Connect with us

Actual

Zilele portului Constanța la Krems! Au participat delegați din 14 țări

Publicat

la

Ediția a XII-a a Zilei Portului Constanța la Krems a reunit, astăzi, 19 aprilie 2018, 200 de delegați din Croația, Germania, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Azerbaidjan, Georgia, Kazahstan, Serbia, Cehia, Slovacia, Belgia și Olanda, reprezentând companii și autorități importante din domeniul transporturilor și logisticii.

Evenimentul, organizat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța în parteneriat cu Rhenus Donauhaffen Krems, a devenit unul regional, fiind marcat în fiecare an în agenda celor mai importanți decidenți din industria de transport. În acest an au fost reprezentate porturi din Austria, Belgia, Germania, Croația, Belgia, Turcia, iar diplomați ai Ambasadei României la Viena și ai Ambasadei Georgiei la Viena au luat parte la eveniment. În premieră, Asociația Trans-Caspian International Transport Route a luat parte la eveniment.

Nicolae Dan Tivilichi, directorul general al CN APM SA, a evidențiat în deschiderea evenimentului că sunt reprezentate 13 țări, subliniind interesul celor din Orientul Mijlociu pentru această întâlnire.

„Cred că Portul Constanța poate fi podul care leagă Europa de Asia, Austria având un rol important în acest context. Trebuie însă să folosim Dunărea la adevăratul său potențial”  a declarat Nicolae Dan Tivilichi.

Despre importanța Dunării a vorbit și Gerhard Gussmagg, directorul portului Krems (Rhenus Donauhaffen Krems), partenerul Portului Constanța în Austria, care a subliniat rolul Portului Constanța pentru portul Krems și clienții acestuia.

Traficul de mărfuri operat între Portul Constanța și porturile austriece a totalizat, în 2017, 654.794 tone, ponderea având-o produsele metalice și îngrășămintele naturale și chimice. Acest trafic are însă toate premisele să crească în contextul în care problemele de navigație pe Dunăre par să se finalizeze, Bulgaria începând dragajul pe sectoarele sale.

Au fost prezentate piețele la care Portul Constanța asigură accesul companiilor din centrul Europei: Asia Centrală, Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Alexandru Crăciun, directorul comercial, a prezentat o parte dintre investițiile pe care le are derulare, dar și în proiect CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța. Totodată, au fost amintite planurile de dezvoltare ale companiilor private din port.

A fost evidențiat faptul că Portul Constanța este printre puținele din Europa care au potențial de extindere, având încă teren disponibil pentru construcția de terminale și alte investiții majore.

Portul Baku din Azerbaidjan, cu care Portul Constanța are încheiat un protocol de colaborare, precum și noul port Anaklia din Georgia au fost prezentate în cadrul evenimentului. Au fost accentuate oportunitățile rutelor care unesc cele două porturi partenere cu Portul Constanța pentru afacerile companiilor din centrul și sud – estul Europei. S-a pus accent pe importanța dezvoltării traficului între Portul Constanța și porturile partenere, prin revitalizarea conexiunilor directe între România, Azerbaidjan și Georgia. Operatori importanți din Portul Constanța – Comvex, CSCT, TTS și Socep au fixat întâlniri de afaceri la eveniment cu potențiali parteneri.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

O nouă alarmă falsă. Bagaj suspect pe bdul 1 Mai din Constanța

Publicat

la data de

Scris de

În această seară, 22 ianuarie, în jurul orei 19.40, polițiștii constănțeni au fost sesizați despre faptul că, pe bulevardul 1 Mai din municipiul Constanța, s-ar afla un bagaj suspect.

La fața locului au intervenit de urgență polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța pentru asigurarea perimetrului, dar și pirotehniști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale în vederea verificării conținutului bagajului în cauză.

Traficul rutier a fost întrerupt pe bdul 1 Mai și a fost deviat pe la Abator.

Din fericire, bagajul  nu conținea nimic suspect – era plin cu haine.

Reamintim că un caz similar s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, în zona City Mall Constanța. Și acolo a fost vorba tot despre o alarmă falsă.

Foto: Radio Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie accidentată mortal la intrarea în Lazu

Publicat

la data de

Scris de

Un grav accident rutier a avut loc în această seară la intrarea în localitatea Lazu, dinspre Constanța.

Potrivit dr. Claudia Tatarici – Serviciul de Ambulanță Constanța – accidentul a avut loc în apropiere de  sensul giratoriu de la Lazu.

La fața locului s-au deplasat un echipaj Saj B2 și un Smurd C, precum și echipaje ale Poliției Rutiere.

Din păcate,  victima – o femeie care era pieton – nu a mai putut fi salvată și a fost declarat decesul.

Știre în curs de actualizare.

Update: Traficul pe DN 39 a fost restricționat

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 39 Agigea-Constanța, la ieșirea din localitatea Lazu către Constanța, un pieton care se deplasa pe marginea carosabilului, a fost lovit de 2 autoturisme care nu l-au observat. Impactul a dus la decesul acestuia. Traficul rutier este restricționat pe sensul de mers Agigea-Constanța.

Foto: Ziua de Constanța

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbații care au murit în accidentul rutier de azi făceau întreceri ilegale acum câteva zile

Publicat

la data de

Scris de

Doi bărbați și-au pierdut viața azi, într-un accident rutier care s-a produs la ieșirea din localitatea Nazarcea. Un altul a fost transportat în stare de comă la spitalul județean Constanța.

Autoturismul în care erau cele trei persoane s-a răsturnat în afara părții carosabile. Informații găsiți în textul de mai jos:

(Update) Un autoturism s-a răsturnat la intrarea în localitatea Galeșu. Doi bărbați au murit

Se pare că făceau o întrecere ilegală, iar mașina în care se aflau 3 persoane, cu vârste cuprinse între 25 și 40 de ani, a părăsit partea carosabilă, răsturnându-se.

Potrivit informațiilor de la fața locului, cei trei bărbați au participat și la cursa ilegală de mașini care a avut loc în seara zilei de 19 ianuarie pe autostrada A2.

Au fost identificați și permisele de conducere le-au fost suspendate. De asemenea, aveau și dosar penal. Dosarul este instrumentat de Poliția Autostrăzi.

Cu toate acestea, au continuat să facă liniuțe cu mașinile.

Întrecerea de azi a fost fatală pentru doi dintre ei.

Vezi detaliile despre identificarea participanților la cursa ilegală din seara zilei de 19 ianuarie.

Foto: Ziua de Constanța

Bărbații care făceau ”liniuțe” cu mașinile pe Autostrada A2 au fost IDENTIFICAȚI

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: