Conecteaza-te cu noi

Societate

Ales din primul tur, Dan Marcel Iliescu este noul rector al Universității Ovidius

Published

on

În cursul zilei de ieri au avut loc alegeri pentru desemnarea noului rector al Universității ”Ovidius” Constanța. În cursă s-au înscris trei cadre didactice, respectiv Conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu, Prof.univ.dr. Octavian Dumitru Unc și Prof.univ.dr. Eden Mamut.

Biroul Electoral Central al Universității „Ovidius” din Constanța a anunțat validarea alegerilor organizate în data de 24 iunie pentru desemnarea rectorului, prin întrunirea condiției de prezență la urne a jumătate plus unu din numărul persoanelor cu drept de vot de pe listele de votare, prevăzute de art. 35 (1) din Metodologia de organizare a alegerilor în structurile și funcțiile de conducere ale Universității „Ovidius” din Constanța, precum și a condiției prevăzute de art. 35 (2) din Metodologie, pe baza următoarelor date:

Numărul total al persoanelor cu drept de vot a fost 672. Numărul total de alegători prezenți la urne a fost de 573, iar numărul total de voturi valabil exprimate a fost 553.

Iată cum au votat cadrele didactice și reprezentanții cu drept de vot ai studenților.

Advertisement
  • Conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu: 435 de voturi
  • Prof.univ.dr. Octavian Dumitru Unc: 91 de voturi
  • Prof.univ.dr. Eden Mamut: 27 de voturi

Pentru validarea privind alegerea reactorului era necesar un număr de 337 de voturi, respectiv (672:2)+1=337.

Așadar, noul rector al Universității Ovidius este Dan Marcel Iliescu, ales din primul tur, cu 435 de voturi.

Acesta absolvea, în anul 1983, Liceul Mircea cel Bătrân din Constanţa, iar în anul 1990 era absolvent al Facultăţii de Medicină din Cadrul ”UMF Carol Davilla” Bucureşti cu media 9,50 (Lucrare de Diplomă – nota 10).

Și-a făcut stagiatura la Spitalul Județean Constanța. În anul 1994 devenea asistent universitar prin concurs în cadrul Universității ”Ovidius”, la disciplina de Anatomie a Facultății de Medicină. Treptat, a trecut prin mai multe funcții, iar în anul 2012 a devenit prodecan al acestei facultăți. Ulterior a fost ales decan.

Foto: Ziua de Constanța

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions