Conecteaza-te cu noi

Politica

20 mai – triplă semnificație pentru PSD. Vezi ce au în comun Dragnea, Mazăre și Iliescu!

Published

on

Luni, 20 mai, e o zi importantă pentru toată suflarea social democrată din România. În primul rând, 20 mai este ziua în care șeful suprem al PSD, Liviu Dragnea, se va prezenta în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul în care acesta contestă condamnarea la 3 ani și 6 luni de închisoare primită în cazul angajării fictive a două secretare PSD la Direcția Copilului Teleorman. În acest caz, se așteaptă o decizie definitivă a instanței. Potrivit g4media.ro, procurorul DNA de ședință, Raluca Mirică, a cerut completului, la termenul din 15 aprilie, să sesizeze CCR cu două excepții de neconstituționalitate, iar instanța a decis să le acorde avocaților apărării timp să își pregătească strategia de apărare după sesizările ridicate de DNA.

„DNA a ridicat două excepții de neconstituționalitate, una pentru Articolul 174 din Codul Penal și a doua pe art 29 din legea 78/2000, articolul privind completurile specializate pe corupție. Avocații inculpaților au cerut termen pentru a lua la cunoștință cererile DNA. În timpul termenului de luni, și avocații inculpaților au cerut amânarea pentru a aștepta decizia CCR pe sesizarea lui Florin Iordache privind nelegalitatea completurilor de 3 judecători. De notat că la 1 iunie Luciana Mera, judecătoare care face parte din complet, se pensionează, ceea ce ar putea duce la o reluare a procesului de la început, în funcție de decizia completului“, mai spune sursa citată.

Mazăre se întoarce acasă…„la răcoare!“

Tot în 20 mai, este așteptat să fie adus în țară fostul primar al Constanței Radu Mazăre, un fost membru marcant al PSD, care are are de executat o condamnare definitivă de 9 ani de închisoare în dosarul privind retrocedarea plajelor. Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române anunță că, în urma informării transmise de autoritățile din Republica Madagascar, s-a constituit o escortă, formată din polițiști români, care se va deplasa în Republica Madagascar, pentru preluarea persoanei urmărite internațional, Radu Mazăre, întoarcerea pe teritoriul României urmând a avea loc în 20 mai 2019.

Advertisement

20 mai, „Duminica Orbului” pentru Ion Iliescu

Tot 20 mai are o semnificație aparte pentru suflarea PSD. În urmă cu 29 de ani, la 20 mai, au avut loc primele alegeri legislative libere din România, simultan cu scrutinul prezidențial, în ceea ce avea să rămână în istorie drept „Duminica Orbului”. A rezultat o victorie zdrobitoare pentru FSN și pentru Ion Iliescu. Au votat atunci aproape 15 milioane de cetățeni, iar mai bine de 85% dintre cei cu drept de vot au votat cu Ion Iliescu, creatorul PSD-ului condus acum de Dragnea.

 

 

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions