Connect with us

Administratie

320 de copii din Castelu au alergat la Crosul Educației. Un model de conviețuire și implicare socială

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Asociația Reality Check a revenit la Castelu, cu un nou proiect frumos, derulat în parteneriat cu administrația publică locală și școala gimnazială din localitate. Vorbim aici de un cros al educației, la care au participat 320 de copii din Castelu, de naționalități și condiții sociale diferite. Toți copii sunt la fel și au drepturi egale la educație – acesta este un crez comun al reprezentanților Primăriei Castelu și al organizației nonguvernamentale Reality Check, care, împreună, de-a lungul anilor, au organizat numeroase acțiuni de voluntariat, de implicare socială și de prevenire a abandonului școlar. Ultima acțiune anterioară crosului a fost o caravană medicală, cu specialiști germani și români care au oferit consultații de specialitate atât copiilor, cât și adulților. Micuții au avut parte și de servicii stomatologice.

Revenind la Crosul Educației, trebuie să spunem că această acțiune a avut loc duminică, 23 septembrie a.c. Toți participanții, 320 la număr, au terminat cursa de alergare și au fost medaliați. 30 dintre ei, în ordinea în care au finalizat cursa de alergare, au primit și premii oferite de sponsorul manifestării, Kaufland România.

Iată, mai jos, postarea Asociației Reality Check din rețeaua Facebook, dedicată acestui eveniment:

”Duminică a fost bucurie mare la Castelu! Peste 320 de copii au participat la Crosul pentru Educație, deschis tuturor copiilor din comună. Alergătorii mici și mari s-au trezit dis de dimineață, și-au preluat echipamentul și s-au prezentat emoționați la linia de start. Au fost cinci categorii de vârstă, între 3 și 18 ani, cu cinci trasee diferite. Toți copiii au terminat cursa și au primit medalii, iar cei mai rapizi 30 dintre ei au câștigat și premii. În mod simbolic, startul și linia de sosire au fost la școală.
Castelu e o comună mare și diversă, cu zone extrem de sărace și zone unde oamenii trăiesc mai bine, cu copii de mai multe etnii, care vorbesc limbi diferite și au culturi diferite. Crosul pentru Educație i-a adus pe toți împreună și, cel puțin pentru câteva ore, diferențele s-au estompat și toți copiii s-au aplaudat între ei cu zgomot, vervă și chiote de bucurie.
Mulțumim Kaufland Romania că a făcut posibil acest eveniment și că ne-a dat ocazia să transmitem întregii comunități că toți copiii sunt la fel și că toți au același drept la educație. Mulțumim, Kathi Scheidereiter!
Partenerii noștri în organizarea crosului au fost Primăria Castelu și Școala Gimnazială Nr.1 Castelu. Mulțumiri speciale echipei școlii (celor peste 20 de profesori, directorilor școlii – Anghelina Târnă și Cosmin Ungureanu, mediatoarei școlare, oamenilor de serviciu) și lui Onur-Arda Salim, care au ajutat mult ieri.
Asociatia OvidiuRo, AQUA Carpatica, BIC Romania, Bookster, Decathlon Romania, Fruteria, Parmafood Group Distribution, Romstal Romania și Ruvix ne-au ajutat să le oferim copiilor o zi de neuiat. Mulțumim.
Despre super-voluntarii care au venit la Castelu nu putem spune decât că au fost perfecți. Ei sunt: Florin Mija, Antonia Bobea, Petre Bobea, Simona Bobea, Robert Caragea, Gabriel Cateliu, Mihaela Ciocoiu, Andra Croitoru, Ada Filip, Mani Gutau, Georgiana Ilaş, Adina Lica, Carmen Macavei, Cosmin Militaru, Luca Oghina, Andrei Panaitescu, Vlad Popa, Lo Romanov, Sînziana Sumbasacu, Teodor Stancu, Alexandra Toderita și zece voluntari de la Community Aid Romania din Medgidia.
Mulțumim mult tuturor!”.

 

Comments

comments

Administratie

Constanța: Strada Cernica din cartierul Baba Novac, construită de la zero!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de investiții în cartierul Baba Novac. Angajații SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de asfaltare a străzii Cernica.

S-a turnat îmbrăcăminte din beton asfaltic pe o lungime de 268 de metri, după ce infrastructura terenului a fost consolidată cu mai multe straturi de pietriș.

Strada a fost amenajată pentru ca traficul rutier să se desfășoare în condiții optime.

Paralel, echipele municipalității continuă intervențiile în cartierul Baba Novac, pe străzile Prelungirea Barbu Ștefănescu Delavrancea și Alexandru Alexandridi.

“Facem din nou apel către locuitorii din zonă să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări, pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor”, transmit reprezentanții Primăriei municipiului Constanța prin intermediul unui comunicat remis redacției.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Deputatul Stelian Ion îi oferă o contra-replică dură reprezentantului firmei Seaview Media pe tema panotajului publicitar

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul de Constanța al USR, Stelian Ion, continuă disputa cu cei care s-au ocupat de panotajul publicitar în ultimii 15 ani în Constanța. Mai exact, cu reprezentantul firmei Seaview Media, Ionuţ Barbu. Stelian Ion îi oferă o contra-replică acestuia și îl acuză că este „tovarăş de afaceri într-o gaşcă de fugari, cercetaţi, inculpaţi şi condamnaţi penal, adică banda care de vreo 20 de ani spoliază, sărăceşte acest oraş şi drenează cu nesimţire banul public către propiile buzunare.“

„La conferința de presă de vineri, am tras un semnal de alarmă referitor la panotajul publicitar din Constanța. Cu toate că monopolul deținut timp de 15 ani la Constanța de firma prietenilor lui Mazăre a expirat în iulie 2019, situația este încurcată, iar panourile acestei firme nu au fost demontate nici până azi.

În cei 15 ani, Primăria Constanța a pierdut foarte mulți bani încasând sume extrem de mici, în vreme ce firma, fără să facă mare lucru, și-a umplut conturile. Dincolo de spolierea banului public, autorizarea acestor panouri a fost ilegală pentru că s-a făcut pe durată nedeterminată, deși legea impune eliberarea unor autorizații provizorii. Pesemne că mafia mazăristă se credea veșnică la Constanța. Mai mult, panourile nu au inscripționat numărul autorizației și am primit sesizări că, în realitate, sunt mult mai multe panouri fără autorizație. De asemenea, numeroase panouri sunt amplasate în mod ilegal pe spațiile verzi, iar altele sunt puse în locuri care obturează vizibilitatea în trafic. I-am cerut primarului să ia urgent măsuri pentru desființarea acestora și pentru adoptarea unui nou regulament în conformitate cu legea actuală, care oricum este prea generoasă cu activitatea de publicitate stradală. Cunosc domeniul pentru că am propus mai multe amendamente la legile care-l reglementează, dar din păcate, au fost respinse, primând interesele „băieților deștepți”.

Care a fost ecoul acestui semnal de alarmă? În loc să vină din partea Primăriei Constanța, replica a dat-o patronul firmei căreia i-a expirat monopolul, a cărui calitate principală este prietenia cu Mazăre, Strutinski, Schwartzenberg etc. Să-i zicem Stomatologul.

El a aflat acum „că există Stelian Ion”. E genul de replică pe care o tot auzeai la Vadim Tudor: „Cine eşti tu să comentezi ce fac eu? N-am auzit de tine”. De parcă trebuie să fii cel puțin ministru ca să-ți permiți să vorbești despre mitocăniile sau matrapazlâcurile cuiva. Și sigur că dacă n-ai urmărit activitatea parlamentului în ultimii trei ani, n-aveai de unde să ştii că exist. Dacă nu ți-au spus prietenii tăi care ţi-au oferit contracte publice și finanțări de milioane (aici: https://bit.ly/2LyGEkm) că am câştigat nişte procese prin care am salvat câteva spaţii verzi în Constanța, iar n-aveai de unde să ştii cine sunt.

Pe tine, în schimb, Stomatologule, te identifică precis tot omul: tovarăş de afaceri într-o gaşcă de fugari, cercetaţi, inculpaţi şi condamnaţi penal, adică banda care de vreo 20 de ani spoliază, sărăceşte acest oraş şi drenează cu nesimţire banul public către propiile buzunare. Și poate te-a mai reținut omul, Stomatologule, pentru că în 2008 donai alianței PSD-PC prin firmele familiei circa 150.000 de euro, după cum scrie și România curată (aici: https://bit.ly/33ZQFx5). Cum de ai simțit nevoia să fii atât de generos cu PSD-ul, tu țărănist și monarhist ce n-a văzut Grand Prix-ul de pe Siutghiol?

În schimb, nu prea îi este clar omului de ce simți nevoia să te înnobilezi spunându-ți cu suficiență stomatolog. Te întreb pentru că după absolvire nu ți-a luat mult să intri în circuitul banilor publici orientați de Mazăre către cine dorea el. Când ai avut vreme să fii și stomatolog adevărat, nu doar purtător de diplomă? Sau ți-ai făcut averea punându-le plombe prietenilor puşcăriaşi Mazăre şi Nicuşor, condamnatului Strutinsky sau fugarului Elan. La asta să se fi referit presa care te numește “veşnic abonat la contracte cu primăria” sau “afacerist de casă al primăriei”?

Ori Stomatologul era numele tău de rol în cadrul grupului de prieteni penali, aşa cum se mai alintă membrii unor organizaţii italiene.

Dar Stomatologul Republicii Mazăre nu se oprește aici căci îi place teribil să se vadă tenor în aria aroganței fără margini: „În calitate de persoană mandatată de industria de publicitate stradală, pot să spun că…” Pe cine reprezinți tu, Stomatologule? Industria de care spui a aflat că vorbeşti în numele ei? Le-ai dat măcar un telefon înainte? Chiar nu mai aveți niciunul din gașca asta simțul ridicolului?

Și tot Stomatologul:

– „panourile au autorizație de construire” – da, au autorizații, dar i l e g a l e pentru că trebuia să fie provizorii; Mazăre însă a fost generos cu tine și ți le-a dat pe durată nedeterminată.

– „regulament există” – da, există, dar trebuia modificat demult pentru că e în contradicție cu legea actuală

– „se lucrează de 6 luni la unul nou și adaptat legii existente”- cam câți ani trebuie sa treacă pentru intrarea în legalitate la Constanța?

– „panourile plătesc taxa de publicitate și taxa de ocupare a domeniului public” – care taxe? alea mici pe care ți le-a stabilit Mazăre prietenește?

– „panourile se dau jos numai cu autorizație de demolare” – asta ziceam și eu: hai cu demolarea odată! Şi să spui că funcționarilor din primărie le e frică să elibereze autorizațiile de demolare e o prostie. Le e frică probabil de Făgădău și de tine, Stomatologule, că eu sigur nu le voi face plângere dacă aprobă demolarea odioșeniilor ălora.

– „ameninţă în mod securistoid cu reclamaţii la organe” – ai exact discursul lui Mazăre, al lui Nicușor Constantinescu și al lui Dragnea. Întrebat dacă mă cunoaște, Mazăre îi răspundea din Madagascar unui jurnalist: „Habar n-am cine este și nici n-am treabă cu securiștii useristi”. În lipsă de alte argumente, o țineți ca niște râșnițe p-asta cu securismul. Eu la revoluție aveam 12 ani, în schimb, șeful PSD Constanța, partidul prietenilor tăi infractori, era securist cu acte în regulă.

Inevitabile reacţiile unor astfel de personaje când începi să scormoneşti şi să vorbeşti despre Constanţa jefuită. Şi vom vedea tot mai multe, nu doar din partea Stomatologului. Pentru că nu este vorba doar despre el aici.

Trebuie să fie clar pentru toată lumea că peisajul dezolant al Constanţei n-a fost dat de Dumnezeu, ci a ajuns să arate așa după vreo 20 de ani de pesedism în variantă măzăristă, adică corupție și pomeni cât cuprinde cu o spoială de socialism bolivarian. Iar vina nu aparţine doar actualilor pușcăriași Mazăre, Nicuşor sau alunecosului domn Făgădău, ci unei liote de căpuşe cu o obrăznicie trufaşă cum este domnul Stomatolog, ins exemplar pentru toţi cei care s-au văzut peste noapte aristocraţi din afaceri dubioase cu statul.

Eu n-am un război personal cu nimeni și nu mă războiesc cu trecutul. Va fi treaba instituțiilor competente să investigheze ce s-a întâmplat în primărie în toți acești ani și să scoată la suprafață putregaiul, care, incontestabil, există din plin. Vreau doar să fac din Constanța un spațiu în care locuitorii să se simtă confortabil și să prospere, iar turiștii să vină cu drag, o urbe mândră și comparabilă cu celelalte mari orașe ale României, de care acum Constanța este atât de departe, un loc cu un mediu de afaceri sănătos, un loc al capitalismului adevărat, nu de cumetrie și șprițuială, așa cum a fost Republica Mazăre. Dar dacă în acest demers al meu ajung să sesizez anumite aspecte care au afectat orașul, nu voi ezita să le anunț public indiferent de cine se va simți deranjat.“, se arată în comentariul lui Stelian Ion.

Deputatul Stelian Ion îi cere primarului Decebal Făgădău desființarea panourilor publicitare

https://www.ordinea.ro/ionut-barbu-seaview-media-reactioneaza-dupa-acuzele-lui-stelian-ion-vezi-ce-spune/

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Ionuţ Barbu, Seaview Media, reacţionează după acuzele deputatului Stelian Ion. Vezi ce spune

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, într-o conferinţă de presă, deputatul USR Stelian Ion i-a cerut primarului Decebal Făgădău să adopte de urgență regulamentul privind panotajul publicitar stradal.

Parlamentarul de Constanţa a atras atenția că aceste contracte trebuie făcute transparent și nu pentru o perioadă îndelungată, de 15 ani, cum a făcut Radu Mazăre.  Întreaga lui declaraţie referitoare la panotajul stradal o regăsiţi în textul de ieri, publicat de ordinea.ro.

Deputatul Stelian Ion îi cere primarului Decebal Făgădău desființarea panourilor publicitare

Ulterior conferinţei de presă de la sediul USR Constanţa, au apărut ştiri referitoare la acest subiect, atât în ziare, cât şi la posturile de radio şi televiziune.

În acest context, reprezentantul firmei Seaview Media, Ionuţ Barbu a transmis un drept la replică extrem de dur. Iată ce a spus:

“Azi am deschis presa, ca de obicei, și am aflat că există Stelian Ion . Cică este onor candidat și eminent avocat. Nu am reţinut de unde candidează, dar parcă era de la PMP … Parcă . Nu sunt sigur și să mă ierte dacă greșesc. Probabil că dacă nu vorbea de mine, nici nu aş fi aflat de el. Ascultând ce a avut de zis, m-am lămurit cu două aspecte în ceea ce-l privește . Sigur este candidat la ceva, sigur nu este avocat. O fi stomatolog ca mine. În sfârșit! Acum , în calitate de persoană mandatată de industria de publicitate stradală, pot să spun că panourile au autorizație de construire, regulament există, dar se lucrează de 6 luni la unul nou și adaptat legii existente, panourile plătesc taxa de publicitate și taxa de ocupare a domeniului public, panourile se dau jos numai cu autorizație de demolare.

Că panourile se autorizează și se demolează ca un bloc de locuințe și durează, că regulamentul se naște prin discuții și dezbateri pe o lege proastă și nefuncțională, că funcționarii sunt speriați, este numai vina unor personaje toxice care candidează la diverse și devin ulterior aleși . Nu tu idei, nu tu viziune, nu tu proiecte, doar plini de păreri despre orice dar mai ales plini de ei înşişi și care atacă și ameninţă în mod securistoid cu reclamaţii la “organe”. Din acest motiv, funcţionarii publici preferă blocarea tuturor demersurilor, ca o reacţie naturală de frică de a nu fi târâţi prin anchete, chiar dacă la sfârşit sunt găsiţi nevinovaţi.

Totuşi, şi spun asta și pentru un avocat ca dl Stelian, a trece prin dezbatere un regulament de publicitate cu industria este un proces necesar, obligatoriu şi lucrativ pentru toţi factorii implicaţi astfel încât, la final, clienţii să poată să-și facă reclamă, noi să putem plăti salarii angajaţilor şi taxe, iar Primăria Constanţa să încaseze taxe .

În final, îl asigur pe dl Stelian că, oricâte prostii ar spune , campania electorală tot o să-l coste, pentru că noi nu lucrăm nici în varianta Black Friday, nici pe promisiuni de genul “te rezolv eu, boss, când ajung acolo…”,  nici gratis  – aviz și altor amatori de servicii gratuite sub amenințarea că: “dacă nu te conformezi… vedem noi, am eu grijă de tine!“ .

Cu deosebit respect, Ionut Barbu

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: