Connect with us

Societate

Ziua Educației, prilej pentru activități variate la Școala ”Gheorghe Țițeica”

Adrian Cârlescu

Publicat

la

Joi , 5 octombrie,  elevii de la Școala Gimnazială nr. 30 ”Gheorghe Țițeica” au sărbătorit alături de învățătorii și profesorii  lor Ziua Educației. Majoritatea cadrelor didactice au ales să iasă din tiparul activităților zilnice și să se bucure împreună cu elevii lor de acest moment aniversar.

O bună parte dintre elevii cei mai mici, ai claselor pregătitoare, I și a II-a, au călătorit pe tărâmul fermecat al basmului, printr-o serie de activități intitulate, generic, ”În lumea poveștilor”. Au ascultat texte interesante, au vizionat ecranizări ale unora dintre poveștile cele mai cunoscute și s-au simțit ei înșiși Ilene Cosânzene și Feți-Frumoși atotputernici în jocuri de rol amuzante. Alte clase de nivel primar, alături de elevi ai claselor a V-a și a VI-a, au vizionat spectacolul ”D-L Goe și ai lui”, o abordare în stil music-hall a celebrei scrieri a lui Ion Luca Caragiale, desfășurat la Casa de Cultură.

O altă serie de acțiuni au fost circumscrise unei probleme extrem de stringente: ”Siguranța în școli”. În colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, cu Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța, cu Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității și Asociația Psiho Trafiq, elevii claselor ID, a II-a E, a III-a D, a IV-a D au luat la cunoștință elemente ale unui comportament responsabil față de ceilalți, dar și față de sine în timpul programului școlar. În aceeași idee și având ca parteneri Poliția Rutieră Constanța, elevii clasei pregătitoare C au participat la activitatea ”Drumul meu spre școală”, prin care au conștientizat pericolele ce pot apărea în trafic ca pietoni și care sunt constantele unui abordări responsabile de participant la trafic.

”Învăț, creez, cânt și dansez” este titlul unui proiect ce a avut în centru tema toamnei, derulat la clasa a II-a C de către p.i.p. Daniela Machedon. Ușa clasei a fost deschisă și pentru părinți, care s-au implicat în finalizarea acestui proiect chiar de ”Ziua Educației”: machete, desene, poezii și cântece despre toamnă, dansuri originale, lucrul în echipă, acestea au fost ingredientele unei activități foarte atractive.

Elevii clasei a IV-a A, coordonați de p.i.p. Anca Medeșan, au desfășurat o interesantă lecție de istorie la Monumentul de la Adamclisi, acolo unde au putut studia izvoare istorice despre care aflaseră deja la școală. Intenția a fost aceea ca ei să fie motivați pentru studiul istoriei, să fie curioși și dornici să investească timp și suflet în această disciplină ce îi va face să își cunoască rădăcinile.

Nu în ultimul rând, vineri 6 octombrie, Ziua Educației s-a prelungit printr-o activitate intitulată Caravana ”Sănătate prin sport”, organizată de Primăria Constanța și de Clubul Sportiv Phoenix Constanța. Au participat toți cei peste 1250 de elevi ai Școlii ”Gheorghe Țițeica” la handbal, baschet și fotbal, după o încălzire supravegheată atent de tinerii antrenori implicați în proiect.

”Putem conchide că a fost un sfârșit de săptămână educativ la Școala ”Gheorghe Țițeica”, pe mai multe planuri : cultură, educație civică, educație rutieră și sport. Ne dorim ca elevii noștri să se simtă bine alături de profesorii lor, să se creeze o relație solidă între ei, în care încrederea și respectul reciproc să fie cheia reușitei școlare.”, a declarat Cici-Corina Vlad, directorul-adjunct al instituției constănțene.

Consilier de imagine, prof. Veronica-Diana Hagi

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Societate

A început campania de vaccinare anti-COVID în centrele DGASPC Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi a început campania de vaccinare anti-COVID în cadrul serviciilor sociale cu cazare aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

În data de 07.01.2021 a fost efectuată catagrafierea personalului și beneficiarilor din serviciile de tip rezidențial publice și private de pe raza județului Constanța.

”Menționăm faptul că, personalul și beneficiarii din centrele rezidențiale și medico-sociale fac parte din categoria prioritară de persoane ce urmează a fi vaccinate în etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare împotriva SARS-Cov-2, care a început în data de 15.01.2021.”, a precizat Carmen Răducu, director general al DGASPC Constanța.

Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a efectuat programări cu privire la efectuarea vaccinării personalului și beneficiarilor din cadrul serviciilor sociale cu cazare pentru adulţi şi copii, aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Astăzi a avut loc vaccinarea unui număr de 263 de persoane dintre care 30 sunt angajaţi şi 233 beneficiari, protejaţi în următoarele servicii sociale cu cazare pentru adulţi cu dizabilităţi, respectiv: Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Armonia, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Sfântul Andrei, Centrul de Abilitare şi Reabilitare Sfântul Luca, Locuinţa Maxim Protejată Casa Aurelia şi Locuinţa Maxim Protejată Negru Vodă, toate serviciile menţionate, având sediul în oraşul Negru Vodă.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Cuțite confiscate în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, în urma descoperirii, împreună cu lucrătorii vamali, într-un container sosit din China, a unor bunuri în valoare de 92.500 lei.

În data de 22.12.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Vamal Constanța Sud la un container sosit din China, care avea ca destinatar o societate comercială din Bucureşti.

În urma controlului, au fost descoperite 120 de pachete cuțite susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, în data de 14.01.2021, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 92.500 lei.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Mâine, Ziua Culturii Naționale la Teatrul de Stat Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Mâine, de Ziua Culturii Naționale, la ora 19:00, Teatrul de Stat Constanța va difuza online, pe pagina de Facebook, un proiect video-teatral, intitulat „Peninsula misterioasă”, dedicat memoriei regretatei Doina Păuleanu, marcantă personalitate a Constanței, critic și istoric de artă și director al Muzeului de Artă din Constanța. Proiectul este realizat de Teatrul de Stat Constanța în colaborare cu Primăria Constanța și cu sprijinul Radio Sky și Dobrogea TV. Actorii care participă la acest proiect sunt Florina Stănculeț, Mirela Pană, Dan Cojocaru și Andrei Cantaragiu.

Prin vocile lor, vom aduce în fața publicului constănțean câteva fragmente din ultima carte a Doinei Păuleanu, dedicată orașului pe care l-a iubit. Cu acribie și cu tenacitate, fermecată fiind de istoria și de patrimoniul cultural al Constanței, ea a cercetat trecutul și ne-a pus la dispoziție mijlocul de acces la informații necunoscute sau ignorate, care nu fac decât să ne sporească atașamentul față de orașul în care trăim.

De asemenea, mâine vom lansa evenimentul „CULtură vs. COOLtură”, un concurs de dezbateri ce se va desfășura în perioada 15 – 24 ianuarie 2020, de la Ziua Culturii Naționale până la Ziua Unirii Principatelor, organizat de Teatrul de Stat Constanța, Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022 și Federația Organizațiilor Nonguvernamentale de Tineret din Constanța, în parteneriat cu Primăria Constanța. Opt echipe de liceeni din Constanța vor dezbate, în sistemul competitiv uzual de debate, teme legate de patrimoniul cultural românesc. Finala va fi transmisă în livestream.

La ora 20:00, vom difuza pe pagina de Facebook a TSC spectacolul „Niște năroji”, o dramatizare de Iulian Enache după volumul lui Marin Sorescu, „La Lilieci”.

Tot pentru a marca ziua nașterii celui mai mare și emblematic poet român, care, din 2010, a devenit Ziua Culturii Naționale, fațada Teatrului de Stat Constanța va fi luminată festiv în seara de 15 Ianuarie, acțiune prin care TSC se alătură proiectului „Flacăra Culturii” derulat, cu această ocazie, de Ministerul Culturii.

Comunicat de presă al Teatrului de Stat Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: