Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

320 de copii din Castelu au alergat la Crosul Educației. Un model de conviețuire și implicare socială

Published

on

Asociația Reality Check a revenit la Castelu, cu un nou proiect frumos, derulat în parteneriat cu administrația publică locală și școala gimnazială din localitate. Vorbim aici de un cros al educației, la care au participat 320 de copii din Castelu, de naționalități și condiții sociale diferite. Toți copii sunt la fel și au drepturi egale la educație – acesta este un crez comun al reprezentanților Primăriei Castelu și al organizației nonguvernamentale Reality Check, care, împreună, de-a lungul anilor, au organizat numeroase acțiuni de voluntariat, de implicare socială și de prevenire a abandonului școlar. Ultima acțiune anterioară crosului a fost o caravană medicală, cu specialiști germani și români care au oferit consultații de specialitate atât copiilor, cât și adulților. Micuții au avut parte și de servicii stomatologice.

Revenind la Crosul Educației, trebuie să spunem că această acțiune a avut loc duminică, 23 septembrie a.c. Toți participanții, 320 la număr, au terminat cursa de alergare și au fost medaliați. 30 dintre ei, în ordinea în care au finalizat cursa de alergare, au primit și premii oferite de sponsorul manifestării, Kaufland România.

Iată, mai jos, postarea Asociației Reality Check din rețeaua Facebook, dedicată acestui eveniment:

”Duminică a fost bucurie mare la Castelu! Peste 320 de copii au participat la Crosul pentru Educație, deschis tuturor copiilor din comună. Alergătorii mici și mari s-au trezit dis de dimineață, și-au preluat echipamentul și s-au prezentat emoționați la linia de start. Au fost cinci categorii de vârstă, între 3 și 18 ani, cu cinci trasee diferite. Toți copiii au terminat cursa și au primit medalii, iar cei mai rapizi 30 dintre ei au câștigat și premii. În mod simbolic, startul și linia de sosire au fost la școală.
Castelu e o comună mare și diversă, cu zone extrem de sărace și zone unde oamenii trăiesc mai bine, cu copii de mai multe etnii, care vorbesc limbi diferite și au culturi diferite. Crosul pentru Educație i-a adus pe toți împreună și, cel puțin pentru câteva ore, diferențele s-au estompat și toți copiii s-au aplaudat între ei cu zgomot, vervă și chiote de bucurie.
Mulțumim Kaufland Romania că a făcut posibil acest eveniment și că ne-a dat ocazia să transmitem întregii comunități că toți copiii sunt la fel și că toți au același drept la educație. Mulțumim, Kathi Scheidereiter!
Partenerii noștri în organizarea crosului au fost Primăria Castelu și Școala Gimnazială Nr.1 Castelu. Mulțumiri speciale echipei școlii (celor peste 20 de profesori, directorilor școlii – Anghelina Târnă și Cosmin Ungureanu, mediatoarei școlare, oamenilor de serviciu) și lui Onur-Arda Salim, care au ajutat mult ieri.
Asociatia OvidiuRo, AQUA Carpatica, BIC Romania, Bookster, Decathlon Romania, Fruteria, Parmafood Group Distribution, Romstal Romania și Ruvix ne-au ajutat să le oferim copiilor o zi de neuiat. Mulțumim.
Despre super-voluntarii care au venit la Castelu nu putem spune decât că au fost perfecți. Ei sunt: Florin Mija, Antonia Bobea, Petre Bobea, Simona Bobea, Robert Caragea, Gabriel Cateliu, Mihaela Ciocoiu, Andra Croitoru, Ada Filip, Mani Gutau, Georgiana Ilaş, Adina Lica, Carmen Macavei, Cosmin Militaru, Luca Oghina, Andrei Panaitescu, Vlad Popa, Lo Romanov, Sînziana Sumbasacu, Teodor Stancu, Alexandra Toderita și zece voluntari de la Community Aid Romania din Medgidia.
Mulțumim mult tuturor!”.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions