Connect with us

Administratie

A început amenajarea sensului giratoriu de la Lumina

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

D.R.D.P. Constanța anunță că în data de 22 iunie 2020 a fost predat amplasamentul în vederea realizării obiectivului “Amenajare sens giratoriu DN 22, km 286+050 cu DJ 226 (loc. Lumina-CT)” și a fost montată semnalizarea rutieră temporară.

“În zonă se va circula dirijat, cu restricție de viteză de 40 km/h. Termenul estimat de finalizare a lucrărilor este 31 iulie 2020”, informează conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța.

Conducerea Primăriei comunei constănțene Lumina a anunțat că, după îndelungi demersuri și proceduri ce au trebuit urmate a fost emisă Autorizatia de construcție în vederea execuției lucrărilor de „Amenajare sens giratoriu intersecție DN 22 (km 286+050) cu DJ 226 (localitatea Lumina)”.

Demersurile pentru amenajarea sensului giratoriu din “intersecția morții” – așa cum a fost denumită intrarea în comuna Lumina dinspre orașul Ovidiu – au fost începute de mult timp. Pentru susținerea proiectului a fost inițiată o petiție, a fost organizat un miting, toate demersurile fiind susținute și de actualul prefect al județului Constanța, George Sergiu Niculescu. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, în calitate de consilier județean ales, a inițiat mai multe demersuri pentru ca sensul giratoriu de la Lumina să prindă contur.

Detalii găsiți aici:

A fost emisă autorizația de construcție a sensului giratoriu de la Lumina

Iată și mesajul administrației locale din comuna Lumina:

De mai multi ani una din nemultumirile locuitorilor din comuna Lumina, dar si a celor ce tranziteaza localitatea, este legata de traficul extrem de aglomerat si accidentele rutiere frecvente ce au loc la intersectia dintre DN 22 (E87) si DJ 226.

Intr-un raspuns dat de primarul Comunei Lumina, domnul Ioan Roman, pe aceasta tema , se precizeaza faptul ca:

„Drumul National 22(E87) este in administrarea Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Constanta. Astfel, toate investitiile, reparatiile si chiar deszapezirile pe acest drum sunt in sarcina CNADNR. In Lumina sunt doua astfel de drumuri pe care primaria nu are voie sa intervina, DJ 226 ce tranziteaza localitatea aflandu-se si el in administrarea Regiei Judetene de Drumuri si Poduri Constanta. In anii trecuti, luand in calcul si lucrarile de pe Drumul Judetean 226 (portiunea de la pod spre Navodari), cei de la Drumuri Naționale au considerat ca nu este necesar un sens giratoriu la momentul respectiv.

Cu toate acestea, la fel ca multi dintre voi, consider mai mult decat necesara existenta unui sens giratoriu in intersectia respectiva si, de-a lungul timpului, am trimis mai multe adrese catre CNADNR in acest sens si am avut stabilite mai multe intalniri cu reprezentantii acestei institutii.”

Demersurile Primariei Lumina dateaza inca din anul 2017, din pacate abia in luna decembrie 2018, s-a reusit stabilirea unei intalniri operative la sediul Primariei Lumina cu reprezentanti ai CNAIR – Directia Regionala De Drumuri si Poduri Constanta, Regia Autonoma Judeteana de Drumuri si Poduri Constanta, Consiliul Judetean Constanta dar si ai Primariei Comunei Lumina. In urma acestei intalniri au fost stabilite masuri ce vor fi luate de catre fiecare institutie in parte.

Desi portiunea de drum pe care se solicita construirea unui sens giratoriu nu se afla in administrarea Comunei Lumina, primaria si-a asumat realizarea masuratorilor topografice pe baza carora se va stabili solutia de sistematizare geometrica a intersectiei dintre Drumul National 22 (E87) si Drumul Judetean 226. UAT Lumina a transmis aceste masuratori catre DRDP Constanta, aceasta institutie urmand sa o prezinte partilor implicate.

Dupa acceptarea propunerii solutiei de sistematizare geometrica a intersectiei de catre partile implicate, respectiv UAT Comuna Lumina, Consiliul Judetean Constanta, prin RAJDP Constanta, CNAIR prin DRDP Constanta, se va incheia un protocol de colaborare. Prin acest protocol de colaborare se vor stabili obligatiile partilor in vederea edificarii acestui obiectiv.

ACTUALIZARE

La începutul lunii iulie 2019, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (CNAIR) a semnat contractul pentru serviciile de proiectare a sensului giratoriu la intersectia dintre DN 22 (E87) si DJ 226.

De asemenea, în urma discuțiilor pe care domnul primar, Ioan Roman, le-a purtat cu subprefectul județului Constanța și comisarii din cadrul Serviciului Poliției Rutiere, s-a hotărât ca în după-amiaza fiecărei duminici un agent rutier să dirijeze și să fluidizeze circulația în intersecție.

După cum unii dintre dvs. au observat deja, în ultimele trei duminici, la orele de circulație intensă, s-a simțit o fluidizare notabilă a traficului rutier. Din păcate, din cauza unui deficit de personal, agenții rutieri nu pot fi detașați permanent în intersecție, însă important este că problema este conștientizată la toate nivelurile administrative ale județului și că, în sfârșit, discuțiile se vor concretiza prin realizarea unui sens giratoriu.

Comments

comments

Administratie

Constanța. Carosabil asfaltat pe strada Ion Voicu din cartierul Compozitorilor

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Echipele SC Confort Urban SRL au finalizat lucrările de amenajare a zonei carosabile. Strada de pământ a fost transformată într-o arteră rutieră modernă, după ce infrastructura terenului a consolidată prin lucrări de excavare și compactare.

Se execută prima etapă a lucrărilor de amenajare a carosabilului, care prevede doar un strat de asfalt și un acostament de 50 de cm de piatră. După ce această etapă este finalizată, se trece la faza doi de proiect care înseamnă intervenții pe partea exterioară, borduri și trotuare.

În paralel, pe strada Clopoțeilor continuă intervențiile asupra zonei carosabile, terenul este stabilizat prin așternerea mai multor straturi de piatră.

Prin programul de investiții în infrastructura rutieră pe care Primăria Municipiului Constanța îl implementează în cartierul Compozitorilor au fost îmbunătățite condițiile de trafic rutier pe străzile și aleile: Sabin Drăgoi, Iosif Sava, Muzicii, Ion Voicu, Nicolae Kirculescu, Ionel Perlea, Dimitrie Cuclin, Paul Constantinescu, Constantin Bobescu, Madrigalului și Haricleea Darclée. (comunicat de presă Primăria Constanța)

foto: ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Vergil Chițac cheamă Curtea de Conturi la Primăria Constanța. Ce alte decizii a mai luat primarul ales al municipiului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Încă nu a preluat mandatul de primar, însă Vergil Chițac și-a făcut deja lista priorităților. Printre acestea, primarul ales al municipiului Constanța spune că activitatea Primăriei va trebui verificată de Curtea de Conturi. De asemenea, noul edil al Constanței trasmite că va cere rapoarte de la toate Direcțiile din cadrul administrației locale și, de asemenea, va face o analiză a bugetului de venituri și cheltuieli. O altă decizie a lui Chișac privește abordarea unor discuții pe care intenționează să le aibă cu cei din conducerea furnizorilor de utilități.

Iată mesajul complet:

Dragi constănțeni, peste câteva zile ne intrăm în drepturi. În mandatul meu, vă voi prezenta transparent toată activitatea de la Primărie și voi explica fiecare acțiune și fiecare gest pe care le voi face în calitate de primar. Îmi doresc să existe dialog permanent și să nu planeze nici cea mai mică suspiciune asupra corectitudinii activității mele.
Acestea fiind zise, vă prezint mai jos care sunt lucrurile pe care le voi face imediat ce preiau mandatul în mod oficial:
1. Cer rapoarte de lucru de la toate direcțiile și instituțiile subordonate, care să îmi prezinte problemele pe termen scurt și planul de acțiuni pe termen lung;
2. Fac analiza bugetului de venituri și cheltuieli al Primăriei pentru a ști exact cum stăm și cum putem îmbunătăți situația;
3. Iau legătura cu toți furnizorii de utilități (apă, canalizare, căldură, gaze, electricitate) pentru a vedea care e situația înaintea iernii și a nu ne trezi cu surprize neplăcute;
4. Nu în ultimul rând, chem Curtea de Conturi. Voi verifica cu exactitate legalitatea cheltuirii banului public până în acest moment și a contractelor aflate în derulare.
O altă problemă o reprezintă șefii din Direcții care sunt numiți politic și care nu performează. Vă garantez că reformăm administrația și modul în care vom face management la Primărie. Și începem de sus, de la top-management, unde sunt probleme foarte mari.
Va fi mult de lucru și voi întâmpina probleme numeroase, sunt perfect conștient de acest lucru. Dar cunosc administrație și procesele de lucru. Sunt convins că împreună vom transforma Primăria și vom performa pentru binele Constanței.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Serviciile Direcției Urbanism din cadrul Primărie Constanța, la un click distanță

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța lansează o platformă digitală ce le dă posibilitatea tuturor persoanelor să depună online cereri pentru eliberarea certificatelor de urbanism, autorizațiilor de construire sau autorizațiilor de desființare, precum și a altor documente care fac parte din procesul de autorizare a lucrărilor, în conformitate cu Legea 50/1991, fără a mai fi nevoie deplasarea fizică la birourile din cadrul instituției.

Aplicația poate fi accesată de pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța – www.primaria-constanta.ro sau la următorul link – https://urbanism.primaria-constanta.ro/Urbanism/firstPage.jsp#.

Autoritatea locală continuă astfel procesul de digitalizare în cadrul instituției și simplifică procedura de depunere și obținere a documentațiilor de urbanism. Începând de astăzi, actele necesare pentru emiterea docmentelor amintite se pot depune atât online, prin portal, dar și fizic la Centrul de Informare Cetățeni din City Park Mall.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: