fi mers în locuința unui bărbat, din localitatea Aliman, cu care ar fi consumat băuturi alcoolice, iar la un moment dat aceștia ar fi sustras, prin violență, portofelul gazdei de 83 de ani.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al IPJ Constanța.

În urma administrării probatoriului în cauză, la data de 15 ianuarie a.c., instanța de judecată a emis măsura arestării preventive a tânărului de 24 de ani. Totodată, în cursul zilei de ieri, 17 ianuarie a.c., alți doi tineri, de 15 și 16 ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, iar astăzi, 18 ianuarie a.c., pe numele acestora a fost dispusă măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Un alt minor, de 15 ani, este cercetat în stare de libertate.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Hârșova. 9.000 de lei amendă pentru trei tineri care nu au au respectat carantina la domiciliu

Publicat

la data de

Scris de

Persoanele care nu respectă măsura carantinării la domiciliu riscă să primească amenzi foarte mari.

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiști din cadrul Poliției orașului Hârșova au desfășurat activități pentru verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește măsura carantinei la domiciliu.

În urma activităților, s-a stabilit faptul că trei tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 23 de ani, față de care a fost dispusă măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs, nu au fost găsiți la adresele de domiciliu declarate.

Persoanele în cauză au fost sancționate contravențional cu amendă în valoare totală de 9.000 de lei.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a ajuns în spatele gratiilor de la penitenciarul Poarta Albă pentru proxenetism

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, 17 ianuarie, polițiștii constănțeni au pus în aplicare un mandat.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au identificat, în municipiul Constanța, un bărbat de 33 de ani, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism.

Persoana în cauză a fost escortată și încarcerată în Penitenciarul Poarta Albă.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: