Actual

Alte speranțe pentru bolnavii de cancer din Constanța. Casa Soarelui, la un pas de a fi preluată de CJC

mart. 27, 2018 Mihaela Tîrpan

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu, a declarat astăzi, la finalul ședinței de consiliu că foarte probabil săptămâna viitoare va fi emisă Hotărârea de Guvern prin care clădirea Casa Soarelui va intra în administrarea CJ. Ulterior, va fi pregătit un proiect de hotărâre prin care aceasta va trece în administrarea Spitalului Județean Constanța.

În ceea ce privește fondurile privind reabilitarea și pregătirea pentru tratamentul bolnavilor de cancer din județul Constanța, Țuțuianu a anunțat că acestea sunt alocate și, dacă va fi nevoie de fonduri suplimentare, situația va fi rezolvată printr-un proiect de CJ.

“De la Constanța ne-am dori ca lucrurile să se întâmple mult mai repede. Întradevăr, s-au tergiversat actele și documentele pentru a iniția hotărârea de Guvern; am avut săptămâna trecută o întâlnire cu doamna Pintea și directorii din Ministerul Sănătății. S-a dorit grăbirea acelei hotărâri, au fost niște mici discuții despre anumite documente care trebuiau trimise de la DSP Constanța, situația care s-a rezolvat. Urmează ca zilele acestea, dacă nu s-a luat deja avizul de la Ministerul Dezvoltării, Ministerul Justiției și Ministerul de Finanțe care este proprietarul acestei clădiri, să fie emisă hotărârea de Guvern prin care este cedată această clădire către Consiliul Județean Constanța. Ulterior, noi o vom ceda către Spitalul Județean pentru a face tratamentele paliative. Au prinși bani pentru reabilitare și, dacă va fi nevoie vom aloca fonduri suplimentare”, a spus Horia Țuțuianu.

 

Comments

comments