Conecteaza-te cu noi
SEAS

Actual

A murit preotul Cătălin Moroșan. Era internat în spital după ce ingerase o substanță necunoscută

Published

on

preot morosan

Astăzi, 1 martie, la Spitalul Județean Constanța s-a stins din viață preotul Cătălin Moroșan. El era internat în secția ATI de mai bine de o lună de zile, după ce ingerase o substanță necunoscută. Medicii au făcut tot ce era omenește posibil pentru a-i salva viața. Din păcate, nu au reușit.

Cătălin Ioan Moroșan-Olari, după numele său întreg, a intrat în comă profundă la sfârșitul lunii ianuarie, pe fondul ingerării unei ”substanțe necunoscute”. Acesta a fost internat la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, pe 27 ianuarie 2023. Deși sursele noastre au declarat date despre substanța posibil ingerată, soția preotului a replicat că este vorba despre ”o substanță necunoscută”, neexistând date concludente despre natura acesteia sau despre împrejurările care au condus la această situație tragică.

Reamintim că la finele anului trecut, Cătălin Moroșan a fost schimbat din funcția de administrator al centrului de tratament de la Costinești, printr-o decizie din 8 decembrie 2022, care a fost publicată în Monitorul Oficial al României pe 11 ianuarie 2023. De asemenea, a fost înlocuit din funcția de paroh al Bisericii de la Gară.

La începutul lunii februarie, soția preotului se plângea pe pagina de facebook că încearcă de trei zile să îl transfere la un spital din capitală, dar că întâmpină piedici din partea medicilor. Medicul Mihaela Pundiche Butcaru, din cadrul SCJU, a scris că Mihaela Moroșan face acuzații nefondate la adresa spitalului.

De asemenea, aceasta afirma că medicii din capitală nu și-au dat acordul să îl primească în spitale tocmai din cauza faptului că preotul Moroșan este în stare critică. ”Este mare păcat ceea ce faceți din toate punctele de vedere….”, a completat dr. Pundiche Butcaru, care a mai scris că medicii își fac datoria față de pacienți, chiar dacă aparținătorii aruncă cu noroi în ei.

Informații detaliate despre acest caz găsiți în textul de mai jos, scris în urmă cu o lună de zile de colegul nostru Adrian Cârlescu:

Surse: Preotul de la Gară a ingerat o ”substanță necunoscută” și a intrat în comă profundă. Moroșan pierduse funcțiile de paroh și de administrator la Sfânta Elena de la Mare

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions