Connect with us

Politica

Alexandru Cumpănașu vrea la Cotroceni: “Are România nevoie de un candidat care să se lupte cu mafia din fiecare judeţ?”

Published

on

Alexandru Cumpănașu și-a manifestat intenția de a candida la alegerile prezidenţiale și a îndemnat oamenii să îi acorde semnăturile necesare. De asemenea, președintele Coaliției Naționale pentru Modernizarea României face apel și la strângerea de semnături și îi invită pe cei care sunt de aceeași părere cu principiile pe care le exprimă public, să se implice în strângerea de semnături. Cumpănașu promite că, dacă ajunge președintele României, rade și va reconstitui toate instituțiile. Mai spune ca vorbim de un sistem care dăinuiește de 70 de ani, venit o dată cu comunismul și care s-a perpetuat la putere. Mai mult, Cumpănașu vorbeste despre mafiile locale care au instaurat stare de sclavie în Ialomița sau Timiș.

Unchiul Alexandrei Măceșanu a spus anterior că nu este interesat de o posibilă candidatură.

“Eu mi-am asumat o luptă împotriva acestui sistem, nu ca să candidez împotriva lui Iohannis, Barna, Dăncilă sau cine dracului o mai candida. Eu nu mai pot să am grijă de familia mea și îmi reproșez acest lucru, am petrecut 2 ore cu ei în ultimele zile, dar nu voi ceda sub nicio formă în fața acestor presiuni”, declara Alexandru Cumpănașu, președintele Coliției Naționale pentru Modernizarea României (CNMR), la România TV, pe 5 august a.c..

La trei săptămâni de la această declarație, unchiul Alenxadrei Măceșanu și-a schimbat părerea. Deși a negat în repetate rânduri că nu vrea să candideze la alegerile prezidențiale, acum el a spus că strânge semnături în acest sens.

„Am dus o bătălie fără să mă gândesc nicio secundă la nimic altceva. În acest moment este o viaţă liniştită şi aşezată. A mă înscrie într-o astfel de bătălie înseamnă să îmi pierd liniştea, să îmi pierd tot ceea ce astăzi îmi aduce confort şi dacă vreţi, ca oricărei familii linişte. Ei bine, eu vă întreb astăzi şi vreau să îmi răspundeţi cât se poate de sincer şi de direct. Trebuie să ştiu care este părerea dvs despre acest lucru. Este cazul astăzi să candidez la Preşedinţia României sau nu? Are România nevoie astăzi de un candidat la Preşedinţia României care să se lupte cu clanurile mafiote? Are România astăzi nevoie de un candidat care să se lupte cu mafia din fiecare judeţ?”, au fost întrebările pe care Cumpănașu și le-a pus într-un video pe pagina sa de Facebook.

El susține că nu a avut până acum această intenție și motivează acest lucru spunând că începe strângerea de semnături cu doar 20 de zile înainte de termenul de depunere a candidaturii.

„Dovada faptului că nu am avut nicio clipă această intenţie este că au rămas până la momentul în care se pot depune listele de semnături doar 20 de zile. Este aproape imposibil, este aproape de domeniul unui record să poţi să aduni 200.000 de semnături. De aceea este o hotărâre pe care nu greu o iau, dacă aş lua-o, dar o să am nevoie de sfatul şi de părerea dvs”, mai afirmă Cumpănașu.

În finalul momentului de pe Facebook, Cumpănașu face un apel la toți cei care îl susțin în acest demers și le cere să-l ajute să adune semnăturile necesare.

„Aşa că, fac un apel la dvs. să facem acest exerciţiu şi să luăm decizia împreună după aia. Pentru că dacă nu avem şansă trebuie să ştim de la început să nu putem să intrăm în bătălie. Nu din punct de vedere electoral, aici poporul român e cu totul alături de această cauză şi de noi. Nu, ci din punct de vedere logistic. Fac apel la fiecare dintre dvs, dintre cei care doresc să semneze aceste liste de semnături, să îmi lase numărul de telefon, pe adresa de e-mail personală. Şi vă vom contacta fie eu, fie unul dintre colegii mei pentru a putea să ne deplasăm şi pentru a putea semna această listă”, a conchis Cumpănaşu.

Te tema Caracal, vă recomandăm și un articol de opinie semnat de jurnalistul Ordinea.Ro, Adrian Cârlescu:

”Paștele mamii voastre de jigodii”. Câteva reflecții despre discuțiile iscate de crimele din Caracal

Cazul Alexandra Măceșanu

Alexandra Mihaela Măceșanu și Mihaela Luiza Melencu sunt două adolescente din zona orașului Caracal, dispărute anul acesta, Luiza dispărând în data de , iar Alexandra pe .

Alexandra Măceșanu a apelat serviciul de urgență 112 în ziua de , la ora 11:05, reclamând că a fost răpită, sechestrată și violată într-o casă din Caracal. De-a lungul întregii zile, Poliția a încercat să identifice locul în care se afla Alexandra, dar a reușit acest lucru abia în cursul nopții următoare, și a putut executa un mandat de percheziție abia a doua zi la orele 6. În urma anchetei preliminare, a fost arestat proprietarul imobilului respectiv, Gheorghe Dincă, care a recunoscut că le-a ucis pe cele două tinere.

Proasta gestionare a cazului a stârnit revoltă publică și a dus la demisia sau demiterea ministrului Afacerilor Interne, Nicolae Moga, inspectorului general al Poliției Române, Ioan Buda, prefectului județului Olt, Petre Neacșu și a altor oficiali.

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!