Conecteaza-te cu noi

Societate

Coronavirus la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Ce spune conducerea Nuclearelectrica

Published

on

Coronavirus la centrala nucleară de la Cernavodă. O angajată a CNE Cernavodă a fost confirmată cu noul coronavirus.

Din informațiile Ordinea.ro, femeia este din municipiul Fetești, iar soțul acesteia este internat pentru probleme de sănătate într-un spital din București. Se pare că bărbatul a contactat același virus.

Conducerea Nuclearelectrica a transmis, conform solicitării ziarului nostru în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, următoarea informare:

“O persoana, angajat al SNN/CNE Cernavoda, a fost confirmata pozitiv cu noul coronavirus ca urmare a testarii PCR.

Advertisement

Mentionam ca persoana confirmata pozitiv nu a fost prezenta la serviciu in ultimele 14 zile, neexistand niciun contact cu colegii de serviciu in aceasta perioada, persoana in cauza fiind izolata la domiciliu, in afara orasului Cernavoda, ca urmare a confirmarii pozitive anterioare a unui alt membru al familiei si a procedurilor atat institutionalizate, cat si celor interne ale centralei.

La momentul izolarii (acum 14 zile ) persoana actualmente confirmata pozitiv si toti contactii au fost testati  iar rezultatele au fost negative.

Pentru a elimina orice dubiu legat de sanatatea colegilor, acestia vor fi retestati, desi, reamintim,  nu a existat niciun contact cu persoana confirmata pozitiv.”

Așadar, pericolul ar trebui să nu existe pentru nimeni.

Angajații Nuclearelectrica, în izolare timp de două luni!

Advertisement

Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență a decis, pe 15 martie a.c., instituirea măsurii de izolare preventivă a personalului esențial pentru asigurarea funcționării centralei nucleare de la Cernavodă. Măsura este în concordanță cu prevederile Planului de continuitate a activităților de bază în cazul unei epidemii/pandemii.

Nuclearelectrica a anunțat pe 11 martie că a fost întocmit un plan de protecție care este implementat în contextul riscului asociat cu infectare cu coronavirusul COVID-19. Pentru asigurarea personalului esențial în vederea operării în siguranță a instalației, compania avea încă de atunci în plan măsura organizării unui spațiu special amenajat, cu respectarea tuturor condițiilor necesare, inclusiv hrana și transport, măsura urmând a fi implementată conform legislației în vigoare. Această măsură se va aplica în strânsă corelație cu evoluția răspândirii coronavirusului și are drept scop protejarea personalului esențial si asigurarea continuitătii operaționale și de producție. De asemenea, Nuclearelectrica a stabilit, tot în acea perioadă, un plan de măsuri pentru toate categoriile de personal care este aplicat gradual în funcție de evoluție.

“Avand in vedere importanta strategica a SNN, aceea de asigurare constanta a productiei de energie electrica la nivel national, in conditii de siguranta, coroborat cu protectia personalului si a comunitatii locale, compania a elaborat un Plan de Continuitate a activitatilor in cazul unei epidemii si a format un Grup de Lucru intern care elaboreaza, coordoneaza si implementeaza masurile de prevenire si planifica masuri de protectie in functie de posibila evolutie a situatiei”, transmite Nuclearelectrica.

Planul s-a aplicat gradual, de la măsuri preventive de igienă până la măsuri de asigurare a personalului esențial, a cărui implementare depinde de nivelul de risc asociat, însă este unul prin excelență proactiv în așa fel încât să se reducă la minim riscul de contaminare cu coronavirus pentru personal.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions