Conecteaza-te cu noi

Actual

Ambasadorul Braziliei în România, în vizită la Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța

Published

on

ccina

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, prin Ruxandra Serescu – Director General, a primit în cursul zilei de astăzi, 28 februarie 2024, vizita Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Federative a Braziliei, E.S. Ricardo Guerra de Araújo, și a consilierului său, Ronaldo Lima Vieira.

Vizita, încadrată ca fiind de curtoazie, prilejuită de recenta preluare a mandatului de ambasador, a oferit spațiu de dialog pentru intențiile celor două părți de consolidare a legăturilor atât diplomatice, cât și comerciale dintre România și Brazilia, prin implicarea companiilor din cele două țări în proiecte de impact economic, prin investiții reciproce și abordarea unor mijloace durabile de colaborare bilaterală.

În calitate de director general al CCINA, Ruxandra Serescu și-a exprimat totala disponibilitate pentru sprijinirea demersurilor Ambasadei Braziliei în stabilirea cadrului propice pentru identificarea și dezvoltarea unor noi oportunități de business, dar și pentru promovare eficientă a intențiilor economice ale firmelor braziliene în mediul de afaceri local.

În cadrul dialogului, ambasadorul Republicii Federative Brazilia în România, E.S. Ricardo Guerra de Araújo, a subliniat faptul că una dintre  prioritățile mandatului său este constituită de organizarea, în anul 2024, a unui Forum de afaceri.

Advertisement

Brazilia este cea mai mare putere economică națională a Americii Latine.

În tabloul actualității economice naționale, pentru anul 2023, Brazilia a fost principalul partener comercial al României în America Latină, cu o valoare a schimburilor care, în primele nouă luni ale anului anterior, a depășit 443 milioane de dolari.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions