Connect with us

Actual

Ziua Portului Constanța la Budapesta. Au participat zeci de companii din țară și străinătate

Published

on

port constanta budapesta

Astăzi, 22 martie, la Park Inn Hotel by Radisson din Budapesta s-a desfășurat cea de-a 15-a ediție a Zilei Portului Constanța la Budapesta, eveniment organizat de Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța. Scopul acestui eveniment a fost promovarea potențialului Portului Constanța.

Evenimentul de astăzi oferă reprezentanților portului Constanța posibilitatea să își consolideze relațiile de afacerii cu partenerii ungari, dar și să dezvolte noi colaborări. Pe parcursul edițiilor anterioare, evenimentul a devenit punctul de întâlnire al celor mai importanți actori din zonă în domeniul transporturilor, logisticii și agro-business, la această ediție fiind prezenți peste 140 de participanți, reprezentând 85 de companii din Ungaria, Croația și Serbia.

Alături de CN Administrația Porturilor Maritime SA, au fost reprezentate la Budapesta companii de referință de pe platforma portuară – Chimpex, Comvex, Romcargo Maritime, Sea Container Services, Silk Route Shipping, Transport Trade Services, Umex.

La eveniment a fost prezent și ambasadorul României în Ungaria, ES Gabriel Cătălin Șopandă.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate subiecte legate de reconfigurarea rutelor de transport Asia Centrală – Marea Caspică – Marea Neagră și de importanța acordată legăturii cu porturile poloneze și Marea Baltică. În actualul context, se pot crea și oferi noi servicii clienților și partenerilor din hinterland, în cazul acesta Ungaria, care pot accesa noi piețe prin intermediul Portului Constanța.

O atenție deosebită se acordă inițiativelor pentru noi linii regulate Ro-Ro cu porturile Poti (Georgia) și Karasu (Turcia).

Administrația Porturilor Maritime a prezentat proiectele de dezvoltare finalizate recent, precum și proiectele lansate pentru perioada următoare, cu scopul de a îmbunătăți condițiile de operare în porturile maritime românești, pentru eficientizarea condițiilor de tranzitare a fluxurilor de marfă către\dinspre hinterlandul deservit.

La finalul evenimentului, au avut loc întâlniri B2B între reprezentanții companiilor prezente, interesate în ceea ce privește lansarea și dezvoltarea unor noi lanțuri logistice, adaptate la situația actuală.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!